Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Общината подготвя механизъм за подпомагане на гражданите

Общината подготвя механизъм за подпомагане на гражданите

rev-korona„Помощ трябва да бъде оказана и на хората, които ще останат без работа и доходи след тази криза. Става въпрос за подпомагане на наши съграждани, които ще бъдат извън списъците на социално слабите лица. Ситуацията е много динамична, затова подготовката започва още от сега. Тези допълнителни мерки по никакъв начин няма да се отразят на вече регистрираните социално слаби граждани! Хората и отговорността към тях са основен приоритет на Община Ямбол.“, завяви кметът на Ямбол Валентин Ревански при инциираната от него среща с директорите на специализирани институции за социални услуги. На срещата беше обсъдена допълнителната организация, която трябва да бъде създадена в помощ на гражданите в условията на разпространение на коронавирус. В тази връзка започват да се набират доброволци, които да закупуват хранителни продукти на възрастни, трудноподвижни граждани и на хора, поставени под карантина.
Всеки, който иска да бъде включен като доброволец в патронирането на нуждаещи се лица, може да заяви желанието си на телефон 046/62 20 56 в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни. Доброволците ще трябва да заявят своето желание дали искат или не искат да помагат на карантинирани граждани. Хората, които имат нужда от съвет от психолог или връзка с общопрактикуващ лекар, имат възможност да потърсят помощ на телефон 046/ 68 10 91. Телефонните линии ще бъдат на разположение за граждани в часовете между 08.00 - 17.00 часа.
Жителите на Ямбол могат да получават консултации  по въпроси, свързани с въведените мерки за разпространението на коронавирус, на телефон 046/681404. Всички сигнали от телефон 112, получени от дежурните към Община Ямбол, както и сигналите за лица, неспазващи карантината, ще се приемат на същия телефонен номер - 046/681404 в Дирекция „Хуманитарни дейности“. Припомяме, че Домашен социален патронаж към Дома за стари хора – Ямбол, също обслужва лицата, подали заявка за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост. Телефони за контакт: 046/669215 – Виолета Ковачева, 046/ 669212 – Виолета Господинова.
ДСП обслужва и всички лица по проект „Топъл обяд“. Община Ямбол вече стартира и кампания по набиране на средства за хора в затруднено материално положение. Ако искате да дарите хранителни продукти или финансови средства, използвайте следния телефон за контакт: 046/ 681 225. За да подкрепите нуждаещите се лица, извън социалните списъци може да използвате следната банкова сметка:
IBAN: BG13SOMB9130 8424 4203 44
BIC: SOMBBGSF
Код за вид плащане: 44 51 00
С пояснение: Коронавирус - социална помощ
„Общинска банка“ АД – Клон Ямбол
Допълнително ще бъде обявен телефонен номер, на който нуждаещи се граждани, ще могат да се записват за получаването на помощ, както и критериите, на които трябва да отговарят. В създалата се извънредна ситуация Община Ямбол ще разчита на помощ както от страна на държавата, така и от страна на наши успели съграждани, които живеят в Ямбол или извън него. „Призоваваме ги да помогнат, с каквото могат - със средства или хранителни продукти, на хората, които ще изпаднат в трудно положение и ще изгубят своята работа. Предварително благодаря на всеки, който се отзове“, допълни кметът на Ямбол Валентин Ревански.rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario