Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Институции
Институции

Публичното обсъждане на проектобюджета - на 7 февруари

Събота, 29 Януари 2011г. 13:40ч.

На основание чл.11, ал.6 от Закона за общинските бюджети и чл.22, ал. 2 от Наредбата за управление на общинския бюджет на 7 февруари 2011 година от 17.30 часа в зала 107 на Община Ямбол ще се проведе публично обсъждане на отчета на Бюджета на общината за 2010 година и на проекта за Бюджет за 2011 година. Кметът на общината Георги Славов кани гражданите на Ямбол, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, ръководители на бюджетни звена, на граждански сдружения, общински съветници и други заинтересовани лица, да вземат участие в публичното обсъждане.


 

Подготовката за преброяването обсъждаха на високо ниво

Петък, 28 Януари 2011г. 13:18ч.

Предстоящото преброяване на населението и подготовката за него бе тема на работната среща между областния управител Таня Димитрова и председателя на Националния статистически институт доц. д-р Мариана Коцева. С увереност мога да кажа, че разполагаме с една от най-модерните системи за електронно преброяване, заяви доц. Коцева. Тя обясни, че сървърите на НСИ са преминали проверки за всички известни до момента хакерски атаки, а тестовете показват, че за секунда в системата могат да се въвеждат данните на 400 000 души едновременно. Според предварителните проучвания, 40% от гражданите имат желание да се преброят чрез Интернет, а с това България може да се нареди сред първенците в Европейския съюз.

Продължение...

 
 

Заседава съветът за енергоефективност

Четвъртък, 27 Януари 2011г. 17:42ч.

Областният съвет за енергийна ефективност проведе първото си заседание. Съставът на съвета е актуализиран със заповед от 19.01.2011г. на областния управител Таня Димитрова. Подновяването работата на съвета за енергийна ефективност е взето от областния управител с цел осигуряване на по-добър достъп до европейски фондове и програми, популяризиране на предимствата от енергийното спестяване сред обществеността и приемане на актуална програма за енергийна ефективност в областта. Членове в него са представители на петте общини в региона, „В и К” ЕООД – Ямбол, „ЕВН –България” ЕООД, „Напоителни системи” ЕАД – клон Ямбол,  Технически колеж и фирми от частния сектор. Работата на този съвет може да бъде от изключителна полза за енергийната политика в региона, предвид актуалността на темата в световен мащаб и факта, че България консумира повече енергия дори от някои развити страни, заяви пред присъстващите на днешното заседание заместник областният управител Димитър Иванов. Той набеляза част от акцентите в работата на съвета – осъществяване на по-добра координация между действията на държавните органи и институции в изпълнение на държавната политика в тази сфера, приемане на областни и общински стратегии по енергийна ефективност, както и търсене на възможности за инвестиции за енергийно ефективни мерки и проекти. До края на месец февруари членовете на съвета трябва да обмислят и изпратят своите предложения за организацията на своята работа, след което ще бъде насрочено и следващото им заседание.

 
 

Проектът за Социалния център приключен успешно

Четвъртък, 27 Януари 2011г. 17:30ч.

Община Ямбол приключи успешно най-големия си проект - „Ремонт, оборудване и обновяване на Комплексен център за социални услуги в град Ямбол за осигуряване на устойчиво градско развитие и социално включване”, на стойност 5 530 101 лв. На заключителна пресконференция бяха представени резултатите от проекта, който превърна сградата на бившето училище “Страшимир Кринчев” в уникален не само за Ямбол, но и за страната комплексен център. В обновената и реконструирана сграда вече постоянно е настанен Дневният център за деца с увреждания, а предстои там да заработи и Центърът за социална интеграция и рехабилитация. Заниманията с ползвателите на социалните услуги се провеждат в просторни стаи и специализирани кабинети специално обзаведени, според нуждите на съответната терапия.

Продължение...

 
 

Няма затворени пътища в региона

Сряда, 26 Януари 2011г. 10:22ч.

Републиканската пътна мрежа на територията на Ямболска област е проходима при зимни условия, съобщават от Пътното управление. Температурата в 09.30 часе е -5 градуса. Пътните настилки са предимно сухи, на места заснежени и опесъчени. В ранните сутрешни часове техника на дружеството, сключила договор за поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на област Ямбол, е почиствала и опесъчавала пътищата по направленията на главен Път І-6 в района на Петолъчката. Общо десет машини са работили през изминалото денонощие за почистване и опесъчаване на републиканските пътища. Почистен е главен Път І-7 Петолъчката-Могила–Окоп- ГКПП-Лесово, Път ІІІ-5304 в посока Ямбол-Кукорево-кръстовище с Път І-7, Път ІІІ -536 – Ямбол–Роза–Скалица-Овчи кладенец–граница с ОПУ-Хасково, Път ІІІ -5308 по направлението Калчево–Саранско–Каменец, Път ІІІ-5503 по направлението Златари-Бояджик-Болярско, както и Път ІІІ-7072 – Недялско-Иречеково-Търнава-Чарган. ОПУ-Ямбол призовава водачите на МПС да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с условията на пътя, както и да спазват въведените ограничения.

 
 

Страница 662 от 675