Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Честваме 144 години от Освобождението на Ямбол на 17 януари

Честваме 144 години от Освобождението на Ямбол на 17 януари

01-pametnikНа 17 януари, понеделник, Ямбол ще отбележи 144 години от Освобождението на града от османско робство. По традиция официалната церемония по отбелязване на историческата за града дата се провежда пред паметната плоча на мястото, където са посрещнати руските войници от 23-ти Донско-казашки полк през 1878 година, предвождани от полковник Николай Яковлевич Бакланов. Поради ремонтните дейности на улица „Търговска“, където е мястото на историческата среща между казаците и българите, церемонията ще се проведе пред паметника на героите, дали живота си за националното ни Освобождение, намиращ  се пред Военен клуб - Ямбол.
Церемонията ще бъде предшествана от патриотични мелодии и маршове в изпълнение на Духов оркестър при Народно читалище „Съгласие – 1862“ с ръководител и диригент маестро Васил Шейтанов.
В 11.00 часа ще започне тържественият ритуал със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански. Церемонията ще продължи с кратка музикално-поетична програма, отслужване на благодарствен молебен и ще завърши с поднасяне на венци и цветя в знак на признателност.
Участие в празника ще вземе представителна военна част от Гарнизон Ямбол, както и възстановчици от клубовете „Традиция“ в Ямбол и Нова Загора. 
Програмата продължава в 12.00 часа с откриване на временна експозиция „Командирите на Българското опълчение“ от фонда на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ в сградата на Ямболския Безистен. Входът е със „зелен сертификат“.
Община Ямбол моли всички граждани, които желаят да присъстват на празничните събития, да спазват въведените противоепидемични мерки. 

rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario