Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Първа копка за началото на нов европроект в Община Тунджа

Първа копка за началото на нов европроект в Община Тунджа

roza1С официална церемония в село Роза стартираха строително-монтажните работи по проект „Изграждане и рехабилитация на улици в населените места на Община „Тунджа“. На церемонията присъстваха Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, Нели Славова, председател на Общински съвет „Тунджа“, Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, общински съветници, Илиян Анастасов, началник на РУ „Тунджа“, Марко Стоянов, кмет на село Роза и други кметове на населени места, както и представители на строителните фирми. Деца от село Роза се включиха в събитието, посрещайки гостите с хляб и сол по стар български обичай. Водосвет за здраве и успешна работа отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий в съслужение с отец Жельо. Приветствие към присъстващите отправи Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“ и представи предвидените дейности по проекта. Първата копка за изграждане на улица „Васил Левски“ в село Роза направиха заедно кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, инж. Стоян Проданов, представител на „Технострой- инженеринг 99“ АД и кметът на село Роза Марко Стоянов.
Проектът се изпълнява по административен договор от 22.05.2019г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма за развитие на селските райони 2014-2020г. по Процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“. Дейностите по проекта включват:
1. Изпълнение на инвестиционен проект „Изграждане на ул. „Васил Левски“ от о.т.190 до о.т.532, с. Роза”, който включва дейности за изграждане на нови улично платно и тротоарни настилки. Сключен е договор с изпълнител „ТЕХНОСТРОЙ-ИНЖЕНЕРИНГ 99“ АД за изпълнение на СМР: СМР за изграждане на 5 151 кв. м. улично платно; СМР за изграждане на  2 085 кв. м. тротоарни настилки;
2. Основен ремонт/ рехабилитация на ул. „Търговска“ от о. т. 9 до о. т. 130 село Бояджик. Сключен е договор  с изпълнител „ТРЕЙС-БГ“ ЕАД за изпълнение на: СМР за рехабилитация на 5 761,6 кв. м. улично платно; СМР за изграждане на 2 357,7 кв. м. тротоарни настилки;
3. Основен ремонт/ рехабилитация на ул. „Георги Дражев“ от о. т. 22 до о. т. 132 село Веселиново. Сключен е договор с изпълнител „Технопътстрой“ ЕООД за изпълнение на: СМР за рехабилитация на 5 899,6 кв. м. улично платно; СМР за изграждане на 1 587,6 кв. м. тротоарни настилки. Включени са и дейности по авторски и строителен надзор на СМР, както и консултантски услуги при управлението, изпълнението и отчитането на проекта. Обща стойност на проекта – 1 091 920,02 лв., от които 1 087 405,78 лв. европейско финансиране.



rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario