Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт
Арт

"Арт" в мрежата - за приятелите на Ямболския театър

Сряда, 10 Юни 2020г. 14:34ч.

art-rezaПреди близо 11 години на ямболска сцена е премиерата на спектакъла „Арт“ на Ясмина Реза. Режисьор е Ивайло Христов, а сценограф – Пламена Дичева, тогава абсолвентка в НХА. За режисьора Ивайло Христов „Арт” е изкуството да общуваш. В неговото представление, това изкуство е освободено от всякакъв фалш и преднамереност. Въпросът „Какво ни свързва?” след всичките натрупани негативи през годините има и тъжни, и смешни, и абсурдни отговори, затова режисьорът се доверява не само на майсторския текст, но и на безпогрешния си усет за човешките взаимоотношения.

Продължение...

 

20 години без Невена Коканова

Сряда, 03 Юни 2020г. 08:19ч.

nevena-julieta„Заставам пред сградата на ямболския театър и ходилата ми изгарят от спомена. През август каменните стълби на входа са като жарава. Изкачих ги боса и боса стъпих на сцената. В нашата работа става лесно, след като дълги години е било трудно. Много важно за младия човек е да попадне в ръцете на добри учители.

Продължение...

 
 

Кукленият театър играе "Котаракът в чизми" в събота

Понеделник, 01 Юни 2020г. 12:29ч.

kotarakatВ събота, на 6 юни, почитателите на кукленото театрално изкуство ще имат среща с “Котаракът в чизми”. Постановката ще започне в 11.00 часа, при спазване на всички противоепидемични мерки. През 2019г. Държавен куклен театър „Георги Митев" Ямбол стана лауреат на Международния фестивал „КукАрт“ с постановката „Котаракът с/в чизми“ – постановка Коста Димитров, сценография и кукли – Свила Величкова, музика – Стоян Косев, с участието на актьорите Жулиета Николаева, Димитър Димитров и Калина Баракова.

Продължение...

 
 

Ямболските театрали подновяват срещите си с публиката

Четвъртък, 28 Май 2020г. 15:04ч.

teatraliteСлед дълга раздяла с публиката Драматичен театър „Невена Коканова“ подновява редовните си срещи с публиката на живо. Театралната зала отваря врати за да посрещне своите зрители още на 4 юни, четвъртък с пиесата на Никола Русев „Юнаци с умни калпаци“ при спазване на всички противоепидемични мерки и пълняемост на залата 30% от капацитета й. През месеците на изолация ямболския театър запази традицията всеки четвъртък да представя по един спектакъл за зрителите си, въпреки избраната нова форма.

Продължение...

 
 

"Цената на истината" в социалните мрежи

Сряда, 01 Април 2020г. 16:16ч.

tcenata„Цената на истината“ от Стефан Цанев е вторият спектакъл, който Драматичен театър „Невена Коканова“ ще представи на своите почитатели чрез възможностите на социалните мрежи. Във време, когато голяма част от хората спазват препоръките за социална изолация, Ямболскитя театър предоставя възможност за среща със своите зрители. Премиерата на спектакъла „Цената на истината” от Стефан Цанев бе през 2015 година.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 66