Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари Коментар Само това, което властта казва, е истина!

Само това, което властта казва, е истина!

nikolai-radulov"Всеки, който критикува управляващите, подкрепя мафията"! Да оставим настрана, че според авторите на същия този слоган мафия няма! Има около 400 организирани престъпни групи, които не са структуроопределящи за криминалната обстановка. Всеки, който казва истината за МВР, е заплаха за националната сигурност! Всеки, който говори за специалните разузнавателни средства разумно, е едновременно мафиот, предател на националната кауза и нарушител на правилата за класифицирана информация.
Оградата е класифицирана за българския гражданин, но не за прескачащия я афганистанец. Българинът може да бъде глобен, а афганистанецът да получи бежански статут и да продължи към Западна Европа.
А всеки подгонен от сатрапски режим и преминаващ зелената граница (през съоръжението - едноредово или двуредово) ще бъде услужливо върнат на същия режим поради хуманитарни причини - да бъде с близките си, които са в затвора или вече на гробищата.
Всичко, което казва политическият противник, е фалшива новина!
Всичко, което казват управляващите, е света истина. Страната е стабилна! Престъпността постепенно намалява - от 145 000 престъпления през 2013 г., на 100 000 - 2016 г., до 70-75 000 през 2017 г. Това явно е трайна тенденция с годишен спад около 30-40%! Скоро ще отпадне нуждата от МВР поради липса на обект на дейност (МВР ще бъде оптимизирано, както се случва с пожарната). Полицаите стачкуват, защото скучаят, а дрехите и обувките им са окъсани, защото ги мързи да ги потегнат, зашият и лъснат.
Икономиката прегрява! Всички престъпления, особено убийствата, светкавично се разкриват. Малко момиченце е убито, съгражданите искат арести - властта задоволява искането - майката на момиченцето моментално бива прибрана да оплаква детето си в ареста. Всъщност подобен ход е налице при всички заинтересували обществото убийства - при сестрите Белнейски, убийството в Борисовата градина и други подобни (например някои големи пожари на архитектурни паметници), при които набързо е напъхан зад решетките местният луд, като така едновременно се задоволява гражданското желание и се осигурява покрив и храна на бедния човечец, т.е. задоволява се хуманитарният надстрой на управляващия в момента полицейски началник. Престъпниците правят самопризнания (по Вишински - Самопризнанието е царица на доказателствата).
С 50% са намалели исканията за подслушване! Това би било добра новина, ако парите за подслушване пропорционално са намалели, което не е така - те просто биват оптимизирани, като се увеличават. Неизкушеният разумен човек би помислил, че просто няколко искания са обединени в едно - нещо за което беше пуснала окръжно още през 2011 г. шефката на СГС, сега осъдена за дейността си. Тази икономия на искания има и екологичен ефект - по-малко дървета ще бъдат изсечени за направата на хартия за формуляри.
Всеки ден научаваме новини за убийства, побои, грабежи, отвличания - тук очевидно медиите прекаляват, защото търсят сензацията и по своего рода индиректен начин, съобщавайки истината, стават фабриканти на фалшиви новини. Всекидневно четем и за поредна полицейска акция - задържани митничари, контрабандисти, наркоразпространители - ето това е правилният подход. Но, разбира се, винаги се намира жълто издание, което дни след героичната акция съобщава за освободените вече задържани, на които е отказана мярка за неотклонение от лоши магистрати, поради липса на престъпление. Всеки, който задава въпроси за убийството на собственика на "Агресия" Александър Антов и отвличането на Тони Златков, трябва да знае, че това са сложни престъпления, разкриването на които изисква време. Поне така казва главният секретар на МВР. Разбира се, гражданинът може да прочете някой от стотиците учебници по криминалистика и с изненада да разбере, че ако такива престъпления не бъдат разкрити до 72 часа по горещи следи, то възможността за разкриването им е намаляла до 8-15%. Но не трябва да забравяме, че и криминалистиката се развива, и нещата се променят (разбира се към по-добро).
Въобще генералният въпрос е съдът на чия страна е?
Ще помага ли на "лошите", или ще ги толерира? Защо трябва да иска доказателства за престъпна дейност, като и бездомните кучета в квартала знаят, че задържаните са престъпници? (Всъщност, както всички знаят, бездомните кучета почти са изчезнали. За това се е погрижила Столичната община. Глутницата, виеща пред дома ми, докато пиша, е едно неприятно изключение. Но това за бездомните кучета май е фалшива новина. Съвсем наскоро съпругата ми бе нападната почти пред дома ми от изгладнял пес, за щастие се отърва с уплаха. Като се замисля, може би сама си е навлякла атаката, като се е държала предизвикателно.)
Юристи, завършили право на Югозапад, апелират да се махне превръзката на Темида! Възпитаници на направление "Сигурност" от НСА ги подкрепят безусловно.
Преди 1989 г. разговорите за това какво и как правят МВР и специалните служби беше табу. В годините на демокрацията гражданите успяха да придобият вредния навик да се интересуват как се обезпечава личната им сигурност, за парите, които плащат от джоба си. Започнаха да се интересуват от престъпленията, особено от тези, отнасящи се до собствената им кожа. Понеже не са правилно обучени и възпитани, разбира се, стават жертва на фалшиви новини. Те трябва да разберат, че нещата непрекъснато се подобряват, защото правилно се ръководят. Ако има грешки и недостатъци, те: първо са малко; второ са резултат от лошата работа на алчни, искащи увеличение на заплатата и заплащане на извънредния труд полицаи (и пожарникари).
През 2017 г., след 28 години, стана ясно, че не е добре гражданите да знаят, да говорят и да се интересуват от проблема за собствената си сигурност. Непознаващи най-съкровенните тайни на доброто управление в сигурността, те, критикувайки властта за това, че са обект на непрекъснати и нарастващи престъпления, се превръщат в автори и проводници на фалшиви новини и специфична заплаха за безопасността.
Фалшивата новина често се крепи на истинския факт, за да е по-въздействаща и да влияе на разсъдъка и емоциите на гражданина. Наистина, когато пред тебе пребиват човек, когато детето ти от дискотеката се озовава в "Пирогов", когато мутри те засекат на пътя, а след това те и понатупат, ти започваш да вярваш на медията, която е описала това. Всъщност така наливаш вода в мелницата за фалшиви новини, защото истината, прокламирана от управляващите за намаляване на престъпността, благоденствието, прегряването на икономиката, не може да достигне до открития ти за фалшиви новини мозък.
Тенденцията всичко, свързано със сигурността, да се превърне в квалифицирана информация, критиците на статуквото да бъдат идентифицирани като заплаха за национална сигурност е налице. Тайното, явното и истината ще бъдат дефинирани и вкарани в необходимата правна и наказателна рамка./SEGABG.COM
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario