Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Голямото слушане

Автор: Диана Иванова, в."Делник" Понеделник, 31 Януари 2011г. 09:18ч.

delnik-dianaСериалът "Голямото слушане" се вихри вече месец на обществената сцена, но все още няма отговор на въпросите, най-важният от които е що е то законност и важи ли тя за всички българи или за "богоизбрани" като управляващите тя се свежда до това, което им отърва. Откакто това правителство е на власт, всеки се е превърнал в потенциален престъпник, а подслушването е основно занимание, но не, както го пише в закона, за борба срещу престъпниците, а в средство за подчинение. Публична тайна е, че се слушат всички, които трябва да бъдат държани под око, защото явно това правителство не иска да бори престъпността, а да подчини хората с власт - съдебна, медийна, икономическа и т. н.
Журналистите помним времената, когато не ни допускаха по дела, в които са използвани СРС-та, а сега министърът ги развява от парламентарната трибуна и всеки с достъп до интернет може да ги чуе.
Питаме къде в тази гнусна история, в която всички се замерят със СРС-та, е законността и що за държава сме, щом управляващите ни я газят толкова безцере-монно?!
 
 

Въздържал се

Автор: Катя Динева, в."Делник" Петък, 28 Януари 2011г. 09:21ч.

delnik-katia-dinevaБезспорно всяко изказване на общински съветник, както и гласуването му по определен казус, е неразделно свързано с политическите му убеждения. Практиката показва, че в повечето случаи, когато местният народен избраник е част от опозицията, упражнява правото си на вот с "въздържал се". На пръв поглед, той изпълнява задълженията си по време на заседанията. Погледнато от друг ъгъл, той може и да няма възражения, които не изказва гласно, но гласува, защото неговият партиен вожд не е на власт. Има и случаи, когато съветникът, уж сигнализира за нередности, станали преди време, но ги заявява месец след това. Но има и трети вариант, съветникът си пасува, за да запази добрите си отношения с колегите, дори и личните му убеждения да се различават от предложеното.

Продължение...

 
 

Могъщата "опашка"

Автор: Таня Иванова, в."Делник" Петък, 28 Януари 2011г. 09:18ч.

delnik-taniaПоляците прибягнаха до игра, за да научат младежите за трудностите на живота при комунизма. Уроците от живота в играта ги научавате на опашката. Да, играта се казва "Опашка". Играчите се опитват да купят стоки от първа необходимост, но хранителните запаси свършват, преди да стигнат до щанда. Играчите, които искат да купят последния чифт обувки от магазина, са измествани от някой, който има карта на майка с малко дете или връзки. Искаме да покажем как беше, когато загубиш шанса си, защото някой с връзки прескача опашката, казва създателят, които е едва на 30 години. Сега, в това време на криза не мога да разбера, следвайки логиката на създателя, ние в "Опашка" ли живеем или през комунизма. Не че няма стоки сега,... Китай и Турция бълват ли бълват, но все по-трудно си ги позволяваме. А да ни прецака от време навреме някоя връзка, май това само се опитахме, но не успяхме да надскочим за 20 години.
 
 

Тероризмът и ние

Автор: Любомир Котев, в."Делник" Четвъртък, 27 Януари 2011г. 09:28ч.

delnik-kotevДалеч сме, слава Богу, от световния тероризъм! И, като казва, че имаме прекрасни взаимоотношения с арабските страни, премерът май е прав. Малко вероятно е да разсърдим Осама бен Ладен дотолкова, че да ни превърне в мишена. Ужасът, поредният ужас, който преживяха в Москва, ние не сме преживявали и няма, дай Боже, да преживеем, ако опазим балансирана външната си политика. Небалансирано остава мисленето ни обаче, ужасът на другите, не е наш ужас, а представите ни за тероризма са странни. Ужасът от Домодедово, и ужасът от Беслан, и ужасът от Ню Йорк, убедени сме, е дело на изверги, но ужасът, предизвикан от Солунските атентатори е дело на патриоти. Тези, чуждите, видите ли, убиват невинни жени и деца, а нашите, са борци за свобода. Клеймим Осама и прикавказките терористи, но продължаваме да гледаме с умиление към идеалистите около Орце Попйорданов, че и към зловещи авантюристи, като Владо Черноземски. Обясними са домашните ни сантименти, но историята, за жалост, не дели терористите на добри и лоши. Добре е да го запомним, щом доживяхме тероризмът, чийто начинатели сме, вече е световно зло...
 
 

Знам и Мога

Автор: Таня Иванова, в."Делник" Сряда, 26 Януари 2011г. 11:12ч.

delnik-taniaИма една социалистическа приказка за Знам и Мога. Когато нещо трябвало да се свърши им възлагали задачата. Единият казвал: "Знам!", а другият отговарял "Мога!". Освен досадна с прехвалените им възможности и непоклатима увереност, че светът е в краката им, защото са човеци, a това звучи гордо - пфф, и всичко трябва да им се подчини, дори подпочвените води и Нероден Петко, в тази приказка унищожиха цяла планина за да мине магистралата оттам.
Тия дето трябва да знаят и да могат днес са на малко по-различен принцип. Няма при тях: "Знам!"; "Мога!" Или знаят, но че умеят... или не знаят, но се мъчат да могат... или, най-често, хем не знаят, хем не могат. Имаме нужда от експерти, а уж всяко правителство влачи такива. Иначе по самоувереност не можеш да ги биеш, даже и да спят с гръб към теб - пак ще загубиш.
Нашичките приличат малко на Знам и Мога и с леката ръка, с която взимат лоши решения за унищожаването на природата, забележителностите и историческото наследство, пък и каквото и да е наследство... нищо не искат да ни остане и нищо да не можем ние да оставим. Хитреци - така излизаме на чисто: нямаме нищо и не оставяме нищо. Като цяло се грижат експертно за нашето унищожаване. Тези от приказката поне съградиха нещо накрая, а тия кога?
 
 

Страница 188 от 200

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза