Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Среща в Община Тунджа за проблемите с електро-захранването

Среща в Община Тунджа за проблемите с електро-захранването

kumetoveПродължаващите проблеми с прекъсване на електро-захранването в много от тунджанските села събраха кметовете и кметските наместници с ръководителя на КЕЦ – Ямбол и представител на Кол-центъра на ЕВН в Пловдив на среща, организирана от община „Тунджа“. Основно проблемите са прекъсвания на тока заради автоматични изключвания, вплетени клони в ел.-проводниците и големият брой наклонени стълбове, чийто ремонт се бави.
Ръководителят на КЕЦ – Ямбол Александър Кадиев съобщи, че на територията на община „Тунджа“ има 2000 наклонени стълба, но в момента тече процедура за избор на фирма изпълнител и до края на седмицата трябва да бъде подписан договорът. Има изготвен график за поетапно извършване на строително-ремонтните дейности по стълбовете, но те не могат да станат толкова бързо.
Във връзка с честите прекъсвания на тока, той уточни, че за всички подадени сигнали ще бъде извършена проверка с мрежови анализатори, както това беше направено за изводите Кабиле, Дражево и Хаджидимитрово и вече са планирани ремонтни дейности по трасето. След решението на КЕВР, КЕЦ – Ямбол ще предприеме необходимите действия.
За проблемите, свързани с изводи Бояджик, Ботево, летище Безмер и др., е предвидено да бъдат монтирани няколко разединителя с автоматично управление и със защити, за да се локализират проблемите.
Представителят на Кол центъра препоръча на кметовете, когато проблемите с ел. мрежата са застрашаващи живота на гражданите, да звънят и на 112.
„Хората, които живеят в нашите села, не са втора категория. Недопустимо е различното отношение на комуникационните дружества към авариите в града и в нашите села и отлагането на проблемите с месеци и с години“, коментира кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и призова ръководителят на КЕЦ да не допуска подобно различно отношение към проблемите с ел. захранването в тунджанските села.
На всички поставени въпроси от КЕЦ – Ямбол обещаха да отговорят писмено.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario