Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Военното министерство блокира идеи за развитието на града

Военното министерство блокира идеи за развитието на града

06-kazarmiКметът на града Валентин Ревански е поискал два пъти от военното министерство в рамките на половин година придобиване на собственост от Община Ямбол на държавни имоти с отпаднала необходимост на територията на град Ямбол. Първото искане е отправено през месец май, а второто - през декември 2020 година. Имотите се намират в района на бившите „Пехотински казарми“. В молбата, отправена към министъра на отбраната Красимир Каракачанов, бяха описани и намеренията на Община Ямбол за бъдещото развитие на имотите, които са с изключително важно значение за развитието на нашия град. Целта е върху тях да бъде изграден нов жилищен комплекс със съвременна инфраструктура и прилежащите към него зони за отдих, нови улици, спортна и образователна инфраструктура, търговски площи и паркова територия. Предложението беше включено в Програмата за управление и разпореждане с общинската собственост за 2020 година, одобрена от Общински съвет Ямбол. Отговор от Министерството на отбраната е получен в началото на тази година. В него се посочва, че министърът на отбраната не дава положително становище на отправените искания, като се мотивира с необходимостта от реализиране на приходи за държавния бюджет. 
На 29 януари 2021 година МО обявява търг с тайно наддаване на редица имоти в цялата страна, сред които и един от деветте парцела от бившите „Пехотински казарми“ в Ямбол. Началната тръжна цена на имот с площ от 98,398  декара, заедно с 28 сгради, е 5 173 000 лева, а търгът в сградата на МО е насрочен за 5 март 2021 година. Община Ямбол уважава решението на Министерството на отбраната, което иска да продаде свой имот и да реализира съответния приход и е готова да окаже необходимата помощ на всеки бъдещ инвеститор, който ще допринесе за икономическото развитие на града. Имотът остава в границите на общината, без значение кой ще бъде неговият купувач.
В отговора на МО се посочва и това, че при неуспешни тръжни процедури ще бъде преразгледана визията за тях. Имайки предвид това, Община Ямбол е готова отново да поиска имотите с отпаднала необходимост за МО, но с голямо значение за Ямбол.
Вярваме, че с горепосочените факти ще бъде сложен край на всякакви опити за манипулация на общественото мнение, се посочва в официалната информация от Община Ямбол.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario