Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Спекуланти

Автор: Тодор Ангелов, в."Делник" Петък, 14 Януари 2011г. 08:41ч.

delnik-t_angelovПак се гласят да вдигат още цената на хляба, въпреки че производителите нямат основания за това. Вместо да посипят главата си с пепел, че ни лъжат постоянно, че предлагат не качествен хляб, а всъщност ни пробутват мен-тета, отново, за поредна година, хлебарите показват, че нахалството и безочието им сякаш нямат край. Дали не трябва най-после държавата да тегли чертата и наистина да накаже фалшификаторите, доколкото ги има. На използвалите боя - глоба, на неспазвалите технологичния процес - глоба, на продаващите с една съставка вместо с друга - глоба... На системно подиграващите се с клиентите си - отнемане на правото да произвеждат и да продават. Само така - с ежедневен контрол и с ежедневни глоби и наказания за нарушителите и лъжците най-накрая ще се въведе ред и ще се сложат спирачки пред спекулата и пред лъжата, ще се гарантира, че здравето на потребителя и неговите права наистина са по-важни.
 
 

Напротив! И подслушването

Автор: Христо Карастоянов Четвъртък, 13 Януари 2011г. 10:42ч.

hr-karastoianovЧакайте сега! Рипнали всички да се гневят, че в България се послушвало. Форумите направо изригнаха, а пък по новините - само подслушване, подслушване и нищо друго.
А според мен - малко се подслушва у нас! Не разбирам откъде накъде ще се подслушват само и единствено високопоставени чиновници, политици и чат-пат някой и друг бандит - я от вражеската групировка, я уж другарче, ама мошеник. Е и там ли с привилегии?! Останалите какво - no-втора ръка хора ли сме?
Между другото това половинчато подслушване си е направо прахосничество.

Продължение...

 
 

Нашият отпор - побългаряването

Автор: Светлана Чамова, в."Делник" Четвъртък, 13 Януари 2011г. 10:36ч.

delnik-svetlanaАз лично дълбоко се съмнявам, че новите законови промени ще направят живота на непушачите по-лек. Вървя вчера край кафенетата по центъра на Ямбол и масово чета надписи, че заведението е за пушачи и не се допускат деца под 18 г. Хайде де - и ще го върнат 18-годишния, защото тук се пуши? Или пък ще го изгонят, защото е вирнал цигара? Това няма как да го повярвам. Та вървя си аз по пътя, и само кафенета за пушачи виждам - срещу съдебната палата, в Безистена, "Бакарди" - все централни места. Казаха ми, че в пицария "Момо" и "Кастело" бил раят за хората без цигари, дано е така. Защото ние сме страшни майстори в проформа изпълнението на законите. Както беше преди време с табелките - "маса за пушачи", "маса за непушачи", а двете маси плътно една до друга. Вентилация, яка вентилация трябва, но на родния т. нар. бизнес не му се инвестира. Борим високите цени на папиросите с контрабанда. Изобщо нашият отпор на всичко е побългаряването.
Манталитетът се променя трудно, особено като насреща е такъв опарничав народ като нашия. А и южняшкото си казва думата, макар че изглежда като се прилагат законите, и то е преодолимо. Преди двайсетина години ми разказваха как в Италия студентите пушели дори вътре в аудиториите по време на лекции. Това даже и на нас ни се струваше прекалено. Сега обаче да се пуши на обществени места на Ботуша е недопустимо и казват, че хората там си излизат навън пред учрежденията, където работят, притропват на студа и придърпва от цига-рото. За летища, хотели и прочие обществени места - да не говорим.
 
 

Хлъзгавите в Съвета

Автор: Светлана Чамова, в."Делник" Сряда, 12 Януари 2011г. 09:08ч.

delnik-svetlanaНакрая на мандата ямболският общински съвет е на прага да се самоунищожи. Защото така са направени правилата, че няма ли председател, нама заседание. Няма ли заседания, няма Общински съвет. Е, вероятно инстинктът за самосъхранение ще надвие. Ала че имаше капан - да бъде свален досегашния председател Миланов, без да е възможен изборът на друг, е добре скроена шапка. Главната роля не изиграха нито на т.нар. опозиция, нито на т.нар. управляващи от ГЕРБ, ако и от там да бе режисирането, а на скритите зад кадър. Става дума за онова хлъзгаво малцинство от средата - съветници избрани от малки, непредставляващи никакъв фактор в националната политика партии и партийки, партийции-но-мади, които умело търгуват решаващата роля на своите гласове. Малко, но завинаги в случая означава, че са малко на брой, но завинаги те определят изненадващите ходове на управляващите или илюзорния превес на опозицията. Те са истинсите победители в Съвета през този мандат - кой колко на дребно или на едро се пазари, можем само да гадаем - важното е, че всеки поотделно го устройва.
 
 

А никой не пита народа за Паметника на Съветската армия...

Автор: Илко Капелев, в."Делник" Вторник, 11 Януари 2011г. 10:40ч.

delnik-kapelevЕдна не толкова сериозна тема, която бе на дневен ред в началото на прехода, отново е повдигната: да срутим Паметника на Съветската армия... Аз мислех, че тази страница е затворена, дори бях съвсем я забравил. Този път голяма част от протестиращите са млади хора, които, сигурен съм, знаят много малко за Съветската армия, а може би нищо. Според мен този въпрос трябва да бъде решен с референдум, той не изисква специални познания (като за АЕЦ "Белене", например), а по-скоро е свързан с емоционални настроения относно една чужда армия, която обаче е била водеща сила в коалицията срещу хитлерофашизма. И на която, нека не отричаме това, все пак се дължи освобождаването на Европа от нацизма. Мен никой не ме е питал искам ли събарянето на този паметник или не, а аз съм част от българския народ, който преди 67 години посрещна с цветя руснаците. Значи въпросът плаче за референдум...
 
 

Страница 190 от 198

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза