Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
fakultet-10-2014
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини
Новини

Французи пристигат в Община Тунджа по проект на "Отворено общество"

Понеделник, 20 Октомври 2014г. 14:17ч.

tundja-zima-sgrada2В края на седмицата в община „Тунджа” ще бъде на работно посещение делегация от френската община Лион. Посещението е в рамките на реализацията на Проект за сътрудничество между Изтока и Запада, който се изпълнява от Евроситис и Фондация „Отворено общество“ – Будапеща. В програмата е предвиден дискусионен форум на тема „Консолидиране на ресурси за реализиране на социални политики и интеграционни практики в контекста на потребностите на местните общности”, който ще се проведе на 23 октомври от 14.30 ч. в заседателната зала на община „Тунджа”.
 

Оповестиха призьорите във фолклорния събор в Кабиле

Понеделник, 20 Октомври 2014г. 11:10ч.

01sabriПриключи Първият национален събор – надсвирване за тъпанджии „Ангел Кръстев”. Старт на събора даде на 17 октомври в с. Кабиле богат концерт, в който взеха участие оркестър „Кабиле” с ръководител Иван Ханджиев – инициатори за събора, Ансамбъл за автентичен фолклор към местното читалище и Фолклорен ансамбъл „Тунджа”. На 18 октомври 25 тъпана огласиха площада на село Кабиле. Заедно с гостуващите майстори на тъпан, Стоян Янкулов – Стунджи направи открит урок, по време на който беше изработено общо изпълнение, даващо начало на конкурсната програма.
 
 

Разкриха кражба в Търнава по горещи следи

Четвъртък, 16 Октомври 2014г. 09:28ч.

police-car-4Тунджанските полицаи само за няколко часа разкриха кражба от частен дом в село Търнава. На 15 октомври служителите на реда провеждат незабавни издирвателни действия по сигнал за кражбата на около 30 грама златни накити, спортно облекло и обувки, въдица, 5 стека олио, 2 бидона и мобилен телефон от къща в село Търнава.
 
 

Храмов празник в село Роза

Вторник, 14 Октомври 2014г. 18:07ч.

01rozaНегово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий отслужи празнична Света Литургия в храм „Света Петка“ в село Роза по случай Петковден, празникът на една от най-почитаните светици в целия православен свят и у нас - Преподобна Параскева. Рано сутринта десетки вярващи дойдоха в църквата, за да запалят свещ, да се помолят за здраве и да чуят напътствените думи на Митрополит Иоаникий.
 
 

Кабиле събира виртуози за фолклорния събор "Ангел Кръстев"

Понеделник, 13 Октомври 2014г. 14:08ч.

05tupanОт 17 до 19 октомври Община „Тунджа“ ще бъде домакин на Първия фолклорен събор-надсвирване за тъпанджии „Ангел Кръстев". В петък от 15.00 в административната сграда на общината е пресконференцията, в която ще вземат участие представители на журито, заедно с неговия председател Стоян Янкулов – Стунджи, организаторите на събора - Община „Тунджа“, кметството на село Кабиле и местното народно читалище „Напредък“, както и фолклорен ансамбъл „Тунджа“.
 
 

Безплатни специализирани прегледи в Генерал Инзово

Събота, 11 Октомври 2014г. 08:09ч.

01sluhСоциалната услуга „Дневен център за стари хора“ в тунджанското село Генерал Инзово организира безплатни медицински прегледи на слуха за своите потребители и жители на селото. Инициативата, която се проведе в сградата на центъра, е насочена към превенция, изследване, диагностициране и последващо лечение на настъпили нарушения на слуха. Възрастните хора бяха прегледани от д-р Пеньо Семков със специализирана апаратура. Проведеният медицински преглед предостави възможност на лицата с намален или изгубен слух да се сдобият с безплатни слухови апарати.
 
 

Страница 1 от 132

Частична облачност

15°C

Ямбол

Частична облачност
Влажност: 71%
Вятър: ССЗ , 6.44 км/ч
Четвъртък 8°C / 22°C Вероятност за гръмотевични бури
Петък 7°C / 19°C Предимно слънчево
Събота 2°C / 7°C SP_WEATHER_RAIN_WIND
Неделя 3°C / 7°C Облачно

Валутни курсове