Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Българска винетка - до края на нищото

Автор: Красимир Цигуларов Понеделник, 03 Декември 2018г. 10:28ч.

vinetka-znakВ края на ноември с поредни, седми за тази година, промени в Закона за пътищата, приети на първо четене, депутатите разписаха правила, по които от 1 януари на идната година ще бъдат издавани електронни винетки за леки автомобили и ще бъде въведена тол система за тежките камиони от 16 август. Междувременно се пръкна за обсъждане наредба, с която бе определена цената на винетките и така наречената компенсаторна такса, ако караш без валиден стикер.

Продължение...

 
 

Мамят без да им мигне окото. Но пък има кой да им вярва.

Автор: Ясен Бояджиев Четвъртък, 29 Ноември 2018г. 13:37ч.

yasen-boyadjievПолитиката по принцип винаги и навсякъде е и малко театър. Прическа, грим, костюм, поза, заучени реплики - всичко това често прикрива истинските намерения, действителните мотиви, напреженията, скандалите, задкулисните договорки. На „сцената" политиците влизат в роля, за да се харесат на колкото може по-голяма част от публиката.

Продължение...

 
 

От двете страни на барикадата

Автор: Бойко Ламбовски Вторник, 20 Ноември 2018г. 10:42ч.

boyko-lambovskiПротестите у нас, а и по света - Франция, Белгия, кервани към САЩ, при цялата си пъстра палитра от искания и недоволства, ми се виждат в основата си с една причина. Тази причина може да се формулира така: "усещане за бедност". Тоест тези, които се чувстват бедни, заявяват вече не само своето несъгласие, а и своята непоносимост към това чувство.

Продължение...

 
 

Мъглиж беше пръв!

Автор: Бойко Ламбовски Вторник, 30 Октомври 2018г. 10:48ч.

boyko-lambovskiНямаше и да обърна внимание на трагикомичната новина за "надбягването с каруци" край Черганово и инцидентите с цигани и полицаи в Мъглиж, ако те не ме присетиха за собствен опит с ромата. Имал съм си работа с представители на това малцинство - и не ми се преразказва, защото в този си опит съм виждал и добро, и лошо. И простодушие, и лъжливост; и добронамереност, и злодейство.

Продължение...

 
 

Един „Титаник” потъва до нас

Автор: Калин Донков Петък, 19 Октомври 2018г. 11:08ч.

kalin-donkovНа стълбите пред Народната библиотека познат колега от телевизията веднъж ми се закле, че пази „парче” от интервю със световен учен нобелист, което е „свалено” от варианта за излъчване.

Продължение...

 
 

Страница 10 от 206