Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Коментари

Коментари

Бонуси

Автор: Тодор Ангелов, в."Делник" Сряда, 22 Декември 2010г. 08:58ч.

delnik-t_angelovНай-после се въвежда някаква справедливост с въвеждането в България на разсроченото изплащане на бонусите за банкерите. Те ще получават веднага не повече от 60 процента от тях, а останалата част ще им бъде плащана в продължение на поне три години. Новата наредба на БНБ идва в отговор на последните европейски изисквания, които целят известно обуздаване на банкерската алчност. Защото е добре известно, че именно и "благодарение" на необузданото раздаване на банкерски бонуси и възнаграждения на времето се създадоха благоприятни условия за допълнително надуване на "имотния балон" и за други неблагоприятни финансови тенденции, което в крайна сметка допринесе и за появата на последната финансова криза.

Продължение...

 
 

Пуш пауза

Автор: Катя Динева, в."Делник" Вторник, 21 Декември 2010г. 09:36ч.

delnik-katia-dinevaНовата наредба за забрана на пушенето е може би част от онази документация, която е според правилата на Евросъюза. Но след задълбочен прочит тя няма да промени коренно нещата. Затова пушачите да се успокоят, а непушачите, да не бързат да трият ръце, че са извоювали глътка чист въздух за себе си. Защото коледните и новогодишните банкети, се провеждат вечер след 20 часа. Според наредбата, заведенията^които работят през нощта, не е задължително да имат специални помещения за пушене. Още повече, че проверките ще се извършват от догодина и по сигнали на граждани, които са свидетели на нарушенията. Повечето от собствениците в града все още не са решили дали ще ограждат помещение за пушачи. Много по-лесно е да решат, че в заведенията им няма да се пуши или пък обратното. Защото ако ограждат помещение ще хвърлят повече парички отколкото ще им вземат за глоби. А тези промени се правят в икономическа стагнация, което още повече стяга примката около шията на търговеца. И по-добре е да избере ситуацията, от която поне ако не спечели, то поне няма да загуби. Ами, по-добре е, да не разсъждаваме толкова много и да поизчакаме. Време е за пуш пауза!
 
 

Лудото коледно пазаруване се отлага

Автор: Светлана Чамова, в."Делник" Вторник, 21 Декември 2010г. 09:33ч.

delnik-svetlanaЗа да сме в крак с темата "луднали по пазаруването", особено популярна по това време на годината сред богатата част от света и особено в Щатите, и у нас всички телевизии решиха да ни пренесат в българския вариант на шопинг треската. И нали сега телевизията е другата, паралелна реалност - тоест онова, което не го дават там, не съществува или пък обратно - нещо, което не съществува, може да заживее в телевизионната действителност, та така и с шопинга. Тръгнаха да търсят лудуващо-пазаруващи нашенци. А всъщност ни показват огромни празни магазини.Едни, казват, нямало да си подаряват подаръци - не че не можели, но така решили - у нас бедният се ужасява да си признае, че е беден, а богатият предпочита да скрие, че е богат.

Продължение...

 
 

Най-тъжното място на земята

Автор: Тодор Ангелов, в."Делник" Понеделник, 20 Декември 2010г. 08:40ч.

delnik-t_angelovБългария била най-тъжното място на земята, твърди авторитетното списание "Икономист". Причините са много, но най-значимата била смехотворно ниското заплащане в нашата страна, както и безумно малките пенсии. При това положение няма как българите да не са тъжни, няма как да не сме и на първите места по стрес и по смъртност вследствие на болестите, които идват и заради отчаянието и стресовите ситуации. Безпаричието трайно се е настанило по земите ни и засега няма намерение да си тръгва оттук. Едва ли ще си тръгне и само заради плахите надежди, че в средата на следващата година може би ще вдигнат смешните пенсии на нашите родители с по няколко лева. Явно Симеон Дянков вече е взел да се усеща, че преди изборите е нужно да се пусне в общественото пространство някакво обещание, та дано да се спре процесът на трайното рухване на рейтинга на правителството. Но каквито и предизборни хватки да се прилагат, оттук нататък вече е късно за маневри.

Продължение...

 
 

Благотворителност и привидност

Автор: Весела Караманова Петък, 17 Декември 2010г. 18:13ч.

vesela-karamanovaДекември започна с благотворителност за инвалидите деца с театрална постановка и коледни торбички; децата рисуват коледни рисунки и се печатат благотворителните коледни картични винаги и непременно под патронажа и за славата на кмета, после следват благотворителните балове...
Затова ще ви припомня един разказ за баловете на родения в Ямбол писател Георги Господинов.

Не щъ!

Когато Стоян Михайловски, авторът не само на българския всеучилищен химн за Кирил и Методий, но и на много политически сатири, басни, на разголващата "Книга за българския народ", сегиз-тогиз получавал покани от двора на Фердинанд за бал, парти и други светски мероприятия, той постъпвал неизменно по един и същи начин. Помолвал приносителя на официалната покана да изчака малко, взимал писалката си и и изписвал в горния ляв ъгъл винаги едно и също - "Не щъ!".

Продължение...

 
 

Страница 197 от 201

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза