Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Избори Невидимата част от "видимите резултати"

Невидимата част от "видимите резултати"

bsp-20-10-sivkova„Картината с европроектите в Ямбол е изключително тревожна, защото до края на годината всички проекти трябва да са приключили. Виждаме и сме наясно, че това няма как да се случи. За съжаление последствията ще са финансови и безкрайни неудобства за гражданите на Ямбол” – това заяви кандидатът на БСП за кмет на града инж. Мариета Сивкова пред ямболските медии. В периода 2007 – 2015 договорените проекти от община Ямбол са 23. Общата стойност е 147 226 717 лв, от тази сума разплатени са 54 607 044 лв. Голямата гордост на кмета Славов и неговия екип са четирите големи проекта - центъра, НАР Кабиле и Безистена, Воден цикъл и Регионално депо. Договорените средства за тези проекти са 133 498 485 лв, до момента разплатени са 42 559 710 лв. Ситуацията на общината е много тежка, защото се намира в голяма фирмена задлъжнялост, възлизаща на 90 938 775 лв.
Истината въобще не е такава, каквато се представя в предизборния клип на ГЕРБ. Тези пари реално не са достигнали до гражданите на Ямбол, защото една проста сметка показва, че на човек за година се падат по 214 лв договорени пари, а реално усвоените са 80 лв за всеки гражданин на Ямбол за година, подчерта инж. Сивкова и направи няколко извода за некомпетентното управление и политиката на община Ямбол през последните 8 години.
През първия мандат на Георги Славов усвояването по европроектите беше сравнително скромно, но през последните 4 години картината се промени – усвояваха се авансовите плащания по проектите и в момента имаме неразплатени обекти със съмнително качество. Плочките, които са поставени вече на центъра, са със „задоволително” качество, задължителното условие за достъпна среда за хората с увреждания  не е изпълнено и няма преход към прилежащите терени.
В проекта за Безистена и НАР „Кабиле” виждаме лукс и липса на съответствие - покрит пазар-информационен център. Все още този проект е в процес на изпълнение и от общата стойност 5 670 093 лв са разплатени 3 549 753 лв.
Каргонлии ще изкарат още една тежка зима, защото ситуацията в най-стария квартал на Ямбол е много тъжна - разкопани улици, частично асфалтирани, грешни технически решения в проекта, съмнително качество на изпълнение на канализацията и водопроводите. Сметките до тук за Водния цикъл показват следното – разплатени са само 30 638 631 лв от общо 90 000 000 лв, подчерта кандидатът за кмет на Ямбол инж.Сивкова и припомни, че лично премиерът Борисов е казал на Славов да не му се мярка пред очите, ако не завърши този важен проект.
Много сериозна е ситуацията с проекта за регионалното депо. Стойността му е 31 235 748 лв,  разплатеното – 5 877 931 лв. Проектът е в процес на изпълнение, но с голямо закъснение - незавършена клетка 1, неприключена рекултивация. До нас стигат сигнали, че гражданите на Ямбол са били заплашвани и подвеждани, че ако не гласуват за стария кмет, всички тези проекти нямало да могат да бъдат завършени. Това е поредната лъжа на Георги Славов и неговия екип.
Не се притеснявайте и гласувайте за промяна в управлението на града ни. Вече 8 години тази дясна политика на ГЕРБ ни излиза твърде скъпо, причинява ни много неудобства, проблемите по кварталите останаха забравени, некомпетентността на администрацията пречи на гражданите, добави още Мариета Сивкова.

Промяната ще дойде с номер 11!
Управление с хората, управление за хората!


Купуването и продаването на гласове е престъпление!
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario