Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт За почитателите на класическата музика

За почитателите на класическата музика

tconev-botevaСветовноизвестният бас Мартин Цонев и пианистката Ралица Ботева пристигат за концерт в ямболския Безистен на 30 юли. Посещаемостта ще бъде съобразена с мерките, наложени от извънредната епидемична обстановка и заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев: 50 % от капацитета на залата – 110 места. Мартин Цонев идва в Ямбол по покана на тенора Георги Султанов и неговото сдружение „Артем“. Програмата ще бъде приятна изненада за любителите на класическата музика в Ямбол, която със сигурност ще включва едни от най-известните произведения за бас. В концерта ще участва и квартетът от Камерен оркестър „Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова.
Мартин Цонев е от Русе, критиците го поставят до великите Никола Гюзелев, Николай Гяуров и Борис Христов - българската Света Троица от велики басове. В родния си град Цонев е пял в метъл групата „Нихилист“. Пътят на артиста към сцената е предопределен. Баща му Стоил Цонев в продължение на 47 години е корепетитор в Русенска опера. Мартин Цонев дебютира през 1996 година, още като е студент в Музикалната академия в София. Представлението е в Русе, ролята е на дон Базилио в „Севилския бръснар“ на Росини. Веднага след държавния си изпит през 1998г. Цонев печели стипендия в оперната студия на Музикалния университет в Грац. Знаменитият певец е влизал в ролята на Вотан, Алидоро, Бертрам, Борис Годунов – мечтата за всеки бас. Пее на италиански, френски, немски, руски, чешки и дори хинди. В момента артистът живее и работи в Германия.
Ралица Ботева е пианистка в Държавна опера - Пловдив. Родена е в град Пловдив. Завършила е висшето си образование в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ и е магистър „Инструментално изкуство - пиано“. Ралица Ботева е носител на Втора награда на конкурса „Й. С. Бах“ към Гьоте Институт. Има майсторски  класове по  пиано при проф. Милена Моллова, проф. В. Чучков, проф. Ерик Хедзик и др. От 2002г. е солиращ, оперен и балетен пианист в Държавна опера - Пловдив. Богатият ѝ репертоар я прави предпочитан партньор и работи с диригенти като Георги Димитров, Васил Казнджиев, Найден Тодоров, Деян Чобанов, Иван  Ангелов, Лучано Ди Мартино, Абзал Мукхидин и много други. Създател е на трио Sanaton, с което участва активно в културния  живот  на национално ниво.
От сряда, 15 юли, почитателите на класическата музика ще могат да си купят билети за концерта на касата в Културно-информационен център „Безистен“. Всички, които са закупили билети за концерта „Български корени“ на Камерен оркестър „Дианополис“, планиран за 1 март, неделя, могат да презаверят своите билети в Безистена. Концертът на Мартин Цонев и Ралица Ботева в зала „Съвременност“ в Безистена е на 30 юли, четвъртък, от 18.30 часа.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario