Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Растителна козметика - как да намерим правилната марка

Растителна козметика - как да намерим правилната марка

cosmeticsЗащо ни впечатляват козметични продукти, определяни като натурални, растителни, био или еко?
Така производителят може да нарече дори и продукт, в който има само един компонент от растителен произход. За да се смята за органична козметика, производителят ѝ трябва задължително да следва следните изисквания:
  • За създаването ѝ трябва да използва само растителни суровини, отгледани без използване на химически продукти за защита и без подобрения със синтетичен произход. 
  • Козметиката трябва да се създава без използването на ГМО, изкуствени оцветители и консерванти
  • Не трябва да се използват и съставки, получени от преработка на нефт – парафин, минерални масла и пропилен гликол.
  • Забранено е използването на животински компоненти, получени, като се нанася вреда върху животните. Восъкът и прополисът са допустими. Не се допускат и тестове върху животни. 
При органичната козметика се достига още по-далече, като има изисквания да е в биоразградима опаковка – от хартия, соя или материали, които са за многократна употреба. За да бъде определена като органична, козметиката трябва да получи и съответен сертификат. В действителност, органичната козметика е и доста скъпа, като цената ѝ се определя от няколко фактора. Така например, при отглеждане на растенията, се използва специална техника или всички операции са ръчни. Всички концентрати на етерични масла струват скъпо. Не на последно място, получаването на сертификата за органичен произход също е скъпа процедура, която изследва проби на всеки етап от производството на козметиката. 
Въпреки това, интересът към растителните козметични средства е много голям, защото те са с най-ефективно въздействие върху кожата и косата. Една от най-добрите марки с натурални съставки е А-Дерма
Чистите растителни масла са най-концентрираните и биологически активни натурални съставки които действат в няколко посоки.  Например в сериите от продукти за грижа за косата се използват различни масла, които не само стимулират растежа на косата, но и поддържат здравето на кожата на главата. Така към пшениченото масло и макадамията  се добавят и други екстракти за укрепване на кожата – чаено дърво, розмарин и др.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario