Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Болярово В подкрепа на земеделските производители от Болярово

В подкрепа на земеделските производители от Болярово

bolearovoНеобходимостта от разкриването на служба по земеделие в град Болярово беше обсъдена за пореден път от общинските съветници в редовно заседание на местния Общински съвет. В момента има разкрит офис с двама специалисти, но това е само частично разрешение на проблема, тъй като те нямат правомощията да съдействат на земеделските производители, коментира кметът на общината Христо Христов. В изпълнение на решението на Общинския съвет, кметът е изпратил редица писма до институциите. Последният отговор от Десислава Танева, в качеството й на министър на земеделието, е от миналата година и в него обобщено се казва, че ще бъдат взети под внимание както броят на производителите, така и всички други фактори, които да обусловят разкриването отново на служба по земеделие в Болярово. На 14 юни т.г. от общината са изпратили ново писмо, отговор до момента няма, отговори кметът Христо Христов на общинския съветник адвокат Димитър Димитров. Всички общински съветници бяха категорични, че ще продължат с настояванията пред съответните институции, тъй като това би улеснило дейността на земеделските производители.
95 % от обработваемата земя в община Болярово се обработва, животните непрекъснато се увеличават, което е похвално на фона на преминалите пандемии, коментира общинският съветник Красимир Григоров.
Кметът Христо Христов припомни, че общинската администрация и общинските съветници съдействат на производителите чрез предоставянето на общинска земя и на пасища. Отдел „ТСУ“ подкрепя инициативите на стопаните за подобряване на инфраструктурата на стопанствата им с ускорени разрешителни процедури. Вече са изградени зърнобази в някои селища, животновъди от Попово, Ситово и други села подновиха и техниката си чрез проекти пред МИГ „Елхово-Болярово“.
Задължение на общинската администрация и на общинските съветници е да подкрепят производителите, категорични бяха присъстващите и се обединиха, че ще подновят исканията си за разкриването на служба по земеделие в град Болярово. rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario