Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Не сте сами, има кой да ви чуе!

Не сте сами, има кой да ви чуе!

obshtina-zima-3Община „Тунджа” активира 12-часова ежедневна телефонна линия за психологическа помощ и подкрепа на самотни възрастни, хора с увреждания и други рискови групи от местната общност. Телефон 0884811549 е на разположение на хората от всички 44 населени места всеки ден от 08.00 до 20.00 часа. В тази трудна ситуация, наред с преформулирането на социалните услуги и консолидирането на целия наличен общински и общностен ресурс в услуга на хората, община „Тунджа” се стреми да окаже и емоционална подкрепа на своите жители, особено на онези от тях, които нямат с кого да общуват в домовете си. Психологическата помощ и подкрепа ще бъде осигурявана от трима опитни, квалифицирани психолози от екипа на Общностен център „Компас”, който функционира по проект на общината, финансиран чрез оперативните програми „Развитие на човешките ресурси” и „Наука и образование за интелигентен” растеж. Епитът на общностния център участва и в други здравно-социални и логистични дейности в подкрепа на хората в тази трудна и нетипична ситуация.
В условията на въведеното извънредно положение в страната заради разпространението на коронавируса Covid-19, община „Тунджа” се стреми да осигури всички форми на човешка помощ и съпричастност, защото сме хора на първо място. Защото сме общност, която повече отвсякога има нужда да се подкрепя.
На този телефон ще получите консултации с обучени психолози за действия при бедствия и кризи; консултации за поведение в епидемиологична обстановка; психологическа подкрепа при паника и стрес.
Внимание! Обаждането на този телефон не заменя консултациите и разговорите с личния ви лекар; не отговаря на въпроси, свързани с медицинска тематика; не телефон за спешна помощ. Но може да ви съдейства да се свържете с тях!
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario