Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
proekt-720x88
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол НСИ проучва условията на живот и доходите на домакинствата

НСИ проучва условията на живот и доходите на домакинствата

yambol otvisokoНационалният статистически институт започва проучване на доходите и условията на живот в домакинствата. В област Ямбол изследването ще се проведе в градовете Елхово, Стралджа и Ямбол, както и в селата: Атолово, Безмер, Бояново, Генерал Инзово, Изгрев, Калчево, Каравелово, Крумово, Кукорево, Лесово, Малък манастир, Меден кладенец, Победа, Поляна, Роза, Скалица и Ханово.
В периода от март до юни 179 домакинства на територията на област Ямбол ще бъдат посетени от специално обучени за целта анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - за домакинството, както и индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.
Всеки от анкетьорите на Отдел „Статистически изследвания - Ямбол“ при посещение в домакинствата ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Югоизток към Националния статистически институт.
Изследването, съгласно Регламент на Европейския парламент, определя обща рамка за европейската статистика за лицата и домакинствата, основана на индивидуални данни, събрани чрез извадки. Проучването за доходите и условията на живот (SILC) е част от изследванията, включени в регламента, и се отнася до събирането на съпоставима и актуална информация за моментното състояние и динамиката на доходите, както и за нивото и структурата на бедността и социалното изключване на национално и европейско ниво. се провежда върху шестгодишен ротационен панел от обикновени домакинства. За Република България размерът на извадката в панела за 2023 г. е около 9 400 обикновени домакинства, разпределени във всички области на страната. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече навършени години.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario