Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Криза, пари, цени

Автор: Таня Иванова, в."Делник" Сряда, 19 Януари 2011г. 09:31ч.

delnik-taniaСмея да се съмнявам, че кризата свършва. Така разправят поне. Дали защото го чувам за пореден - енти път, или защото не го усещам, или виждам по собствения си джоб. А може да се дължи и на икономическата ми некомпетентност... Съмнявам се, че идиотщина: "Идва краят на кризата, защото сме изхарчили повече през изтеклите празници, отколкото през предходната година..." може сериозно да се тиражира измежду изпушилите ни главици. Тия хора какво целят сега, съвсем да ни объркат представите за горе и долу? Може ли лично да дойдат да ми обяснят колко сме по-богати и по-добре, че да изхарчим "тооолкова" много пари. Нещо за цените ли да им обясня докато си плещят техните глупости? Може пък да заложим на скъпотията по празниците, на която ни се дивят от близко и далече (т.е. цените са учудващо високи и за граждани на ЕС и за такива, низвергнати извън него). Спасението е без подаръци. Понеже обаче сме решили да не сме циции и спестяваме, за да купим подаръци, сега нагло ни наричат богаташи и ме убеждават, че гребем към края на кризата. Смея да не вярвам.
 
 

Успешен дебют в СРС

Автор: Таня Иванова, в."Делник" Вторник, 18 Януари 2011г. 08:51ч.

delnik-taniaПодслушват ме! Когато говоря по единия си телефон се чува като на високоговорител, когато говоря по другия - чувам ехо. Подслушват ме! Не се оплаквам, не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против ( уж). Проблемът ми е друг. Искам да зная към кого да се обърна, ако искам да получа тези записи. Да речем, че ми трябват за нещо важно, като да натрия носа на приятеля си като му изкарам стенограма на последния ни телефонен разговор. Така няма да има къде да мърда и да извърта, че не бил казал това и това. Ало-о-о, има го записано! Моля някой, който чете тези редове и е разрешил подслушването на телефона ми, да ми отговори. Как да си получа записите: по пощата, по електронен път или да наглеждам медиите? И ако излезе във вестник или телевизия, как да пледирам -монтаж или истина. А адвокат трябва ли ми, защото разбрах че оставка няма да подавам, пък и от ЕС не се притесняваме във Велика България. Ако напусна страната, зад граница ще ме гледат ли през техните етични и законови практики, или ще ми се размине, защото взимам правителствен пример. Ще помоля отново някой компетентен да ми отговори, който знае, че е разрешил използването на СРС спрямо моята особа, а не някой, който не знае, че е разрешил. Да не останете с погрешно впечатление - О, Компетентни! - аз много се радвам, че ми е оказана честта да ме подслушвате, ама искам да зная кога ще се излъчи, че да ме слушат родата и да се гордеят с моите изпълнения.
 
 

Пробойни

Автор: Светлана Чамова, в."Делник" Вторник, 18 Януари 2011г. 08:49ч.

delnik-svetlanaПонякога на нас, обикновените простросмъртни, ни изглежда, че има тежки за хората проблеми с прости решения. Именно тогава неясна е, ако не съпротивата, то поне увъртането, непонятното шикалкавене, с което властимащите бягат и бягат от решенията. Вчера бяха коментирани случаите за продажба на сим карти по интернет, възможността един човек да има регистрирани на свое име хиляди карти и именно чрез тях се вършат и тежки престъпления. Спомняме си, че регистрирането на сим картите бе въведено след като многократно чрез прима телефони се правиха обири, отвличания и прочие. Ситуацията напомня много на пробойната в закона, чрез която фирми с милиони дългове се прехвърлят на името на пълни аутсайдери и държавата пие една студена вода.
Друг пример - даването на кредити по интернет чрез кражба на лични данни, изписани по сметките в пощенските ни кутии. Простото решение -да е задължително човек да полага подпис преди да му се даде кредит, непонятно защо не се възприема.
Престъпниците са изобретателни, а властта... тя май няма нищо против да ги улеснява.
 
 

За качеството на хляба

Автор: Катя Динева, в."Делник" Понеделник, 17 Януари 2011г. 09:14ч.

delnik-katia-dinevaНай-сетне здравното министерство се сети, че инспекциите трябва да проверяват диетичния хляб. Само да не се ока-же, че акцията е инцидентна и после фокуса ще се измести в друга посока. Приветствам акцията не защото съм почитател на диетичния хляб, но защото наблюдавам, че все повече мъже и жени посягат към него. Покрай тази акция се сетих за една случка, която бе преди две-три години. Тогава един случаен познат, който е почитател на добрата храна и добрите напитки, ме убеждаваше, че диетичния хляб е много по-опасен за здравето ми, тъй като съдържал многобройни микроорганизми. Причината за тези микроорганизми били плъховете, които се движели свободно в складовете, където се съхранява зърното за диетичния хляб. Нямало такава операция, която да пречисти брашното от тези микроорганизми. Затова доброжелателят ми препоръча да си консумирам белия хляб, тъй като тези опасности при него били по-малки. Повярвах му, защото човекът е специалист точно в тази насока

Продължение...

 
 

Към пропастта

Автор: Тодор Ангелов, в."Делник" Понеделник, 17 Януари 2011г. 09:05ч.

delnik-t_angelovАко политиците не спрат войната, държавата, тя така или иначе почти си я няма, отива в пропастта, И без това отдавна сме стигнали дъното, а същото това дъно продължава да пада все по-надолу заради неоправността, заради неспособността на държавниците ни. Ситуацията скоро може да стигне до деликатния момент - нито опозицията да е достатъчно силна, за да вземе властта - справка -ниската й популярност, нито управляващите, ако не намерят спасителни ходове, да са достатъчно силни да удържат ефективно засилващия се натиск. В резултат на това те едва ли ще паднат от власт, дори и след задаващия се вот на недоверие, но и ще забравят за комфортните времена, когато де факто опозиция нямаше. А опозицията почти си повярва, че има сили да дестабилизира сериозно правителството, тя се надява, че клатещото се правителство ще направи серия от грешки, за да падне само, защото едва ли някой си прави илюзии - въпреки всички провали ГЕРБ все още има достатъчна обществена подкрепа, за да се задържи на власт дори и при по-силен натиск от сегашния. Благодарение на скандалите

Продължение...

 
 

Страница 188 от 197

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза