Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини
Новини

Два часа с ансамбъл "Тунджа" в неделя по Националното радио

Събота, 22 Ноември 2014г. 09:18ч.

kukeri-den-1-2Българското национално радио в неделя ще отбележи с предаване на живо в ефира на програма „Христо Ботев“ и Радио Бургас на честота 91.9 Mhz за Ямбол и региона 60 години от създаването на професионален фолклорен ансамбъл „Тунджа“ – пазител на фолклорното богатство. Едни от съвременните носители на фолклорното изкуство са нашите ансамбли. От 1951г. до днес това са съставите, където от една автентична песен, мелодия и танц се превръщат в музикално-танцови произведения за широката публика и аудитория.
 

Празник на етносите в Основното училище във Веселиново

Сряда, 19 Ноември 2014г. 10:29ч.

01-visilinovoУчениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Веселиново, участващи в проекта „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“, по своеобразен начин отбелязаха Деня на толерантността – 16 ноември. Децата с ентусиазъм пресъздадоха обичаи и традиции на различни етноси – български, ромски и турски.
 
 

Тунджанските полицаи задържаха двама от Бояново за серия кражби

Вторник, 18 Ноември 2014г. 14:59ч.

police-car-4Двама младежи на 19 и 20 години са извършили поредица домови кражби в няколко села на територията на община Тунджа. На 3 ноември в РУ “Полиция” Тунджа е постъпил сигнал за кражба на два мобилни телефона от къща в Коневец. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършителите на това посегателството – Х.Т. (19 г.) и Т.С. (20 г.) от село Бояново, са извършили още две взломни кражби от домове в Маломир и Сламино, както и че чрез взломяване на прозорци са проникнали в други три наследствени имоти, намиращи се в същите села.
 
 

Празник на духа в Савино

Вторник, 11 Ноември 2014г. 14:34ч.

01savinciПразник на духа - на знанието, на вярата и на стремежа към новото. Така бе определено знаменателното и емоционално събитие, организирано от настоятелството на читалище „Вапцаров” в село Савино и Църковното настоятелство на Храм „Св. Димитър” в тунджанското село. Това беше празник на будния дух на поколения савинци, които се събраха, за да открият обновената читалищна библиотека, да посрещнат поредната книга, посветена на Савино, написана от Стоян Христов и представена от Христо Карастоянов и да сложат началото на дарителска кампания по набиране на средства за изграждане на православен храм в селото.
 
 

Гюзелев, Марков и Котев за поуките от историята

Вторник, 11 Ноември 2014г. 13:04ч.

01akademici„Поуките от историята“ беше основна тема на срещите в сeло Роза и в Ямбол, организирани от Община „Тунджа”, издателство „Захарий Стоянов” и Дружеството на писателите – Ямбол. В дискусиите взеха участие академиците Васил Гюзелев и Георги Марков, както и писателят Любомир Котев. Иван Гранитски, директор на издателство „Захарий Стоянов” говори за новите три тома съчинения на акад. Васил Гюзелев – „Апология на Средновековието”, „Княз Борис Първи”, „Папството и българите през Средновековието”. Представени бяха и новоизлезлите книги на акад.
 
 

Тунджанска делегация на визита в Лион

Понеделник, 10 Ноември 2014г. 16:34ч.

tundja-05-04Делегация от община „Тунджа”, водена от кмета Георги Георгиев, заминава на работно посещение в община Лион. Република Франция. Визитата, от вторник до петък тази седмица, се реализира в рамките на Проект за партньорство между Изтока и Запада, който се осъществява със съвместните усилия на мрежата Евроситис, Институт  „Отворено общество” и Европейската комисия.
 
 

Страница 1 от 135

Преобладаваща облачност

7°C

Ямбол

Преобладаваща облачност
Влажност: 55%
Вятър: СЗ , 11.27 км/ч
Вторник -2°C / 6°C Слънчево
Сряда -4°C / 4°C Слънчево
Четвъртък -2°C / 3°C Предимно слънчево
Петък 1°C / 5°C Частична облачност

Валутни курсове