Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини
Новини

Мерки за предотвратяване на агресията в училище

Сряда, 22 Февруари 2017г. 14:26ч.

21.02tjВъв връзка със зачестилите случаи на агресия в училище и ангажиментите на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община „Тунджа“ стартира инициатива за провеждането на поредица от ежемесечни работни срещи и обучения като превантивна мярка и с цел споделяне на опит и проблеми от пряката работа на педагозите. В рамките на инициативата, учителите от община „Тунджа“ ще имат възможност да повишат своята компетентност по визираната проблематика, както и да поставят на публично обсъждане конкретни проблемни случаи от педагогическата практика, на които заедно да търсят оптималните решения.
 

Община Тунджа стартира нов интеграционен проект

Вторник, 21 Февруари 2017г. 08:26ч.

skalica-zvezdica-3В община „Тунджа“ стартира изпълнението на втори проект по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Проект „Хоризонти“ – чрез образователна интеграция към пълноценна социализация в малките населени места от селски тип“ се финансира по процедура „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила“.
 
 

Тунджанци в подготовка за поредната "Кукерландия"

Понеделник, 20 Февруари 2017г. 16:29ч.

Pobeda1Кукерските игри са един от символите на България, най-големият и зрелищен български обичай, чиито корени са дълбоко в далечното минало. Всяка година в периода между Месни и Сирни Заговезни (Сирница), в община „Тунджа”, празникът се завръща отново и отново. Пъстрата магия от цветове, звуци и ритми увлича и завладява всички, дошли да се насладят на този нережисиран спектакъл, идващ от сърцето на хората и наситен със символиката от вярвания на древните жители на тунджанската земя.
 
 

Увеличават субсидираната численост за тунджанските читалища

Четвъртък, 09 Февруари 2017г. 12:17ч.

gen-inzovo-1Със Закона за държавния бюджет за тази година, както и в Решение на Министерски съвет № 304 от 26.04.2016г., допълнено и изменено с РМС № 920 от 02.11.2016г. за приемане на стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни показатели, са одобрени средствата от държавния бюджет, предвидени за развитие и подпомагане на читалищната дейност през 2017 година.
 
 

Тунджанци с престижни награди от Перник

Вторник, 31 Януари 2017г. 18:59ч.

cuceri-chelnik5Четири кукерски групи от община „Тунджа” се завърнаха с престижни награди от ХХVI Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва” в Перник. Сребърен медал в раздел „Поддържане и предаване на местната традиция“ журито единодушно присъди на атрактивните кукери от село Могила. Златният медал в раздел „Атрактивна игра” журито отреди на групата от село Кабиле, а бронзов в същата категория спечели групата от село Челник.
 
 

След работната визита в Реджо Калабрия

Понеделник, 30 Януари 2017г. 13:26ч.

redzioЧетиричленна делегация от Община „Тунджа“ се върна от работна визита в Реджо Калабрия. В Италия тунджанските експерти бяха във връзка с изпълнението на Проект „Мост между културите: метод на необходимите политики и стратегии за включване на ромските ученици и техните родители в образователните системи“, финансиран по Програма на Европейския съюз, насочена към образованието, обучението, младежта и спорта „ЕРАЗЪМ+“.
 
 

Страница 1 от 193


Подробна 5-дневна прогноза

Валутни курсове