Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт
Арт

Мамалев идва за последната Лятна кино-вечер

Четвъртък, 03 Септември 2020г. 22:26ч.

mamalevАктьорът Георги Мамалев ще бъде гост на ямболската публика в последната киновечер на Лятното кино, посветена на златните български филми. Той ще присъства на закриването на филмовата програма на 5 септември, събота, от 20.30 ч., когато ще бъде прожекцията на филма „Оркестър без име". Във филма, заснет преди 40 години, Георги Мамалев играе една от незабравимите си роли. С прожекцията на един от най-обичаните български филми ще завършват летните срещи под звездите в обновеното кино на Ямбол.

Продължение...

 

Цецо Казанджиев с юбилейна изложба в Министерството на културата

Четвъртък, 03 Септември 2020г. 14:32ч.

ceco-2019Галерия „Средец“ в сградата на Министерството на културата в столицата ще бъде домакин на юбилейна изложба на ямболския художник Цветан Казанджиев в средата на септември. Поканата за този вернисаж е от преди година, когато е подписан и договорът за гостуването на автора. Казанджиев е подготвил 56 творби в голям формат – живопис, графика, рисунка и акварел. „С вълнение очаквам предстоящата изложба, защото това е поредното предизвикателство за мен в творчески аспект.

Продължение...

 
 

Втора гостуваща експозиция в Безистена

Понеделник, 03 Август 2020г. 14:14ч.

1„Кукерските игри в Ямболско - феерия от багри, магия и мистерия“ е гостуваща изложба в Безистена, предоставена от Регионалния исторически музей - Ямбол.  Автентични маски, костюми и обредни сцени пресъздават характерния за ямболския край древен обичай. Показаните маски следват традицията от миналия век. Сред тях е и маска от село Бояново, направена по модел, който не е променян повече от 100 години.

Продължение...

 
 

Декоративни изкуства, накити и скулптура в Безистена

Вторник, 21 Юли 2020г. 17:30ч.

11-ilzЯмболският Безистен е уникално място за срещи, прохладен културен оазис, в който жителите и гостите на град Ямбол могат да се потопят в горещите летни дни. От началото на месец юли до края на годината в Културно-информационен център „Безистен“ гостува изключително ценна колекция, предоставена от фонда на Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол. Експозицията „Декоративни изкуства. Накити. Скулптура“ е разположена в Южната зала на подземно ниво „Минало“.

Продължение...

 
 

За почитателите на класическата музика

Вторник, 14 Юли 2020г. 10:36ч.

tconev-botevaСветовноизвестният бас Мартин Цонев и пианистката Ралица Ботева пристигат за концерт в ямболския Безистен на 30 юли. Посещаемостта ще бъде съобразена с мерките, наложени от извънредната епидемична обстановка и заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев: 50 % от капацитета на залата – 110 места. Мартин Цонев идва в Ямбол по покана на тенора Георги Султанов и неговото сдружение „Артем“.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 65