Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт
Арт

Не е време за поезия. А Кабрански пише...

Събота, 12 Октомври 2019г. 10:59ч.

kabransski„Длетото на думите“ е новата стихосбирка на Антон Кабрански, която излезе от печат, подготвена от издателство „Захарий Стоянов“. Това е втората му книга след „Очите на дъгата“, припомня Гергана Кръстева. „Не е време за поезия... А Кабрански пише... Още по-чувствено, по-страстно и по-тъжно за любовта, която сме имали или сме нямали. Кой знае. А дали е любов за един любовен, двучасов, откраднат следобед? Или е любовта – позната и удобна? Нали все е любов, и все има смисъл да пишеш за нея“, размишлява Гергана Кръстева.

Продължение...

 

Конкурсът за певческо изкуство "Белканто" събира млади таланти от цялата страна

Петък, 04 Октомври 2019г. 11:42ч.

2018-saglasie-1Млади музикални таланти от цялата страна ще се представят на ямболска сцена във второто издание на Конкурса за певческо изкуство „Белканто“. Конкурсът, организиран от Студия по изкуствата „Белканто,“ ще се проведе в събота и неделя в Синия салон на читалище „Съгласие“. Участниците са разделени в пет възрастови групи – най-малките са на 4 – 6 години, в петата група са най-големите – на възраст от 16 до 19 години.

Продължение...

 
 

Георги Господинов е номиниран за престижна европейска награда

Вторник, 10 Септември 2019г. 14:00ч.

georgi-gospodinov„Физика на тъгата“, романът на родения в Ямбол български белетрист Георги Господинов от 2011г. е сред седемте финалисти за Европейската литературна награда Angelus, информира www.ploshtadslaveikov.com. Отличието се връчва всяка година от 2006г. насам във Вроцлав, Полша, и се присъжда за преведена или написана на полски проза на жив автор от Централна Европа. Творбите трябва да се „занимават с най-актуалните теми в съвремието ни“, да „насърчават размисъл“ и да представят различните култури пред света.

Продължение...

 
 

Пленерът "Певецът на Тунджа" представя децата на Ямбол

Вторник, 13 Август 2019г. 12:14ч.

parka-plener2Поредното издание на живописния пленер „Певецът на Тунджа“ предстои в началото на септември. Организаторите от Художествена галерия „Жорж Папазов“ и Община Ямбол този път залагат на по-различен формат. В центъра на вниманието ще бъде участието на най-малките художници от града, такова е и названието на XI-ия пленер – „Децата на Ямбол“. Седем известни творци от града ще работят заедно със свои възпитаници от школите по изобразителни изкуства.

Продължение...

 
 

В Лятното кино в петък и събота

Петък, 02 Август 2019г. 09:08ч.

kinoПрограмата на лятното кино продължава и този уикенд с две любопитни заглавия. В петъчната вечер на 2 август любителите на българското кино могат да си припомнят комедията „Топло“ (1978) по сценарий и режисура на Владимир Янчев. Сюжетът ни среща с хората от софийска кооперация, които решават сами да си осигурят парно отопление. Договарят се с трима майстори и дори им предплащат услугата. И започва голямото пробиване на дупки в стените, в подове, по таваните. В един хубав ден майсторите изчезват, но дупките остават. Несгодите обаче сближат измамените и изнервени съкооператори.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 61