Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини
Новини

Младежки ЛИДЕР център в Дражево

Сряда, 22 Април 2015г. 09:35ч.

01-dragevoМладежки център отвори врати в сградата на читалището в Дражево. Центърът е създаден по проект „Младежка ЛИДЕР мрежа в подкрепа на местното развитие в селските райони”, чийто цел е да съдейства за приобщаването на младите хора от селските райони към процесите на местното развитие за постигане на по-добро качество на живот в селските райони и ще спомогне за обмяната, развитието и разпространението на добри практики с участието на млади хора.
 

Престижни награди за младите таланти от Община Тунджа

Вторник, 21 Април 2015г. 15:52ч.

g-georgiev-kmet-tundja-268 ученици и студенти от селищата на територията на община Тунджа си разпределиха наградите за високи постижения в сферата на просветата, културата и спорта в навечерието на празника на Общината – 22 април. Това бе първата за 2015 година и 22-а поред сесия за връчване на традиционните стипендии и еднократни финансови стимули за младите хора в община Тунджа.
 
 

Достойнството да бъдеш българин

Понеделник, 20 Април 2015г. 19:52ч.

11 QVgaЧиталище „Просвета - 1910” в село Тенево бе домакин на последната литературна среща от поредицата „Тунджански литературни дни” на община „Тунджа”. Тази среща бе еднакво вълнуваща и за домакините и за нашия скъп гост - бесарабският българин Илия Вълков, разказва мениджърът на читалището Нели Ройдева. А това е така, защото Илия Вълков е родово обвързан с историята за българското село Тенево и Пандаклий - нашето село в Украйна, където живеят те - изселените от Тенево българи.
 
 

Празниците в Община Тунджа продължават

Понеделник, 20 Април 2015г. 14:32ч.

map-tundzhaДните на община Тунджа, посветени на Празника на общината - 22 април, навлизат в своята кулминация. Серия от прояви в различни селища предвижда празничният календар във вторник. В 09.30 е официалното откриване на Общностен център за деца и семейства в село Кабиле по Проекта за социално включване.
 
 

Младите обсъждат идеи за развитие на Община Тунджа

Четвъртък, 16 Април 2015г. 13:07ч.

01-mlad-di-aМладежка дискусия на тема „С Тунджа в сърцето“ – „Моята идея за развитието на Община „Тунджа“ стана част от празничните прояви, посветени на Деня на Общината – 22 април. Участие в дискусията взеха ученици, студенти, млади хора, живеещи и израснали в тунджанските села. Водещ на срещата беше кметът на общината Георги Георгиев. Той представи пред участниците основни параметри на реализираните от общинското ръководство политики в областите образование, младежки и социални дейности, инфраструктура и благоустройство.
 
 

Предлагат разкриване на автобусна линия до манастира край Кабиле

Четвъртък, 16 Април 2015г. 12:41ч.

manastira01200Разкриване на автобусна линия от Ямбол до манастира „Рождество на Пресвета Богородица” край Кабиле през пролетно-летния сезон предлага тунджанският общински съветник д-р Георги Георгиев. Инициативата е на игуменката на обителта майка Минодора, подкрепена в подписка и от граждани от Ямбол и региона.
 
 

Страница 1 от 146

Преобладаваща облачност

12°C

Ямбол

Преобладаваща облачност
Влажност: 86%
Вятър: С , 0 км/ч
Неделя 8°C / 22°C Предимно слънчево
Понеделник 9°C / 24°C Предимно слънчево
Вторник 9°C / 24°C Предимно слънчево
Сряда 8°C / 22°C Следобедни превалявания

Валутни курсове