Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Поскъпването ще е умерено и само до идната пролет

Автор: Мила Кисьова Понеделник, 18 Октомври 2021г. 18:35ч.

Pari-2- Колко сериозен е проблемът с инфлацията? Някои икономисти прогнозират, че ще стигне до 10% до края на годината и ще остане висока през цялата 2022 г. Други, включително и БНБ, посочват 3.5% в края на годината и спад до под 2% догодина. Как е според вас?

- Очаквам краткотрайно умерено покачване на инфлацията на потребителските цени през следващите 6 месеца, през които по-високите пазарни цени на ел. енергията и природния газ ще се прехвърлят към домакинствата чрез решенията на регулатора. Това обаче ще е еднократен ефект, който ще се изчерпи след изтичане на отоплителния сезон.

Продължение...

 
 

Застигна ни отложеното поскъпване на живота

Автор: Мила Косьова Понеделник, 13 Септември 2021г. 07:02ч.

pari-3С около 25% се очаква да поскъпне хлябът тази есен. Прогнозата е на хлебопроизводители от Добричко, които вече са започнали да вдигат цената, принудени от по-скъпата енергия за производството - цените на тока и природния газ скочиха почти двойно за година. Към тях се добавя и очакваното поскъпване на брашното от новата реколта пшеница, чиято изкупна цена продължава да се вдига, следвайки световните борси. Към нарасналите разходи на хлебопроизводителите се добавят и тези за заплатите на персонала и поскъпналия дизел. 

Продължение...

 
 

Спомина се парламентът на изборния лифтинг

Автор: Петьо Цеков Вторник, 11 Май 2021г. 06:42ч.

petio-cekovИма две хубави новини около тегавата парламентарна рулетка, която се изниза. И двете засягат изборното законодателство. Има, разбира се, и около 200 лоши новини, щото България е самолет, в който пилотите са неадекватни, а пасажерите спорят как се кара тая машина.

Продължение...

 
 

Колко дълго ще живее новият парламент. Всичко зависи от "Има такъв народ".

Автор: Ясен Бояджиев Сряда, 21 Април 2021г. 09:56ч.

yasen-boyadjievАко има нещо безспорно след първите два дни на Народното събрание, то е, че се върна интересът към ставащото във висшия орган на държавната власт. Нямам данни, но допускам, че прякото излъчване на заседанията е било сред най-гледаните телевизионни предавания тези дни.

Продължение...

 
 

5 изненади, които направиха изборите наистина важни

Автор: Диян Божидаров Неделя, 11 Април 2021г. 07:45ч.

23-10-04Нещо много любопитно се случи на вота. Повечето партии проведоха тотално безлична предизборна кампания и се подготвяха за формален 4 април. Но гласуването на хората поднесе изненади. То даде сол и пипер, превръщайки изборите в много интересни и важни. Пет събития никой не предвиди, а те правят бъдещето още по-непредсказуемо.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 208