Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Коронавирус: Този недоимък е най-страшен - липсват медици

Автор: Емилия Милчева Понеделник, 11 Май 2020г. 13:31ч.

emilia-milchevaВ много държави вече се дискутира дали кризата с коронавируса не е и възможност за реформа на здравните системи, за да бъдат по-адекватни и устойчиви в отговора си на бъдещи външни шокове. В САЩ, в светлината на предстоящите през ноември президентски избори, необходимостта от основна реформа в политиките на здравеопазване вече е част от предизборната кампания. В Европа темата също набира скорост, а експерти смятат, че условията на труд трябва да станат ключова цел на единния пазар с акцент върху здравните специалисти.

Продължение...

 
 

А ако след карантината стане още по-страшно?

Автор: Георги Господинов Понеделник, 04 Май 2020г. 22:54ч.

georgi-gospodinov-2Първият проблем с карантината е, че не можеш да свикнеш. Вторият, че изведнъж започваш да свикваш. Но има и трети проблем: какво правим, когато открехнем вратата и установим, че светът е станал по-страшен от затвора на стаята?

Продължение...

 
 

Психологът Моника Балаян: Паниката с коронавируса парализира мисленето

Автор: Моника Балаян Понеделник, 09 Март 2020г. 17:02ч.

monika-balayanСпоред психолога Моника Балаян ситуацията с коронавируса е класическа - личността се вкарва в стадото, за да бъде манипулирана. В интервю за в. "168 часа" тя прави паралел между паниката покрай свинския грип и коронаистерията сега.

Продължение...

 
 

С фалшиви мерки управляващите ще борят "фалшиви" болнични

Автор: Яна Николова Четвъртък, 20 Февруари 2020г. 16:43ч.

dkc-1-horaВ кашата с болничните засега е ясно едно - че никой не желае да ги плаща. Работодателите вече ултимативно отказват да поемат първите три дни, след като десет години плащат сметката за тях като "временна" мярка. Правителството обаче категорично не приема да ги върне към НОИ, защото ще трябва да извади още около 200 млн. лв. годишно. Затова и бизнес, и правителство от няколко години създават митология, че с болничните има масови злоупотреби.

Продължение...

 
 

В еднопартийна България тече смяна в Политбюро

Автор: Светослав Терзиев Петък, 14 Февруари 2020г. 13:22ч.

svetoslav-terziev"Притеснява ме, че България е еднопартийна държава", каза пред Би Ти Ви бившият американски посланик у нас Джеймс Пардю и тегли чертата под 30-годишния ни преход от еднопартийна диктатура към многопартийна демокрация. От неговите думи излезе, че три десетилетия България се е движела в кръг, за да го затвори и да потвърди думите на някои нетърпеливи социолози: "Преходът свърши". Там сме, откъдето тръгнахме.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 206


Подробна 5-дневна прогноза

Реклама

vhs-2-dvd_125x125