Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Болярово
Болярово

Честват през септември 45 години от обявяването на Болярово за град

Петък, 26 Юли 2019г. 15:01ч.

bolearovoБолярово ще отбележи в началото на септември 45-тата годишнина от обявяването на селището за град с празнична програма, която ще обхване няколко дни. На четвърти септември е организиран детски футболен турнир, посветен на празника. На пети септември предстои ученически велопоход, както и откриване на фото-изложба, посветена на арехеологическите разкопки, в които участват през последните години студенти от УниБИТ София.

Продължение...

 

Изплащат компенсации на стопаните в Шарково

Понеделник, 23 Юли 2018г. 07:45ч.

shap-burgaskoИзплащането на обезщетения на стопаните след евтаназията овце и кози край границата продължава. В понеделник парите си ще получат фермерите от Шарково. Обезщетенията ще се изплащат по банков пък или в кметството. В неделя бяха унищожени последните животни в селото в три животновъдни обекта, сред тях и стадото на Тодорка Сакелиева. Тримата стопани ще получат компенсaции до седмица.

Продължение...

 
 

Координационен щаб ще следи ситуацията със заразата край границата

Петък, 20 Юли 2018г. 11:03ч.

shhtapСъс заповед на областния управител на област Ямбол Димитър Иванов бе сформиран Областен координационен щаб, който да координира и организира изпълнението на мерките за предотвратяване разпространението, ограничаване и ликвидиране на болестите инфлуенца по птиците и чума по дребните преживни животни в област Ямбол и усложнената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете на територията на съседни държави - членки и трети страни.

Продължение...

 
 

Заупокойна молитва за Стефан Караджа в родното му село

Петък, 25 Май 2018г. 11:44ч.

st-karadjovo-1150 години от гибелта на Стефан Караджа ще бъде отбелязана в родното му село, което сега носи неговото име, съобщават от община Болярово. В 10.30 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва в църквата “Успение Богородично” в Стефан Караджово. В 13.00 е началото на научната конференция “Бъдещето има минало – отбелязване на 150 години от смъртта на Стефан Караджа по време на българското председателство на Съвета на ЕС“. Тя ще се проведе в залата на местното читалище.

Продължение...

 
 

В памет на загинали български войници в Странджа

Петък, 11 Май 2018г. 14:02ч.

oa-proletНа 12 май в местността „Убитите войници“ край село Странджа ще бъде официално открита паметна плоча на лобното място на 19 български войници, загинали в неравна битка с турска конница на 15 юли 1913 година, информираха от Областната управа. Средствата за изграждане на паметната плоча са осигурени от българската държава чрез Министерство на отбраната през 2017г., по искане на областния управител, Областната комисия военни паметници и община Болярово. Имената на убитите войни са изписани за вечна памет на паметната плоча.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 19