Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Бизнес
Бизнес

Стачката продължава в условията на локаут

Четвъртък, 05 Март 2015г. 16:03ч.

yazaki-2Стачните действия в „Язаки България” Ямбол продължават въпреки локаута и натиска срещу протестиращите работници, съобщиха от Конфедерацията на труда „Подкрепа”. Действията на работодателя със замяната на стачкуващите работници – локаутът, е поредното нарушение на Закона за уреждане на колективните трудови спорове, каза на брифинг в централата на синдиката в Ямбол председателят на Националната федерация „Техническа индустрия, наука, информатика” към КТ „Подкрепа” Здравчо Здравчев.
 

27 работници в "Язаки" започнаха ефективна стачка

Сряда, 04 Март 2015г. 10:57ч.

yazaki-04-03Ефективни стачни действия започнаха тази сутрин работници в една от най-големите прозводствени фирми в Ямбол – „Язаки България”. Хората искат нормални условия на работа и достойно заплащане. В ямболския филиал на фирмата работят повече от 3000 души, средната месечна заплата тук е около 500 – 550 лева. Предупредителната стачка преди месец и преговорите с мениджърския екип не постигнаха резултати. От началото на тази седмица започнаха и уволнения на синдикалисти.
 
 

"Язаки" грабна награда за Инвестиция в човешки капитал...

Петък, 06 Февруари 2015г. 11:35ч.

yazaki-2Докато синдикатите подготвят протестни действия за достойно заплащане и нормални условия на работа в „Язаки България” Ямбол, компанията получи престижна награда от Българската агенция за инвестиции. „Язаки” спечели приза в категорията „Инвестиция в човешки капитал” (!?) по време на церемония в „София хотел Балкан”.
 
 

В "Язаки" събират подписи за ефективни стачни действия

Вторник, 03 Февруари 2015г. 16:29ч.

yazakiКТ "Подкрепа" ще продължи процедурата за обявяване на ефективни стачни действия в завода на "Язаки България" в Ямбол. Ръководството на предприятието е отказало преговори, заяви председателят на националната федерация "Техническа индустрия, наука и информатика" към КТ "Подкрепа" Здравчо Здравчев, цитиран от БТА. Следващата фаза е събиране на подписи от работещите в предприятието за обявяване на стачка, за което е необходимо съгласието на повече от 50 на сто от работниците и служителите, както и сформиране на стачен комитет.
 
 

КТ "Подкрепа": Робски условия на работа в "Язаки" - Ямбол

Вторник, 27 Януари 2015г. 13:15ч.

podkrepa QVgaБългари работят денонощно, без да им се заплаща извънредният труд, а на края на месеца вземат непроменена с години заплата от 500 лева, съобщи news.bg. За този проблем сигнализираха на пресконференция от КТ "Подкрепа" в столицата и обърнаха внимание на работещите в компанията "Язаки България". Дружеството е японско и се занимава с производството на кабелно оборудване за автомобили. Проблемът обаче е, че десетки българи от региона на Ямбол работят в "Язаки България" при робски условия на труд, смятат синдикалистите.
 
 

Страница 1 от 4

Преобладаваща облачност

7°C

Ямбол

Преобладаваща облачност
Влажност: 79%
Вятър: С , 0 км/ч
Сряда 2°C / 13°C Превалявания
Четвъртък 3°C / 17°C Предимно слънчево
Петък 6°C / 22°C Слънчево
Събота 9°C / 22°C Частична облачност

Валутни курсове