Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол След валежите - обобщена информация за обстановката в региона

След валежите - обобщена информация за обстановката в региона

navodneni00100Валежите на територията на областта постепенно спират и притокът на реките се очаква да спада, информират от Областната управа. Във връзка с повишените нива на реките и падналите валежи през последното денонощие, към 08.00 часа в сряда обстановката в областта е следната: След излизане на река Поповска от коритото, в района на село Попово, община Болярово, бяха залети дворове и водата навлезе в приземните етажи на 12 къщи в ниската част на селото. Един жител на селото е евакуиран. Продължава отводняването на къщите от служители на Пожарна безопасност и защита на населението.
Наводнени мазета и приземни етажи от високите подпочвени води има в Стралджа. От общината информират и за залети земеделски площи в землищата на селата Атолово, Лозенец и Воденичане и за скъсана дига на река Касаплийска в района на село Лозенец.
На територията на община Елхово придошлата река Черноземска в района на с. Чернозем заля пътя и има малък пропаднал участък. Предстои обследване на пътния участък.
Община „Тунджа“ информира, че на нейна територия в следствия на валежите няма настъпили последствия, като засегнати сгради, площи, хора. За община Ямбол няма постъпила информация за щети и пострадали от обилните валежите към момента. Нивото на река Тунджа измерено към 08.00 тази сутрин при Ямбол е 377 см. Покачва се нивото на реката и при Елхово. В 08.00 нивото достигна 254 см. Към същия час се наблюдава лек спад в нивото на река Мочурица. В 07.00 нивото и бе 319 см, а в 8.00 измереното ниво е 316 см. Продължава ежечасното наблюдение на нивата на основните реки в областта. На територията на цялата област има нормално електрозахранване. Няма населени места без електричество. Няма бедстващи хора. Обобщената информация се предоставя от областния управител на Националния щаб във връзка със заповедта на министър-председателя.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario