Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Арт
Арт

Творби на бразилски фотографи ще гостуват в галерия "Стойчев"

Петък, 06 Март 2020г. 16:19ч.

00010 yemanjaАрт-галерия „Стойчев“ подготвя специална изненада за почитателите на изкуството от града след по-малко от месец. В началото на април в Ямбол ще бъде представена изложба на двама бразилски фотографи. Габриел Лордело и Тадеу Бианкони от бразилския щат Еспириту Санто ще представят 25 творби, обединени под названието „Йеманжа“.

Продължение...

 

Драматичният театър представя "Магьосницата от долната земя"

Четвъртък, 27 Февруари 2020г. 12:28ч.

theatreВ началото и на този театрален сезон Драматичен театър „Невена Коканова“ остава верен на репертоарната си политика и обръща внимание към детската драматургия, отваряйки врати към невероятния свят на приказките. „Магьосницата от долната земя“ от Панчо Панчев пренася малките зрители в света на вълшебното, с подсказване от Братя Грим и тяхната „Баба Хола“.

Продължение...

 
 

Самостоятелна изложба на Цецо Казанджиев във Варна

Четвъртък, 13 Февруари 2020г. 10:37ч.

ceco-kazandjievЦветан Казанджиев откри самостоятелна изложба в Градската художествена галерия във Варна. Под мотото „Фрагменти“ той е подбрал колекция от свои работи живопис, акварел, рисунка и графика, с които ценителите могат да проследят най-новите посоки в неговото многолико творчество, пише Радио Фокус Варна. Изложбата е реализация на наградата на Варненската градска галерия, която художникът получи през 2019г. на Второто триенале "Духът на акварела", което се проведе във морската столица.

Продължение...

 
 

Ловешката постановка на "Майстори" гостува в Ямбол

Четвъртък, 06 Февруари 2020г. 15:55ч.

maistoriДраматичен театър Ловеч гостува на ямболска сцена на 12 февруари със своята постановка „Майстори“. Пиесата „Майстори” Рачо Стоянов пише през 1922г., а пет години по-късно вече е представена на сцената на Народния театър. Веднага след това, освен в цяла България, е поставяна и в Белград, Загреб, Прага. Авторът й Рачо Стоянов се радва на успеха й още приживе. И досега „Майстори” е определяна като най-играната и популярна българска пиеса.

Продължение...

 
 

Ямболски автори за годишната литературна продукция в Сливен

Понеделник, 03 Февруари 2020г. 13:34ч.

rbsd-slivenНад четиридесет книги на автори от Сливен и региона, издадени през миналата година, бяха представени в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в рамките на първия за годината Петъчен литературен салон. Повече от четвърт век тези срещи предизвикват неизменен интерес сред сливенската културна общественост. Голямо беше жанровото разнообразие на включените в представянето книги.

Продължение...

 
 

Страница 3 от 66