Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион Болярово
Болярово

Взривове край газокомпресорна станция Горска поляна

Събота, 15 Юни 2013г. 09:16ч.

pojar-polski-2Авария в газопреносната мрежа в района на компресорна станция Горска поляна предизвика серия взривове в късния следобед в петък. Няма пострадали при инцидента, няма и сериозни материални щети. Аварията е станала на около 800 метра от границата с Турция, около 18.00 часа в селата Горска поляна и Странджа се е чул силен взрив и са видени огнени стълбове с височина над 50 метра. Незабавно е прекратено газоподаването, към мястото на инцидента са потеглили три противопожарни коли от Болярово и Елхово. Дъждът в района е попречил разрастването на огъня към горските масиви. Предстои изясняване на причините за аварията и стойността на нанесените щети. По случая, под наблюдението на Oкръжна прокуратура, работи следствената служба.
 

Нова група имигранти задържаха край границата

Петък, 31 Май 2013г. 11:10ч.

grani4na-01300Гранични полицаи от ГПУ-Болярово задържаха в село Крайново 11 нелегални имигранти – 10 мъже и 1 жена. Установено е, че чужденците са преминали границата в района на 216 пирамида. Повечето са без документи за самоличност, заявили са различни националности – Мароко, Сирия, Сомалия, Йемен, Уганда. Групата е предадена на Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец. Оператор в Локалния координационен център в Свиленград забелязал вчера три лица да влизат от турска на наша територия в района на 315 пирамида.

Продължение...

 
 

Коалиция за България стартира кампанията си в Болярово

Четвъртък, 18 Април 2013г. 13:24ч.

01bsp-bolqrovoС танци на децата от танцов състав „Боляровче“ – бъдещето на Болярово, бе поставено началото на предизборната кампания на „Коалиция за България“ в граничната община. Те танцуваха под звуците на песента „Вода“ и под логото на коалицията „Да върнем България за хората“. Водачът на листата Атанас Мерджанов представи листата за народни представители. Владимир Димитров, кандидат от региона, припомни на присъстващите икономическите и социални измерения на лошото управление на ГЕРБ – 630 хил. безработни, хиляди фалирали фирми, угрижени тъжни лица. След него говори Елена Анева, кандидатът, представляващ в листата община Болярово.

Продължение...

 
 

Фиеста катастрофира край Болярово

Петък, 12 Април 2013г. 09:17ч.

police-car-3Шофьор от Бургас катастрофира край Болярово, съобщиха от полицията. На 11 април, около 10.00 часа на пътя Бургас – Болярово, вследствие на движение с несъобразена скорост е настъпило пътно-транспортно произшествие, при което лек автомобил „Форд Фиеста” с пловдивска регистрация, управляван от К.М. на 37 години от Бургас, напуска пътното платно и се преобръща в ляво по посока на движение. Водачът е откаран в МБАЛ – Бургас за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. По автомобила са нанесени значителни материални щети. По случая в Районно управление Полиция - Елхово е образувано досъдебно производство.

 
 

Стопираха изграждането на кариера в Боляровско

Сряда, 20 Февруари 2013г. 15:21ч.

drajevo0Министерството на околната среда и водите отмени решение на директорката на РИОСВ-Стара Загора за изграждане на кариера край селата Малко Шарково и Мамарчево без оценка за въздействието върху околната среда. Жалбите бяха подадени от „Зелени Балкани”, Българско дружество за защита на птиците, „Движение с екологична насоченост” и кмета на община Болярово. През месец ноември миналата година директорката на РИОСВ-Стара Загора Пенка Начева даде разрешение на столична счетоводна фирма да взривява свободно и разкопава плодородните земи на Малко Шарково и Мамарчево и защитената зона „Дервентски възвишения” за габродиоритови порфирити и базалти от находище „Болярка”.

Продължение...

 
 

Страница 6 от 20