Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Избори
Избори

Избори'2017 - Медийни услуги

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

13.5 на сто избирателна активност в Община Тунджа до 10.00

23-10-03Спокойно и без напрежение протича вторият тур на изборите в Община Тунджа. Гласоподавателите трябва да определят на балотаж кмета на общината, както и кметовете на 13 населени места. Всички 53 секции отвориха навреме, до момента в ОИК Тунджа няма постъпили сигнали и жалби за изборни нарушения. До 10.00 часа до урните са отишли 2776 избиратели от всички 20 567 в списъците, това формира избирателна активност от 13.5%. Към същия момент на миналата неделя бяха гласували 14.27 на сто от избирателите. Сравнително по-висока е активността в селищата, където заедно с избора за кмет на общината гласуват и за кмет на населеното място.

Продължение...

 

В Сливен не бързат да гласуват

sliven-6Сливен трябва да определи на втори тур новия кмет на общината между номинирания от ГЕРБ Стефан Радев и досегашния кмет Кольо Милев, кандидатурата на БСП. Изборният ден под Сините камъни протича спокойно, всички 185 секции в града и селата от общината са отворили навреме. 8.68% е избирателната активност към 10.00 часа, това съобщиха от ОИК, в сравнение със същия период на миналата неделя сега до урните са отишли с около 500 души по-малко. 105 522 имена са в избирателните списъци за втория тур на местните избори в общината, преди седмица в края на деня избирателната активност достигна 48%.

Продължение...

 
 

Спокойно начало на изборната неделя в Стралджа

01romi-voteСпокойно е началото на неделния изборен ден в Стралджа. Но в сравнение с първия тур сега в ранните часове видимо има раздвижване, информира Надя Жечева от общинския пресцентър. В четирите секции, които се намират в ОУ”Св.св.Кирил и Методий”,  около 08.00 часа отчетоха по стотина гласували. Пред седма секция има дебела опашка от чакащи, но напрежение няма. Жителите на ромския квартал търпеливо стоят пред вратата, някои от които и с малки деца на ръце. Тази ситуация е от началото на изборния ден, твърдят наблюдатели.

Продължение...

 
 

Пъстър местен парламент в града, доминиран от ГЕРБ

oik-yambol- 1Осем партии и коалиции ще имат свои представители в Общински съвет Ямбол, сочат резултатите от местния вот в града. С най-голяма група в местния парламент – 18 души, ще бъде представена ПП ГЕРБ. БСП ще има седем мандата, а Реформаторския блок – три. Четири формации ще имат по двама съветници – ДПС, АБВ, Атака и Народен съюз. Общински съветник става и водачът в листата на НФСБ Неда Карска.

Продължение...

 
 

Четири формации в новия Общински съвет - Тунджа

sesia-18-11-11-7Девет места за съветници в новия Общински съвет Тунджа за „БСП – ЗС Ал. Стамболийски“, осем мандата за ГЕРБ, три за Коалиция Народен съюз за Тунджа и един съветник от АБВ. Това са предварителните данни за разпределението на мандатите в Общински съвет Тунджа след обрабоботката на всички протоколи от местния вот в Общинската избирателна комисия. След седмица предстои втори тур в избора за кмет на Общината. Досегашният кмет Георги Стоянов Георгиев има преднина от близо 2 200 гласа пред номинирания от ГЕРБ д-р Панайот Диманов. Георгиев е получил подкрепа от 6196 избиратели, дейстивтелните гласове за Диманов са 3980. С трети резултат (1515 гласа) е кандидатът на Народен съюз Георги Иванов Георгиев.
 
 

Страница 2 от 13