Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Избори
Избори

Избори'2019 - Медийни услуги

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

239 секции в областта трябва да отворят в 06.00 на 25 октомври

23-10-04114 390 са гласоподавателите в Ямболска област, които могат да упражнят своето право на избор в местния вот на 25 декември, сочат обобщените данни на общинските избирателни комисии и системата за гражданска регистрация. 118 139 имена са в списъците за участие в националния референдум. Според изборното законодателство на местни избори у нас имат право да гласуват само гражданите с постоянен и настоящ адрес в България поне 6 месеца преди насрочването на вота. Трябва и да си живял поне половин година на посочения адрес, за да пуснеш бюлетина в съответната община.

Продължение...

 

65 855 имена в избирателните списъци за местния вот в Ямбол

23-10-05Подвижна секционна избирателна комисия и секции в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ и СБАЛК сформира ОИК Ямбол, така общият брой на секциите на територията на общината става 104. В Болницата по кардиология избори ще се проведат за първи път, за сметка на това секция няма в Следствения арест, както бе на последните парламентарни избори. 65 855 са гласоподавателите от Ямбол, които ще избират кмет и общински съветници. 69 621 имена са в избирателните списъци за националния референдум. Всички секции трябва да отворят врати в 06.00 часа на 25 октомври.
 
 

Невидимата част от "видимите резултати"

bsp-20-10-sivkova„Картината с европроектите в Ямбол е изключително тревожна, защото до края на годината всички проекти трябва да са приключили. Виждаме и сме наясно, че това няма как да се случи. За съжаление последствията ще са финансови и безкрайни неудобства за гражданите на Ямбол” – това заяви кандидатът на БСП за кмет на града инж. Мариета Сивкова пред ямболските медии. В периода 2007 – 2015 договорените проекти от община Ямбол са 23. Общата стойност е 147 226 717 лв, от тази сума разплатени са 54 607 044 лв. Голямата гордост на кмета Славов и неговия екип са четирите големи проекта - центъра, НАР Кабиле и Безистена, Воден цикъл и Регионално депо. Договорените средства за тези проекти са 133 498 485 лв, до момента разплатени са 42 559 710 лв.

Продължение...

 
 

Откриха обновената спортна база в Тенево

01baza-tenevoКандидатът за кмет на община „Тунджа” Георги Стоянов Георгиев, издигнат от Коалиция „БСП – ЗС „Александър Стамболийски” и независимият кандидат за кмет на село Тенево Димитър Комитов откриха официално обновените съблекални и стадион край селото. Присъстваха кандидати за общински съветници, ветерани на футбола и днешни състезатели от Тенево. В приветствието си Георги Стоянов Георгиев подчерта, че днес в община „Тунджа” има още един прекрасен спортен комплекс за тренировки на футболните клубове от общината, които са вече 19.

Продължение...

 
 

Инж. Стоянов призова останалите кандидати да дарят средства за детски площадки

dimitar-stoyanovКандидатът за кмет на Община Ямбол, издигнат от Реформаторския блок, инж. Димитър Стоянов, разпространи апел до останалите кандидати за кметския пост, в който призовава средствата,  равни на изразходваните в предизборната кампания от всички, в общ размер на близо един милион и петстотин хиляди лева, да бъдат дарени от кандидатите за изграждане на детски площадки в различните квартали на града. Поместваме пълния текст на този документ:

П Р И З И В
от Димитър  Стоянов – кандидат кмет
от Реформаторски Блок

   Уважаеми колеги,
Всички ние се борим за доверието на гражданите от Община Ямбол. Обещаваме много неща, които могат да се реализират само с пари.

ПРИЗОВАВАМ ВИ:

    Да спрем с обещанията, а да преминем към дела, като дарим на града ни парична сума, равна на безцелно прахосаните ни пари за предизборната кампания. Така ще докажем, че сме искрени, коректни и най важното, че сме честни хора.
Колеги, да се обединим, да направим прецедент в най-новата история на България. Да покажем на хората, че сме човеци, а не самозвани и самозабравили се личности. По наблюдения и изчисления на съмишлениците ми от всички щабове на кандидат кметовете, парите които ще прахосаме за тези избори са, както следва:

   1. Политическа партия  ГЕРБ            -   1 100 000 лв.
   2. Политическа партия БСП              -      350 000 лв.
   3. Реформатoрски Блок                     -        15 000 лв.
   4. Партия  АБВ                                   -        14 000 лв.
   5. Партия НФСБ                                  -        14 000 лв.
   6. Партия Атака                                 -        12 000 лв.
   7. Коалиция ”Единни за Ямбол”        -        11 000 лв.
   8. Партия БДЦ                                    -        10 000 лв.
   9. Коалиция ”Народен съюз”             -        10 000 лв.
   10. Движение ”Напред България”    -         8 000 лв.
   11. Нова алтернатива                       -         8 000 лв.
                ОБЩА  СУМА       -     1 552 000 ЛВ.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ДА ПОДАРИМ  ЕДНА ТАКАВА СУМА ПАРИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ ЗА ДЕЦАТА ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН КВАРТАЛ. А КОЙ Е ПО-ДОБЪР, ДА РЕШИМ В ПОРЕДИЦА ОТ ТРИ ПУБЛИЧНИ ДЕБАТА.
Всяка една партия, коалиция и т.н ще участва  с гореописаните суми. Логиката е, че щом сме заделили тези пари за избори, то имаме у нас тройно по-голяма сума.
Призовавам Ви да се обединим, като очаквам вашите потвърждения за обединение в нашия предизборен щаб на ул.”Търговска” до № 26.
Уважаеми медии, работещи и разпространяващи се на територията на Общината, моля ви разпространете и пропагандирайте  безплатно тази  благородна идея. Моята искреност ще бъде подплатена от факта, че аз с лични пари ще даря вноската от 15 000 лв.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
 

Страница 5 от 13