Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт
Арт

Вдъхновяваща среща с председателя на писателския съюз

Неделя, 02 Декември 2018г. 10:05ч.

predsSBPВдъхновяваща среща имаха наградените в областния литературен конкурс „Помогни ми да те возвися” ученици с председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов в рамките на курса по творческо писане. Първото издание на конкурса, обявен от Общински съвет на БСП и Клуба на левите интелектуалци, беше посветено на 24 май. Курсът по творческо писане беше изпълненото обещание на Атанас Мерджанов, бивш народен представител и член на Националния съвет на БСП, което той обяви при връчване на наградите на конкурса.

Продължение...

 

Ямбол чете с Мехмед Атипов

Сряда, 07 Ноември 2018г. 11:59ч.

mehmetМлад, талантлив и помъдрял. Такъв беше гостът във втората вечер на литературните дни „Ямбол чете” Мехмед Атипов.  Тъжните, но истински разкази събрани в първата му книга „Невидим живот” впечатляват с мъдростта и точността си. „Зрял дебют с различни разкази от една неизмислена съвременна проза” - така представи автора литературният домакин на срещата Тенко Тенев. „Книгата ми ще ви поднесе друг свят, други хора, друг начин на живот”, сподели Мехмед Атипов.

Продължение...

 
 

Премиера на фолклористите Георг Краев и Николай Ников

Сряда, 24 Октомври 2018г. 10:29ч.

logo Yambolski koledarski buenekПремиера на книгата „Ямболската Коледа“, посветена на уникалната за страната ямболска традиция на танцуващите коледари, предстои на 26 октомври в Етнографския комплекс. Изданието обединява изследователския труд на двама от най-изтъкнатите български фолклористи – проф. Георг Краев и проф. Николай Ников. Книгата представя спецификата на коледуването в Ямбол, подчертавайки неговата уникалност и в същото време многообразие и колорит.

Продължение...

 
 

"Не е вярно, но аз вярвам" гастролира в Сатирата

Сряда, 24 Октомври 2018г. 10:16ч.

pepiinoДве седмици след премиерата в Ямбол, новата постановка на Драматичен театър „Невена Коканова“ - „Не е вярно, но аз вярвам“, ще гастролира на софийска сцена. На 29 октомври спектакълът ще бъде представен в Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Сред специалните гости на представлението ще бъде Лаура Тибалди, ексклузивен представител на творчеството на Пепино Де Филипо.

Продължение...

 
 

Вечер с поезията на Георги Братанов

Понеделник, 22 Октомври 2018г. 09:54ч.

zalabezistenaПремиера на антологичната книга „Молитва към човека“ от Георги Братанов събра в зала „Съвременност“ на Безистена приятели и почитатели на твореца. За житейския и творчески път на незабравимия ямболски поет говориха издателят Иван Гранитски, писателите Любомир Котев, Тенко Тенев и Иван Джурелов. Бе прочетен и текст на Стефан Личев, спомоществовател на изданието, посветен на приятелството му с Георги Братанов през годините. Художник на корицата е проф. Иван Димов.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 53

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза

Реклама

vhs-2-dvd_125x125