Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Институции
Институции

Концесията на автоспирките, процедурата е в ход

Понеделник, 17 Януари 2011г. 17:25ч.

Близо два милиона лева ще бъдат инвестирани в община Ямбол, ако бъде подписан договор за концесия на автобусните спирки в града с „Телеинфоцентър” ЕООД Бургас. Фирмата е класирана на първо място от комисията, която проведе откритата процедура за предоставяне на концесията и приключи работа в края на 2010г. Предмет на концесията е управление и поддържане, включително извършване на частични строителни и монтажни работи по изграждане и ремонт на спирките на масовия градски транспорт с предоставяне право на извършване на рекламна и търговска дейност върху тези обекти. Обект на концесията са общо 80 спирки. При провеждане на процедурата критерият за оценка на офертите е икономически най-изгодната оферта. Общият размер на предложените инвестиции при класираната на първо място оферта е 1 950 740 лева.

Продължение...

 

Продължава приемът на документи за лични асистенти

Петък, 14 Януари 2011г. 19:07ч.

До 24 януари в административния център на общината се приемат документи на кандидати за потребители на услугата „Личен асистент” и на кандидати за лични асистенти по втория етап от  проекта. Подробна информация по условията и необходимите документи е изнесена на информационното табло пред общината. Одобрените потребители на втори етап ще ползват социалната услуга в продължение на 12 месеца, считано от 10 март 2011 г. Услугата „Личен асистент” се предоставя по Проект „Подкрепа за достоен живот”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. 

 
 

Новият председател на съвета е Наско Стефанов

Петък, 14 Януари 2011г. 15:26ч.

С подкрепата на 21 от общинските съветници председател на местния парламент в Ямбол стана отново започналият мандата като пръв между равни Наско Стефанов. Неговият опонент Иван Чолаков получи девет гласа в тайния вот. До днешното гласуване се стигна след прекратяването на правомощията на Георги Миланов в първата част на извънредното заседание на Общинския съвет. Във вторник обаче Наско Стефанов не събра достатъчно гласове за председателския пост. Веднага след избора на председател съветът се посвети на останалите теми от скромния дневен ред на извънредното заседание. Предложението за конституиране на общината като граждански ищец по наказателните дела срещу кмета Георги Славов не получи одобрението на залата.

 
 

Дискусия по план-приема в гимназиите

Вторник, 11 Януари 2011г. 19:34ч.

Проектният вариант за държавен план-прием за учебната 2011-2012г. бе тема на работната среща с директори на професионални училища в Областна администрация – Ямбол. Анализ на обобщената справка за броя на учениците, завършващи VII и VIII клас и заявения брой паралелки от професионалните училища на територията на региона представи пред участниците в заседанието инж. Невена Иванова, експерт в РИО на МОМН.

Продължение...

 
 

Общински съвет Ямбол остана без председател

Вторник, 11 Януари 2011г. 14:13ч.

В задънена улица влезе извънредното заседание на Общински съвет Ямбол. Кандидатурата на експредседателя на съвета Наско Стефанов не получи подкрепата на залата в тайния вот за избор на нов председател след гласуваната оставка на Георги Миланов.

Продължение...

 
 

Страница 664 от 675