Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
banner-TUNDJA 720x90
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Община Тунджа чества Йордановден с традиционните ритуали

Община Тунджа чества Йордановден с традиционните ритуали

tenevu-2022Николай Петков и Ангел Йорданов спасиха кръста при богоявленските ритуали в тунджанските села Генерал Инзово и Тенево. „Символиката на Богоявление събира надеждите и очакванията на всички нас за много здраве, по-добър живот и просперитет на всички българи“, поздрави всички присъстващи на ритуала край басейна в с. Генерал Инзово кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, и пожела през 2022 г. всички кризи и вируси да са зад гърба ни и да се възцари нормален живот за всички хора, изпълнен с много здраве, успехи и благоденствие!
Празнична литургия отслужи отец Стоян, а за кръста се хвърлиха трима участници. 
Най-бърз в спасяването на кръста беше 21-годишният Николай Петков от Генерал Инзово. Досега той е участвал пет пъти в богоявленски ритуал, това му е втори път, когато вади кръста.
Той получи парична награда от кмета на общината Георги Георгиев и отправи пожелания за здраве и благополучие на всички.
Единадесет души се хвърлиха във водите на Тунджа на богоявленския ритуал в Тенево, но 16-годишният Ангел Йорданов от селото го спаси.
За него това е първо участие в ритуала, кметът на общината Георги Георгиев и кметът на Тенево – Димитър Комитов, го поздравиха и му връчиха парични награди.
В Тенево празникът започна с богоявленска литургия в храма на селото „Св. Константин и Елена“, отслужена от отец Жельо, след което продължи край реката с хвърлянето на кръста. 
Гости на богоявленските ритуали в община „Тунджа“ бяха и  председателят на Общински съвет Нели Славова, зам.-кметът на общината Димитър Димитров, секретарят Галина Иванова, началникът на Районно управление Полиция - Тунджа Илиян Анастасов, кметове на населени места и общински съветници.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario