Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Институции
Институции

Незабравими емоции на обновената спортна площадка

Петък, 16 Юли 2021г. 12:42ч.

01-streetbalКметът на Община Ямбол Валентин Ревански и Венцислав Калудов, прокурист на "Хидравлични елементи и системи" АД, заедно откриха обновената спортна площадка за стрийтбол и минифутбол до бл. 86 в ямболския квартал „Граф Игнатиев“. 
 „Искам да изкажа своята искрена и дълбока благодарност към ръководството на „Хидравлични елементи и системи“АД, благодарение на които сме тук заедно. Те не само инвестират в нашия град, но и мислят за младите хора в него, подкрепят спорта на открито, както и други инициативи на Община Ямбол. Признателен съм им за това, че още при първия ни разговор, след като споделихме тази наша идея, те се съгласиха да ни подкрепят. И може би най-важното е, че от всички видове спортни настилки, които имаха възможност да изберат, избраха тази с най-високо качество.
Радвам се, че това е поредната инициатива между Община Ямбол и ямболска фирма, което е едно ясно доказателство, че заедно, ръка за ръка, можем да вървим – за развитието на нашия град и за неговото облагородяване.
Искам да пожелая успех на всички участници в днешното състезание, много приятни и незабравими емоции на тази спортна площадка!
Искам да се обърна и към тези, които ще я ползват - бъдете отговорни и я пазете, за да се ползва още много време.“, сподели кметът на Ямбол Валентин Ревански.
02-streetbal„Хидравлични елементи и системи“ АД дариха модерна настилка с дебелина 13 милиметра, произведена от швейцарската фирма „Коника“. Тя е подходяща за минифутбол, стрийтбол, волейбол, но не и за каране на скейтборд, ролери, кънки, тротинетки и байкове.
ХЕС АД осигуриха и наградите на призьорите в турнира – тениски и шапки.
В дните преди откриването на игрището бщински служители подмениха огражденията на площадката и монтираха ново осветление.
Венцислав Калудов, прокурист на ХЕС АД, подчерта пред присъстващите: „Преди всичко искам да благодаря на Община Ямбол и на господин кмета за инициативата, която ни даде възможността да подпомогнем младежите в града - да имат едно чудесно съоръжение и да се занимават със смислени неща в свободното си време. На всички участници пожелавам успех и нека най-добрият победи!“
Регламентът на турнира по стрийтбол, организиран от Община Ямбол, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център за борба с наркоманиите, предвиждаше състезателите да бъдат разделени в две възрастови групи: от пети до седми клас и от осми до десети клас.
Отборите бяха съставени от трима състезатели, мачовете се играеха до седем точки или до изтичане на времето от пет минути.
За участие в първа възрастова група се записаха пет отбора с атрактивни имена: „Акули“, „Дебелите“, „Конете“, „Лейкърс“ и „Счупените кости“.
Във втората категория участваха седем тима с интересни названия: „Пабло“, „Кактус“, „Бъкс“, „Тримата мускетари“, „Парен локомотив“, „Стената“ и „Гъзетата“.
Турнирът започна с изненада: „звезден“ отбор, съставен от заместник-кметове Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов, в който се включи бившият капитан на мъжкия ни национален отбор по баскетбол нашият съгражданин Павел Маринов, игра демонстративен мач с „Кактус“. Момчетата от „Кактус“ – Тодор Кирилов, Хрисимир Дончев и Александър Монев, са баскетболисти, тренирани от Румен Шопов. Победата за заместник-кметовете не дойде лесно, въпреки че Михаил Керемидчиев е тренирал баскетбол дълги години, а Енчо Керязов също е спортист. Момчетата се противопоставиха добре с технична игра и добра стрелба, но опитът на Павел Маринов си каза думата и мачът завърши с минимална победа на отбора му след негова забивка.
Изненадата вдигна настроението на публиката и аплодисментите не бяха още отшумели, когато борбата под двата коша започна. Мачовете в двете възрастови групи вървяха паралелно. Те бяха оспорвани и повечето от тях приключиха след изтичане на петте минути, а не след отбелязване на седем точки. Съдии бяха баскетболните треньори Румен Шопов и Валери Бъчваров.
14-streetballПобедител в първата възрастова група стана отборът „Акули“. На второ място остана тимът на „Конете“, на трета позиция се класира „Лейкърс“.
Във втората възрастова група победител беше „Стената“, а подгласници на втора и трета позиция – съответно „Кактус“ и „Тримата мускетари“. Превантивно-информационният център подари тениски на всички присъстващи.
Кметът Валентин Ревански награди призьорите в първата категория с медали, топки, тениски и шапки. Заместник-кметът Михаил Керемидчиев връчи отличията на по-големите баскетболисти.
Турнирът по стрийтбол на обновената площадка приключи с обща снимка за историята.


 

БЧК - Ямбол в подкрепа на ваксинациите

Петък, 16 Юли 2021г. 11:42ч.

COVID 1Червеният кръст в Ямбол продължава дейността си в подкрепа усилията на Министерството на здравеопазването и общопрактикуващите лекари за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу корона-вируса и ускоряване на ваксинационния процес. „Готино е да си информиран“, това е мотото на информационната кампания за насърчаване на ваксинациите и противодействие на недоверието и дезинформацията.

Продължение...

 
 

Добри новини от пазара на труда в Ямболска област

Петък, 16 Юли 2021г. 08:59ч.

buropotruda-julyПрез месец юни продължава тенденцията за намаление на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от Ямболска област, съобщиха от Дирекция Бюро по труда Ямбол. В края на юни са регистрирани 2632-ма души, те са с 304 (10,4%) по-малко от безработните в края на май. Безработните през юни 2021 са по-малко с 1992 души в сравнение със същия месец на миналата година, когато след отмяната на извънредното положение, безработните бяха достигнали 4624 души.

Продължение...

 
 

Само за седмица - над 10 хиляди лева за монумент на Апостола

Четвъртък, 15 Юли 2021г. 12:26ч.

levskiСамо седмица след обявяването на началото на дарителската кампания за изграждане на паметник на Апостола на българската свобода Васил Левски в Ямбол, вече са събрани над 10 000 лева, информират от Общината. Външният вид на монумента ще бъде уточнен след провеждането на конкурс за идеен проект. 

Продължение...

 
 

Откриват със стрийтбол обновената площадка край бл. 86 на "Графа"

Понеделник, 12 Юли 2021г. 17:07ч.

01-fut-ploshtОбновената площадката за баскетбол и минифутбол в близост до блок 86 в комплекс „Граф Игнатиев“ ще бъде бъде открита в четвъртък с турнир по стрийтбол, организиран от Община Ямбол, Общински съвет по наркотични вещества към Общината и Превантивно-информационен център за борба с наркоманиите към него.

Продължение...

 
 

Страница 4 от 746