Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
HABITAT-TUNDJA-banner
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Новини Тунджанското многообразие в Празник на местната идентичност

Тунджанското многообразие в Празник на местната идентичност

01-inzovotoПразникът на местната идентичност „Традиции и иновации на територията на МИГ – „Тунджа“ отново изпълни с багри, звуци, и пъстрота село Генерал Инзово. На 24 септември в парка на селото си дадоха среща минало и бъдеще, претворени в тунджанските традиции, обичаи, занаяти, вкусове и новата им и по-съвременна трактовка, за да покажат истинската тунджанска идентичност.
Празникът е продължение на проект „Традиции и иновации за промотиране на местна идентичност“, който изпълниха МИГ „Тунджа” и МИГ „Котел, Сунгурларе, Върбица“.
Гости на празника бяха зам.-областният управител Драгомир Димитров, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, неговият заместник Димитър Димитров, секретарят на общината Галина Иванова и общински съветници.
Празникът на местната идентичност е част от дейностите за популяризиране, информиране и публичност на прилагането на Стратегията на Местната инициативна група, подчерта зам.-кметът Светозар Грозев, който е и председател на МИГ „Тунджа“.
Домакините от с. Генерал Инзово представиха кът на патриархалното семейство с цялата уредба на АкБунарското домакинство, с характерни селскостопански занимания, с типични за селото гозби, с характерни обичаи. В парка бяха обособени и кътове на различни художествени занаяти и ателиета на открито за деца и младежи за тъкане, бродиране и изработване на накити.
Част от празника беше и изложението „Традиционни храни“, в които местни производители представиха своята продукция, а гостите и участниците имаха възможност да я дегустират.
Събитието беше съпътствано от богата фолклорна програма, в която взеха участие Танцова формация „АкБунарци“ с. Генерал Инзово, Фолклорна група „ Авлига“ с. Дражево, Танцова група „Бели гълъби“ с. Гълъбинци и Певческата група при НЧ "Мисъл-1931 г." с. Овчи кладенец.
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario