Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Избори
Избори
Парламентарни избори'2021 - Медийни услуги
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Договори:
Договор 1
Договор 2

Наско Киров е новият кмет на Стралджа

01atanaskirov59% подкрепа за Атанас Киров срещу 41% за досегашния кмет Митко Андонов. Така приключи балотажът в община Стралджа. На Атанас Киров дадоха своето доверие общо 4293 избиратели, Митко Андонов подкрепиха 2989 (по данни от паралелното преброяване в щаба на БСП). Още преди 21.00 часа в неделя прогърмяха първите победни изстрели, пред Щаба на Местна коалиция ”Промяна” се събраха десетки симпатизанти, музика, камери и фотоапарати, разказа Надя Жечева.

Продължение...

 

13.5 на сто избирателна активност в Община Тунджа до 10.00

23-10-03Спокойно и без напрежение протича вторият тур на изборите в Община Тунджа. Гласоподавателите трябва да определят на балотаж кмета на общината, както и кметовете на 13 населени места. Всички 53 секции отвориха навреме, до момента в ОИК Тунджа няма постъпили сигнали и жалби за изборни нарушения. До 10.00 часа до урните са отишли 2776 избиратели от всички 20 567 в списъците, това формира избирателна активност от 13.5%. Към същия момент на миналата неделя бяха гласували 14.27 на сто от избирателите. Сравнително по-висока е активността в селищата, където заедно с избора за кмет на общината гласуват и за кмет на населеното място.

Продължение...

 
 

В Сливен не бързат да гласуват

sliven-6Сливен трябва да определи на втори тур новия кмет на общината между номинирания от ГЕРБ Стефан Радев и досегашния кмет Кольо Милев, кандидатурата на БСП. Изборният ден под Сините камъни протича спокойно, всички 185 секции в града и селата от общината са отворили навреме. 8.68% е избирателната активност към 10.00 часа, това съобщиха от ОИК, в сравнение със същия период на миналата неделя сега до урните са отишли с около 500 души по-малко. 105 522 имена са в избирателните списъци за втория тур на местните избори в общината, преди седмица в края на деня избирателната активност достигна 48%.

Продължение...

 
 

Спокойно начало на изборната неделя в Стралджа

01romi-voteСпокойно е началото на неделния изборен ден в Стралджа. Но в сравнение с първия тур сега в ранните часове видимо има раздвижване, информира Надя Жечева от общинския пресцентър. В четирите секции, които се намират в ОУ”Св.св.Кирил и Методий”,  около 08.00 часа отчетоха по стотина гласували. Пред седма секция има дебела опашка от чакащи, но напрежение няма. Жителите на ромския квартал търпеливо стоят пред вратата, някои от които и с малки деца на ръце. Тази ситуация е от началото на изборния ден, твърдят наблюдатели.

Продължение...

 
 

Пъстър местен парламент в града, доминиран от ГЕРБ

oik-yambol- 1Осем партии и коалиции ще имат свои представители в Общински съвет Ямбол, сочат резултатите от местния вот в града. С най-голяма група в местния парламент – 18 души, ще бъде представена ПП ГЕРБ. БСП ще има седем мандата, а Реформаторския блок – три. Четири формации ще имат по двама съветници – ДПС, АБВ, Атака и Народен съюз. Общински съветник става и водачът в листата на НФСБ Неда Карска.

Продължение...

 
 

Страница 2 от 13