Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Перманентна ваканция

Автор: Катя Динева, в."Делник" Четвъртък, 16 Декември 2010г. 12:24ч.

delnik-katia-dinevaВ перманентна ваканция са българските ученици и то през цялата година. Знаят го учители и ученици, знае се и в обществото. Незнайно защо по места все още ученици продължават да се бунтуват и настояват за удължаване на зимната ваканция, независимо, че просветният министър е категоричен, че няма да има такова удължаване. От една страна ваканцията не е по-малка от почивните дни на родителите им. От друга страна, по време на празничната олелия в домовете, децата празнуват, като за световно, после си отспиват и то погледни ваканцията свършила. Няма да стигне коледната ваканция на онези ученици, които искат да се подготвят допълнително или да разработват теми, но... всичко е въпрос на организация, нали така. Всъщност задълженията на подрастващите са да ходят на училище и да си учат уроците, така както техните родители изпълняват служебните си задължения.

Продължение...

 
 

Непремерени реформи

Автор: Диана Иванова, в."Делник" Четвъртък, 16 Декември 2010г. 09:24ч.

delnik-dianaРеформите не могат да са равнозначни на война с определени съсловия - това не искат да разберат управляващите и продължават да отправят противоречиви послания към учените, студентите и към културните дейци. Никой не спори, че всяка една от тези структури се нуждае от реформа, но защо тя трябва да е силова и гарнирана с непремерени квалификации и обиди, това никой не може да го разбере в обществото. Повече от година правителството говори за реформата в БАН, но така и не успя да впрегне усилията на работещите там, за да се случи нещо градивно, а само се гърмят обществени фойерверки, при които едните показват"мускули", а другите продължават да митингуват.

Продължение...

 
 

Изгубени в превода

Автор: Кети Котева, в."Глас" Четвъртък, 16 Декември 2010г. 09:21ч.

keti-koteva„Макиавели ми е един от любимите автори. Вземете и прочетете. "Така кметът на Ямбол Георги Славов коментира думите „на война като на война"отправени от него към общинските съветнички Нели Стефанова и Меглена Банова, изпълнили дълга си и отишли на извънредната сесия на Общинския съвет. Към двамата депутати не присъствали на заседанието на парламента, а отишли за скъпи телефони беше безкрайно мек, обяснявайки, че са били подлъгани. Общото между двата случая е, че Георги Славов не толерира изпълняването на задълженията, за които си избрани. Индивидуално погледнато обаче казусът е малко по-заплетен.

Продължение...

 
 

Ходещи портфейли

Автор: Весела Караманова Сряда, 15 Декември 2010г. 09:37ч.

vesela-karamanovaМина месец, откакто почина отец Стоян. Директорът на болницата Панайот Диманов обеща проверка по случая. И още няма резултат от нея. Нашият отец лежа и чака докторите да му обърнат внимание в неврологичното отделение с масивен инфаркт и нямаше кой да се разпореди и да позволи да бъде преместен в кардиологичната кликлиника, нито да му кажат, че има инфаркт. Защото самите те не знаеха. Спестиха си грижата, човешкото отношение и професионализма, ако го имат. И резултатът е – неочаквано прекъснат човешки живот.

Продължение...

 
 

Размисъл

Автор: Илко Капелев, в."Делник" Сряда, 15 Декември 2010г. 09:21ч.

delnik-kapelevВсе повече тъжни хора, изгубили близките си баш срещу Коледните празници в пътната война (всъщност има ли значение кога точно си загубил най-близкия си човек!?) ще останат самотни на празниците. Страшно е, че всяка година, въпреки мерките които налага МВР, по пътищата поради употреба на алкохол, несъобразена скорост или просто безразсъдно шофиране с живота си се разделят в малка България толкова хора, колкото загиват годишно в Ирак или Афганистан. Тоест, над 600. По-голямата частоттях са могли да предотвратят черния час. На друг кьсметьт им не е сработил, но така или иначе в Европа ние сме на първо място в черния списък по брой загинали по пътищата на отечеството. Това не е случайно, както не е случайно и това, че българите са пак на едно от първите места по брой засегнати от кризата. На пръв поглед едното няма връзка с другото. Ала има, това е търпимостта на българите към рисковите и незаконни прояви, извършвани от околните. Българите, както знаем от историята, не са от най-смелите и са твърде пресметливи. Това е само една от причините те да се обръщат на "другата страна", когато на някой от тротоарите убиват някого. Всичко това е много тъжно, но то води само до размисъл и нищо повече.
 
 

Страница 187 от 190

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза