Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
  bsp-620x80  
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини
Новини

Поредната сесия на Общински съвет Тунджа е след седмица

Сряда, 17 Септември 2014г. 15:14ч.

sesia-18-11-11-7С актуализация на капиталовите разходи и бюджета на община „Тунджа” за 2014г. и одобряване на бюджетната прогноза за периода 2015-2017 на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности ще започне поредното редовно заседание на Общински съвет Тунджа, насрочено за 24 септември.
 

"Тракийчета" от Бояджик в Приморско

Сряда, 17 Септември 2014г. 14:40ч.

01-trakiichetaТанцов състав „Тракийчета” към Народно читалище „Джон Атанасов-1928”, с. Бояджик, община „Тунджа“, взе участие в Детския фолклорен фестивал „Орфей пее с морето” - гр. Приморско. За поредна година комплекс „Хелиос” стана сцена на интересна фолклорна изява - деца от цяла България пренесоха своя фолклор край морето. Фестивалът няма конкурсен характер и е благотворителен. Идеята е да се срещнат, изявят и обменят творчески опит млади изпълнители на българския фолклор, както и да се популяризира неговото богатство сред подрастващото поколение.
 
 

Нови финансови стимули за децата от Община Тунджа

Вторник, 16 Септември 2014г. 09:17ч.

01-decatjОбщина „Тунджа” за пореден път подкрепи своите ученици и студенти, постигнали високи резултати в областта на образованието, изкуствата и спорта. На 15 септември в третата за 2014г. сесия, еднократно финансово стимулиране в размер на 9 640 лева беше връчено на 114 млади хора, жители на общината. Средствата са изцяло от дарения, събрани на проведения през месец декември 2013г. благотворителен бал. „Инвестирайки във вас, във вашето бъдеще, ние инвестираме в бъдещето на Община „Тунджа“, подчерта кметът Георги Георгиев при връчването на финансовите стимули. „Връчването на днешните  финансови стимули е поредното доказателство, че в нашата община растат отговорни и умни млади хора, които се стремят към по-високо образование и вярвам, че знанията, които усвоявате сега, ще се върнат стократно в община“, допълни кметът. Приветствие към учениците и студентите отправи и председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова.
 
 

СОУ в тунджанското село Скалица отвори врати

Понеделник, 15 Септември 2014г. 17:20ч.

01skalicaОбновеното Средно общообразователно училище в село Скалица отвори врати на 15 септември с една професионална паралелка - професия „Лозаро-винар“ и специалност „Лозаровинарство“. Завършващите ученици ще получават и правоспособност за управление на селскостопанска техника и автомобили. В словото си директорът на училището Янка Мармарова сподели, че идеята на ръководствата на Община „Тунджа“ и на училището е вече реалност, защото е споделено виждане, че мястото на професионалното образование трябва да бъде най-близо до производството и да върви ръка за ръка с бизнеса.
 
 

Отчетоха резултатите от проекта за повишаване квалификацията на общински служители

Четвъртък, 11 Септември 2014г. 14:09ч.

IMG 0093 QVgaЗаключителна пресконференция по проект „Община Тунджа – повишаване квалификацията на общинските служители” се проведе в залата на Община Тунджа. Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Стойността е 89 163,53 лв. със срок на изпълнение девет месеца.
 
 

Широкоспектърна мобилна техника в Община Тунджа

Вторник, 09 Септември 2014г. 08:51ч.

bageraВ съответствие с поетите ангажименти и решение на Общинския съвет, Община „Тунджа“ вече разполага с нов багер - ескаватор с челен товарач. Багерът е доставен чрез възлагане на обществена поръчка. Специализираната техника е на стойност 113 800 лева. Закупуването е във връзка с необходимостта от повишаване капацитета на машинния парк на община „Тунджа” със специализирана колесна техника за поддържането и извършването на ремонти на общинската пътна инфраструктура. Наред с това тя ще се използва и за изкопни работи, подобряване проводимостта на деретата,
 
 

Страница 1 от 131

Частична облачност

18°C

Ямбол

Частична облачност
Влажност: 77%
Вятър: Ю , 6.44 км/ч
Неделя 16°C / 26°C Сутришни облаци/Следобедно слънце
Понеделник 15°C / 28°C Предимно слънчево
Вторник 10°C / 18°C Дъжд
Сряда 8°C / 22°C Слънчево

Валутни курсове