Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Политика Валентин Ревански: Когато сме заедно, можем да постигнем много!

Валентин Ревански: Когато сме заедно, можем да постигнем много!

12-revВисоките данъци, лошата инфраструктура, липсата на детски площадки бяха сред проблемите, които гражданите на Ямбол споделиха в разговорите си с кандидата за кмет на Ямбол Валентин Ревански и екипа му. През изминалата седмица те се срещнаха с жителите на кварталите „Диана“, „Златен рог“, „Аврен“, „Граф Игнатиев“, „Г. Бенковски“, „Каргон“ и ул. „Стара планина“. Хората се възмущават и заради изоставената на саморазрушаване общинска собственост, която освен, че не носи приходи в местния бюджет, но е и опасна за минувачите. Само в „Каргона“ примери за това са част от сградите в бившата детска градина „Яна Лъскова“, сградата на бившата детска градина на ул. „Люлин“, бившето училище „Ради Ив. Колесов“. „Там поне можеха да направят спортна площадка“, коментира Георги Начев от квартал „Каргон“. „Децата сега играят на улицата, защото в квартала няма нито една спортна площадка“, допълни той.
Жителка на улица „Стара планина“ пък изрази недоволството си, че за градинките край жилищните блокове в района на бившите Пионерски казарми никога никой от общината не се е замислял. „В момента тук вместо цветя, има сено“, възмущаваше се тя. А неин съкварталец добави, че през последните мандати общинската администрация направо е задушила дребния и среден бизнес.
„Управлението на една община трябва да е един вид благотворително. Човекът, който се включва в него, не трябва да очаква лична облага“, каза кандидатът за общински съветник от П „Пряка демокрация“ Антон Шиков и допълни, че се е включил в екипа на Валентин Ревански, защото го познава от години като човек, който безрезервно е помагал на редица каузи в града – спорт, изкуство, образование, благоустрояване.
„Когато сме заедно, можем да постигнем много“, бе категоричен Валентин Ревански и допълни, че за да се решават проблемите на кварталите, администрацията трябва да е близо до тях. Затова той включва в програмата си опита от развитите държави – във всеки голям квартал да има изнесен офис на общината – не допълнителен щат, а служител, който ще съдейства на хората при попълването и получаването на документи, но освен това, ще извършва и бързи проверки на техните сигнали и жалби. „Няма развит европейски град без добре развити квартали“, заяви Ревански и допълни, че това е един от неговите приоритети. „Парите на гражданите трябва да се връщат при тях във вид на услуга“, допълни той. Всички налози, които общината събира, да бъдат съобразени с качеството на услугата, която предлага на данъкоплатците, е един от акцентите в Програмата за гражданско участие в Ямбол на Валентин Ревански и екипът му, издигнати от П „Пряка демокрация“.
Срещите на Валентин Ревански и неговия екип продължават: на седми октомври в к-с „Хале“ (до кафе „Градина“), 08.10 – к-с „ Възраждане“ (пред блок 41), 09.10 – к-с „ Г. Бенковски“ (до магазин „Бай Течо“), 10.10 – Широк център, до читалище „Зора“, 11.10 – к-с „Зорница“ (до блок 8). Всички срещи са с начало от 18.00 часа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario