Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Скандал след скандал

Автор: Тодор Ангелов, в."Делник" Четвъртък, 06 Януари 2011г. 09:21ч.

delnik-t_angelovСкандал след скандал заформят от ГЕРБ. И следствие на вътрешното напрежение сред техните редици, което непрекъснато се увеличава, на мнозина оттях вече не им издържат нервите и те започват да се разделят на групички. Последният скандал с подслушаните разговори между Симеон Дянков и Вальо Танов, както и между Вальо Танов и Владислав Го-ранов е повече от показателен. И едно от нещата, които се натрапват е, че вицепремиерът Цветан Цветанов вече е останал без авторитет. Което потвърждава впечатлението, че едва ли той ще бъде предложен от ГЕРБ за кандидат за президент. Не и след последните скандали. Авторитетът на Цветанов дори пред своите вече е нищо, а толкова по-малък е пред останалите граждани, които съвсем не са длъжни да се подчиняват на партийната дисциплина. Но нарастването на грешките на герберите и на броя на скандалите започва да расте лавинообразно. Ситуацията в България заради нестабилното управление става все по-непредсказуема на фона на също тежкото и непредсказуемо положение в Гърция и в други страни на Европейския съюз. Потвърждава се тезата, че ГЕРБ е създадена като партия прекалено набързо, на върха са издигнати неподготвени и неподходящи хора, което, за съжаление не вещае нищо добро не само за самата партия, но и за страната, за всички нас. Защото сме заинтересовани управлението да бъде кадърно, успешно, за да може кризата да отшуми и стандартът на хората да се повиши. Но отсега нататък едва ли ни чакат добри новини...
 
 

Един оптимистичен рекорд

Автор: Илко Капелев, в."Делник" Сряда, 05 Януари 2011г. 08:57ч.

delnik-kapelevВойната по пътищата става по-малко страшна (доколкото може да има нестрашна война). Рекорд за 2010 година са убитите на пътя под 800 човека от десетилетия насам. Сигурно трябва веднага да отчетем съвременните контролни средства, с които все повече се оборудва Пътна полиция, но в никакъв случай не могат да се подминат с "лека ръка" усилията на полицаите, които не престават да бдят в доста свирепите студове. 2010 година си отиде със 775 жертви на катастрофи у нас. Вероятно можеха да бъдат много по-малко или, чул ни Господ, въобще да няма. Но не бива да забравяме с какъв "материал" работим, т.е. манталитета на българина. Той, българинът, от дума трудно разбира, докато не му бръкнеш в джоба... Българите започнаха да слагат колани едва когато глобите от полицията станаха големи и безкомпромисни. През 2009 г. жертвите на катастрофи са били 901, а през 2001 г. - 1011. Въпреки безкомпромисните мерки още в първите три дни на новата 2011 година загинаха трима души. Тъжен повод за размисъл.
 
 

Български абсурди

Автор: Диана Иванова, в."Делник" Сряда, 05 Януари 2011г. 08:54ч.

delnik-dianaМъж с диплома щял да бъде следващият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", заявил земеделският министър Мирослав Найденов, без дори да се усети, че създава поредният роден бисер в абсурдната ни действителност, след целия нелеп спектакъл, който разигра Калина Иванова с нелегалното раждане на детето си и с фалшивата диплома. На пръв поглед проблемът изгледжа нелепо смешен, но за съжаление е жалко доказателство за състоянието на политическата ни върхушка, защото единствено политическите назначения могат да бъдат толкова абсурдни. Спомнете си и нашия ямболски принос - областен управител беше назначен без свидетелство за съдимост и изведнъж лъсна, че той имал присъда и не може да заема този отговорен пост.
Можете ли да си представите да ви назначат някъде на работа без диплома и без свидетелство за съдимост. За вас обикновения простосмъртен това е абсолютно невъзможно, но за тези, които ще разпределят големите държавни пари, това е съвсем в реда на нещата. Колкото и партии да се сменят, манталитетът на тези, които извършват на-значенията, няма да се смени, защото за тях не е важен нито професионалния опит на кандидата, нито това дали има диплома, нито дори дали има чисто съдебно минало, а е важно само да е наш човек.

Продължение...

 
 

Загубени в комуникацията

Автор: Светлана Чамова, в."Делник" Вторник, 04 Януари 2011г. 08:47ч.

delnik-svetlanaЗагубени не в превода, а в комуникацията са Общинският съвет на Ямбол и неговият кмет. Така става, когато едната страна - кметът и стоящата зад него администрация не са открити, а казват нещата на час по лъжичка, оттук-оттам, и човек с тази никаква информация трябва да взема решения. Когато кметът се отнася високомерно към опонетните си, а за другите не го е грижа, защото те и с информация, и без нея ще гласуват правилно. Когато другата страна - значителна част от съветниците, са недоверчиви, подозрителни, мнителни и имат твърде много основания за това. А отгоре на това има и трета страна - една безмълвна група от съветници, които се люшкат натам, накъдето ги отвява интересът им, защото и това да се продадеш добре не е лесна работа. Непоносимостта между кмет и Съвет е явна и тя дава своите, понякога горчиви, понякога пречистващи плодове. Вярвам, че не звучи наивно - когато една общинска администрация работи открито, без манипулации, не се уморява да обяснява, да разяснява още и още какво и защо го прави - няма такъв, който да застане срещу нещо очевидно добро за града ни. Имало е такива примери. Ала ситуацията е уви, много, много различна.
Фал старт или по точно провал беляза Деня за национално бягство от училище.

Продължение...

 
 

Провал

Автор: Катя Динева, в."Делник" Вторник, 04 Януари 2011г. 08:44ч.

delnik-katia-dinevaФалстарт или по точно провал беляза Деня за национално бягство от училище. Първо желанието да не влязат в учебни часове нямаше нищо общо с подкрепата, която декларираха 10 500 ученици във Facebook, че на 3 януари няма да бъдат в класните стаи. Медиите проследиха тази заявка, но резултатът не е по-различен от тези, които сме виждали през годините, след няколкото празнични дни. Второ, в първия работен ден, част от учениците, които пътуват от селата винаги си позволят да пропуснат първите часове или просто да не уважат часовете за целия ден.

Родителите, които по принцип са против децата им да бягат от училище, сега написаха извинителни бележки, които са съвсем законни. Всъщност, те подкрепиха наследниците си, за да имат още един ден да си отспят. Учителите не се притесниха чак толкова, тъй като не вярваха, че средношколците ще постигнат 100 % резултат.

Истина е, че цялата тази инициатива ученици да издействат по-дълга ваканция чрез протест и митинги от образователното министерство си беше чиста проба идеализъм. Положителното е, че учениците заявиха на глас исканията си, но не им достигна социален опит да осъществят намеренията си. Факт е, че дори и този провал е част от социалния опит. По-важно е да не се повтарят грешните опити и да се научи поредния житейски урок.

 
 

Страница 187 от 193

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза

Реклама

vhs-2-dvd_125x125