Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Започва кампания за популяризиране на председателството

Започва кампания за популяризиране на председателството

OA-ESОбластният управител Димитър Иванов ще провежда и координира изпълнението на Комуникационни инициативи на територията на област Ямбол във връзка с десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и обсъждане приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Дейностите са част от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017г.
Областните управители от всички 28 области инициират и организират поредица публични събития в своите области, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство в Съвета на ЕС. Целта на инициативите е постигане на активен диалог с гражданите по европейските въпроси. Пред областните управители стои задачата да представят още ключовите послания на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.
„Областните администрации са основен посредник на идеите и приоритетите на Председателството с акцент върху ролята на България в предстоящите шест месеца на Председателство. „С нашите инициативи искаме да стигнем до по-малките населени места в областта и ги направим съпричастни към това, което очаква страната ни. Искаме да говорим с гражданите за повече сигурност, заетост, устойчив растеж - част от българските приоритети”, сподели Димитър Иванов. Логото на Българското председателство вече е поставено на видимо място на сградата на Областна администрация Ямбол. В област Ямбол се предвижда мероприятията да се проведат през октомври и ноември. Мероприятията са насочени към общините Елхово, Болярово, Стралджа и Тунджа. В областния град се предвиждат отделни мероприятия. Един от акцентите на Председателството са младите хора. Именно затова инициативите в област Ямбол стартират с Младежка среща на територията на община Стралджа. Младите хора ще бъдат запознати, както с приоритетите на Председателството, така и с постиженията в 10-годишното ни членство в ЕС. Предвидена е и дискусия на тема „Създаваме привлекателна среда за развитие на младите хора в малките населени места“. Втората инициатива е с фокус общата селскостопанска политика. Срещата-дискусия е планирана в община Болярово и ще насочи вниманието към приоритетите на екологичното производство и бизнес в граничните райони. Третата от срещите е открита дискусия с институции, граждани, НПО от цялата област и ще се състои в град Елхово. Направените оценки и предложения относно членството на страната в ЕС, бъдещото ни развитие и приоритети от региона ще бъдат обобщени и изпратени в Министерски съвет. Темите и разговорите за нашето членство в ЕС, за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС ще продължат и в редица читалища в областта.„С тези срещи и дискусии имаме възможност за открит диалог с гражданите от областта, за това какво постигнахме през 10-те години членство и за това какво ни предстои. Имаме шанса преди старта на Председателството да насочим вниманието и към нашия регион и определим конкретни регионални приоритети“, категоричен е областният управител Димитър Иванов.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario