Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Институции
Институции

Общинско финансиране за ПГХТТ и ПГЗ "Хр. Ботев"?

Вторник, 08 Февруари 2011г. 10:31ч.

Община Ямбол изразява готовност да приеме на финансиране чрез общинския бюджет училищата, разположени на територията на гр. Ямбол, които в момента са със статут на държавни училища, второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към министъра на земеделието и храните. Това се посочва в писмо до доц. д-р Георги Костов, заместник–министър на земеделието и храните, в отговор на писмо на МЗХ относно промяна във финансирането на държавните училища към министерството. В Ямбол две училища се финансират по този начин – Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм. С цел да се проучат възможностите за изпълнение на мерките в два стратегически документа, касаещи училищната мрежа, финансирана от МЗХ, Министерството настоява общините да уведомят за готовността и желанието си да приемат на финансиране учебните заведения на своята територия. Взети са и становищата на просветните инспекторати по места. 

 

"Кан-Учтехспорт" с награда от форума в Парма

Понеделник, 07 Февруари 2011г. 18:25ч.

Ямболската фирма „Кан - Учтехспорт България” ООД бе отличена в европейския конкурс за фирми, които създават условия за постигане на баланс между работата и семейството на своите служители. Наградата бе обявена по време на заключителната конференция в Парма на Европейска мрежа от градове с благоприятни условия за семеен живот, част от която е и Ямбол. Кметът на община Ямбол Георги Славов връчи днес наградата на „Кан – Учтехспорт България”ООД по време на редовния си брифинг. Градоначалникът сподели, че това отличие е признание не само за политиката на фирмата, но и за политиката на общината като цяло в тази област. Отличието е присъдено за политиката на фирмата в подкрепа на работещите семейства, както и за предмета на дейност, насочен към семействата и децата. В конкурса участваха градовете партньори в проекта – Парма (Италия), Тролхатан (Швеция)и Сегед (Унгария), като са отличени само две фирми – от община Ямбол и фармацевтична компания в община Парма. Заместник–кметът Надя Данкинова декларира намерението на общината подобна награда да се връчва и занапред на местно ниво. Целта е бизнесът да бъде мотивиран към действия за насърчаване на семейния живот и подобряване на баланса между работно и свободно време. Това е в съответствие с последователна политика, която провежда община Ямбол за подпомагане на семействата чрез осигуряване на редица услуги и създаване на благоприятна градска среда.
 
 

Център "Усмивка": "Заедно можем повече'

Сряда, 02 Февруари 2011г. 18:21ч.

Центърът за обществена подкрепа „Усмивка” ще бъде домакин на първата работна среща от цикъла “Заедно можем повече”, която ще се състои на 4 февруари от 9.30 часа в зала 107 на община Ямбол. Темата е “Общуването с детето - предизвикателство към възрастния”. Участие ще вземат специалисти, работещи в социалните услуги в общността на южен регион на страната. Формата на срещите е диалог и дискусия по работни случаи, които ще се представят и обсъждат с участието на гост- лектори. Целта е да се обменят добрите практики и подпомогнат специалистите. Срещите ще се провеждат периодично и в различни градове. Идеята е  този форум да премине в национален мащаб и като се създаде и мрежа на работещите в тази сфера.

 
 

Онлайн-преброяването сработи и в ОА

Вторник, 01 Февруари 2011г. 15:18ч.

Заместник-областният управител Нели Кадиева демонстрира системата на електронното преброяване и успешно получи уникален десетцифрен код, който ще предостави на преброителите. Това стана в началото на брифинга с представители на медиите в Областната администрация. От 1 февруари до 9 февруари включително се провежда онлайн-преброяването. От 10 февруари до 28 февруари ще протече вторият етап от Преброяване`2011, когато преброители ще посетят домовете на гражданите. Нели Кадиева още веднъж подчерта важността на преброяването и на всеки един гражданин в този процес, както и неговия задължителен характер. От гледна точка сигурността на гражданите е важно да се знае, че всеки преброител носи специална служебна карта и може да посещава дома ви от 8.00 до 20.00 часа от 10 до 28 февруари, включително събота и неделя. С цел улесняване на процеса по преброяване в Ямболска област и намаляване на разходите по него, областният управител изпрати писма до всички държавни териториални структури в региона с препоръка служителите в тях да се възползват от възможността за електронно преброяване. Предимствата на този вид преброяване са, че е активно 24 часа в денонощието, дава възможност за прекъсване и подновяване на въвеждането на информация, улеснява и ускорява въвеждането на данни, спестява средства и време. Системата е достъпна на адрес https://iscensus2011.nsi.bg

 
 

Новият план-прием за професионалните гимназии

Вторник, 01 Февруари 2011г. 15:10ч.

38 паралелки са включени в Държавния план-прием за учебната 2011-2012г. в професионалните гимназии в Ямболски регион, съгласуван от областния управител Таня Димитрова и Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. 5 паралелки се предлагат от двете професионални гимназии и помощното училище-интернат на територията на община Елхово. В община Стралджа е предвиден прием за една паралелка – работник в производството на кулинарни изделия в заведения за хранене и развлечение в СПИ- Стралджа. Най-много са паралелките, предлагани от 8-те професионални гимназии в община Ямбол. Те предлагат на учениците избор на специалност –електроника и компютърна техника, финанси и банково дело, хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, пътно-строителна техника и др. Така съгласуваният Държавен план-прием е изготвен съвместно с представителите на професионалните учебни заведения, експертите от Регионален инспекторат по образование – Ямбол и Областна администрация. Той отразява общия стремеж към осигуряване на качествено и съвременно образование на младежите в областта, както и тяхната успешна реализация на пазара на труда.

 
 

Страница 660 от 675