Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт
Арт

Завръщане в родния град с "Всичките наши тела"

Сряда, 17 Октомври 2018г. 10:50ч.

georgi-gospodinovНа първи ноември в Ямбол ще бъде представена новата книга на Георги Господинов – „Всичките наши тела“. Премиерата е в рамките на проявите, организирани от община Ямбол по повод Деня на будителите. „Всичките наши тела“ включва 103 „свръхкратки истории”, както ги нарича авторът. Завършена е през януари в Ню Йорк, където той печели една от най-престижните писателски стипендии в света, тази на Нюйоркската обществена библиотека.

Продължение...

 

Европейските дни на наследството и Безистена

Петък, 14 Септември 2018г. 08:40ч.

bezistena-liatoТретата годишнина на обновения Безистен с интерактивен музей ще бъде отбелязана на 19 септември, сряда, с традиционния пленер „Безистенът“, организиран от Общинско предприятие „Туризъм и култура“. Пленер „Безистенът“ е включен сред събитията, посветени на Европейските дни на наследството и Европейската година на културното наследство – 2018.  Културните прояви, одобрени от Министерство на културата, се провеждат под мотото „Изкуството да споделяш“.

Продължение...

 
 

Рок Фест в Градския парк в средата на септември

Петък, 31 Август 2018г. 11:03ч.

2 Bernie MarsdenВечер с хитовете на „Whitesnake“ е гвоздеят в тазгодишното издание на „Ямбол Рок Фест `2018“. На 15 септември, събота, на сцената в Градския парк излиза оригиналният китарист на групата Бърни Марсдън. Легендата обещава разбиващ концерт с всички култови парчета на Whitesnake. Бърни Марсдън формира първия състав на групата заедно с нейния основател Дейвид Ковърдейл и китариста Мики Муди.

Продължение...

 
 

Ямболската галерия гостува с представителна изложба в НХГ

Вторник, 14 Август 2018г. 10:18ч.

galeria012300Избрани творби от фонда на Художествена галерия „Жорж Папазов“ ще може да види през целия месец септември столичната публика в една от залите на Националната Художествена галерия в София. Поканата за изложбата е по повод Европейския месец на културното наследство. Ямболската галерия ще представи живописни творби – пейзажи, портрети, натюрморт и фигурални композиции на Владимир Димитров – Майстора, Борис Денев, Атанас Яранов, Дечко Узунов, Енчо Пиронков, Илия Петров, Златю Бояджиев, Георги Баев, Светлин Русев.

Продължение...

 
 

Шест филма с премиери в Лятното кино

Вторник, 07 Август 2018г. 11:48ч.

kinoЗа пета поредна година възстановеното Лятно кино в Ямбол отваря врати за почитателите на седмото изкуство. Филмовият маратон стартира на 31 август и в продължение на три седмици ще предложи колекция от вълнуващи заглавия, спечелили множество отличия от престижни фестивали. В селекцията са включени „Проектът Флорида“ на режисьора Шон Бейкър с Уилям Дефо в главната роля, финландската лента „Най-щастливият ден от живота на Оли Маки“, испанският прочит на „Снежанка“ на режисьора Пабло Бергер, социалната драма „Аз, Даниел Блейк“, френската продукция „В къщата“ на Франсоа Озон.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 52

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза