Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт
Арт

Цецо Казанджиев с юбилейна изложба в Министерството на културата

Четвъртък, 03 Септември 2020г. 13:32ч.

ceco-2019Галерия „Средец“ в сградата на Министерството на културата в столицата ще бъде домакин на юбилейна изложба на ямболския художник Цветан Казанджиев в средата на септември. Поканата за този вернисаж е от преди година, когато е подписан и договорът за гостуването на автора. Казанджиев е подготвил 56 творби в голям формат – живопис, графика, рисунка и акварел. „С вълнение очаквам предстоящата изложба, защото това е поредното предизвикателство за мен в творчески аспект.

Продължение...

 

Втора гостуваща експозиция в Безистена

Понеделник, 03 Август 2020г. 13:14ч.

1„Кукерските игри в Ямболско - феерия от багри, магия и мистерия“ е гостуваща изложба в Безистена, предоставена от Регионалния исторически музей - Ямбол.  Автентични маски, костюми и обредни сцени пресъздават характерния за ямболския край древен обичай. Показаните маски следват традицията от миналия век. Сред тях е и маска от село Бояново, направена по модел, който не е променян повече от 100 години.

Продължение...

 
 

Декоративни изкуства, накити и скулптура в Безистена

Вторник, 21 Юли 2020г. 16:30ч.

11-ilzЯмболският Безистен е уникално място за срещи, прохладен културен оазис, в който жителите и гостите на град Ямбол могат да се потопят в горещите летни дни. От началото на месец юли до края на годината в Културно-информационен център „Безистен“ гостува изключително ценна колекция, предоставена от фонда на Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол. Експозицията „Декоративни изкуства. Накити. Скулптура“ е разположена в Южната зала на подземно ниво „Минало“.

Продължение...

 
 

За почитателите на класическата музика

Вторник, 14 Юли 2020г. 09:36ч.

tconev-botevaСветовноизвестният бас Мартин Цонев и пианистката Ралица Ботева пристигат за концерт в ямболския Безистен на 30 юли. Посещаемостта ще бъде съобразена с мерките, наложени от извънредната епидемична обстановка и заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев: 50 % от капацитета на залата – 110 места. Мартин Цонев идва в Ямбол по покана на тенора Георги Султанов и неговото сдружение „Артем“.

Продължение...

 
 

"Арт" в мрежата - за приятелите на Ямболския театър

Сряда, 10 Юни 2020г. 14:34ч.

art-rezaПреди близо 11 години на ямболска сцена е премиерата на спектакъла „Арт“ на Ясмина Реза. Режисьор е Ивайло Христов, а сценограф – Пламена Дичева, тогава абсолвентка в НХА. За режисьора Ивайло Христов „Арт” е изкуството да общуваш. В неговото представление, това изкуство е освободено от всякакъв фалш и преднамереност. Въпросът „Какво ни свързва?” след всичките натрупани негативи през годините има и тъжни, и смешни, и абсурдни отговори, затова режисьорът се доверява не само на майсторския текст, но и на безпогрешния си усет за човешките взаимоотношения.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 66