Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини В "Тунджа" създават група за поддръжка на пътищата и уличната мрежа

В "Тунджа" създават група за поддръжка на пътищата и уличната мрежа

sessia-tjС три щатни бройки и половина беше увеличена числеността на звеното по благоустрояване и комунално стопанство в община „Тунджа“, за да може от 1 август да се обособи група за извършване на асфалтови кърпежи по общинските пътища и поддържане на уличната мрежа. Решението бе взето по предложение на кмета Георги Георгиев от общинските съветници на заседанието им на 27 юли.
Досега звеното по БКС имаше 8 щатни бройки, с увеличения капацитет числеността му ще стане 11,5 щата. При създаването му през април 2015г. то наброява 5 щата. През годините структурата доказа своята ефективност, защото извършва изключително необходима за поддържане на селата и разнообразна по вид дейност – косене на тревни площи и паркове, оформяне на корони на дървета, отводняване, ремонт на детски площадки, ремонтни дейности по язовири, подмяна на бетонови плочи, поставяне на отводнителни решетки, ремонт на пейки, заливане на бетон и др.
С увеличения щат звеното ще може да извършва допълнителни дейности за асфалтови кърпежи по общинската пътна мрежа и по поддръжка на уличната мрежа в селата, което е един от най-големите проблеми на община.
На новата група е осигурена необходимата техника – фугорез, валяк, виброплоча, моторна метла и др. Първото място, откъдето ще започнат ремонтните дейности, е разклонът към с. Стара река.
Звеното по БКС е технически оборудвано, то разполага с три многокофови багера JCB, 2 трактора с шредер, камион, заваръчен агрегат, генератор, моторен свредел, моторен трион с телескопична дръжка, 2 моторни пръскачки, бетонобъркачка, 6 моторни триона, 10 моторни коси, 3 храстореза, канго и друго оборудване.
Идеята за създаване на новата група е общината да има възможност да реагира максимално бързо на необходимостта от по-малки ремонти по общинските пътища и уличната мрежа в селата. rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario