Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт
Арт

Наградите от "ФотоКукерландия"

Събота, 05 Март 2011г. 16:21ч.

Виктор Гуцев спечели първа награда на традиционната фотоизложба–конкурс „Кукерландия” – основна съпътстваща проява на маскарадния фестивал в Ямбол. Наградите бяха връчени по време на официалното откриване на изложбата от допуснатите до финалния тур 40 снимки в конкурса. Изложбата е подредена в ХГ „Жорж Папазов”, като част от експозициите, посветени на празника. В съседство е изложбата на историческия музей с автентични кукерски маски и носии от Ямболско. Второ място във фотоконкурса заслужи Елена Йоскова, а третата позиция е за Калина Шивачева – Стойчева. Специална награда за снимка от фестивала в Ямбол получи Петя Здравкова. Част от отличията бяха и наградите на спонсорите.

Продължение...

 

Освобождението в изложба в Областната управа

Сряда, 02 Март 2011г. 17:42ч.

В навечерието на националния празник и по повод събитието областният управител Таня Димитрова откри изложба „3 март Освобождението”. От фонда на Художествена галерия „Жорж Папазов” уникални творби са представени във фоайето на Областна администрация Ямбол. "Щастлива съм, че днес в навечерието на 3 март имаме възможността да спрем забързания ход на ежедневието и се огледаме в миналото, да си припомним, кои сме и какви трябва да бъдем. Също като стиховете на патриарха на българската литература Иван Вазов, картините и скулптурите изложени в нашия салон, ни изпълват едновременно с гордост, страдание, възторг и размисъл за миналото и предците ни. Несъмнено се замисляме за всички тези патриоти, родолюбци, знайни и незнайни войни, на които дължим свободата си.”, с тези думи областният управител поздрави всички присъстващи на изложбата и даде думата на историка Христина Женкова, за да ни върне 133 години назад във времето на паметния 3 март. Вълнуващият и емоционален разказ допълни внушението от творбите на Борис Ангелушев „Хвърковатата чета на Бенковски”, „Портрет на Панайот Хитов” от Георги Янакиев, творбите на Георги Попиванов и Георги Атанасов. Изложбата ще остане в Областна администрация Ямбол до 17 март 2011г.

 
 

Ина Трифонова представя "WATER STRUCTURES"

Вторник, 08 Февруари 2011г. 16:56ч.


Младата ямболска художничка Ина Трифонова подреди рисунки върху сатен в Арт-галерия "Стойчев".

Продължение...

 
 

Обсъждането на Стратегията за културен туризъм

Понеделник, 10 Януари 2011г. 18:15ч.

Община Ямбол проведе обществено обсъждане на Стратегията и маркетинговата програма за културен туризъм. Присъстваха представители на културни институции, хотели, туроператори, туристически организации.

Продължение...

 
 

Карастоянов с "Кукувича прежда" скоро и на немския пазар

Сряда, 01 Декември 2010г. 16:44ч.

Ямболският писател Христо Карастоянов участва в международния проект „Поредица Балкани” на немските издателства „Културкон медиен” и „Дитрих”. Проектът включва девет съвременни български романа.

Продължение...

 
 

Страница 65 от 66