Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол

М. Спасов: Нужни са експерти, за да запушат дупките, оставени от ГЕРБ

Сряда, 20 Февруари 2013г. 12:47ч.

mincho-spasov-3Оставката на правителството за мен не е изненада, каза за zonayambol.com юристът от НДСВ и ексдепутат Минчо Спасов. Трябва да оставим това, което е било досега, в прокуратурата и да гледаме конструктивно напред, най-вече от къде държавата ще намери пари, за да запуши дупките, които ни оставя ГЕРБ. Това означава, че още във временното правителство трябва да се назначат подготвени икономисти, които да решат първостепенно този проблем. На 90% съм сигурен, че в служебния кабинет ще се заложи на експерти, което считам за по-правилно, посочи Спасов.

Продължение...

 

Св. Тончев: АЕЦ Белене - да или не?

Четвъртък, 04 Октомври 2012г. 08:30ч.

svetoslav-tonchevИзразявам собственото си мнение по този изключително важен за България въпрос, тъй като вече две седмици това е основна тема на дебат в обществото и в парламента, а предстои и национален референдум, се казва в разпространеното изявление на народния представител Светослав Тончев. Аз лично съм „за” развитието на ядрената енергетика в България, както и „за” строителството на нова ядрена централа от частен инвеститор, при строго определени от държавата условия. Категорично казвам обаче „не” на строителството с пари на гражданите, и то по време на тази световна икономическа криза, която ни е заляла.

Продължение...

 

А.Анастасов: Надявам се да отпадне механизмът за мониторинг от ЕС

Четвъртък, 05 Април 2012г. 09:22ч.

anastas-anastasov-2Надявам се в края на годината да отпадне механизмът за мониторинг и контрол от ЕС, заяви пред БНТ зам.-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност в НС.
Ако механизмът продължи, Хърватска, която предстои да се присъедини към ЕС, една страна, която никога не е била в ЕС, ще има право да прилага мониторинг върху нас. Този механизъм действа от пет години в България. Не знам какво още трябва да направи България. От това, което ние сме постигнали, ще се вземе решение да отпадне ли механизма.
По много въпроси опозицията и ГЕРБ не са постигнали консенсус.

Продължение...

 
 

Ал. Стойков: Рокадите са положителна стъпка

Вторник, 20 Март 2012г. 12:34ч.

stoykov-300Промените в правителството, които по всяка вероятност ще бъдат гласувани в сряда в Народното събрание, са промяна очаквана от обществото и положителна стъпка, посочва народният представител Александър Стойков. Оглушителният рев на опозицията за сменените министри е показателен, че сме на прав път, защото всеки от тях си прави партийните си сметки, как ГЕРБ да не успее. Ние мислим по различен начин, заявява Ал. Стойков. В областите и сферите, където не върви с необходимата бързина и ефективност дейността на определени министри, от самото начало е ясно, че идват други. В демократичните държави смените са нормални и се правят за постигане на по-голям и бърз резултат. В този смисъл реплики за „политическа криза” са само част от бляновете на опозицията. За нас най-важен е общественият интерес и изпълнение на ангажиментите ни пред обществото, а то обществото явно ни подкрепя, показват го и последните социологически проучвания.

Продължение...

 

Св. Тончев: Необходими са правила при помилванията

Вторник, 06 Март 2012г. 13:14ч.

Народният представител Светослав Тончев коментира в Ямбол работата на временната парламентарна комисия за действията на президента Първанов и вицепрезидента Марин, свързани с помилванията, опрощаването на държавни вземания и даване на гражданство, чийто член е депутатът. „След множество сигнали се формира тази комисия, която има за цел да проучи фактите и обстоятелствата по помилване и опрощаване”, каза народният представител, като подчерта, че временната комисия е създадена по чл.34 на Правилника за дейността на народното събрание, който разрешава създаването на комисии с проучвателна цел. „Истината е че тази дейност е била непрозрачна. Получените първи преписки в комисията са смущаващи” е мнението на Светослав Тончев. Има редица подписани от г-н Марин укази за помилване, за които има несъгласие на Комисията по помилванията. Излезе вече информацията за помилването на ромския лидер Цветелин Кънчев, по странно съвпадение точно преди изборите. „Нашата цел е не просто да стане явна предишната практика, а да се създадат правила. Затова предполагам ще излезем с предложение и решение за законодателни инициативи – създаване на Закон за помилванията и Закон за опростяване несъбираеми вземания, за да бъде тази дейност прозрачна, а не порочна” е мнението на ямболския народен представител.
 
 


Подробна 5-дневна прогноза