Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Блиц Интервю А.Анастасов: Надявам се да отпадне механизмът за мониторинг от ЕС

А.Анастасов: Надявам се да отпадне механизмът за мониторинг от ЕС

anastas-anastasov-2Надявам се в края на годината да отпадне механизмът за мониторинг и контрол от ЕС, заяви пред БНТ зам.-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност в НС.
Ако механизмът продължи, Хърватска, която предстои да се присъедини към ЕС, една страна, която никога не е била в ЕС, ще има право да прилага мониторинг върху нас. Този механизъм действа от пет години в България. Не знам какво още трябва да направи България. От това, което ние сме постигнали, ще се вземе решение да отпадне ли механизма.
По много въпроси опозицията и ГЕРБ не са постигнали консенсус. За АЕЦ "Белене" нямаме единно мнение. Атомната енергетика е един коз за енергийната независимост за страната. Но толкова много години да не започнеш да строиш. В един момент, сключваш договор, не знаеш цената и оставаш на друго правителство да го строи – това е неприемливо. Но мисля, че имаме много неща, по които сме единни. На първо място това е Шенген. Надявам се септември да се вземе решение за приемане на страната ни, дори и частично в Шенгенското пространство.
Не се притеснявам от евентуалния вот на недоверие към правителството, тъй като имат подкрепата на цялата ПГ на ГЕРБ, имат подкрепата на СК, както и се оказа вчера, че от ДПС няма да подкрепят КБ за вота им за недоверие. Вотът на недоверие няма да промени нищо.
За промените в НК се въвеждат два нови квалифицирани състава при престъпленията, свързани с предизвикване на ПТП – липсата на правоспособност и пешеходната пътека. Няма да забравя никога думите на Борисов – не може 10-12 години да учиш детето си да пресича и то да загине там. /БГНЕС
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario