Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Политика М.Сивкова: Славов няма шанс, градът трябва да се върне към нормалността

М.Сивкова: Славов няма шанс, градът трябва да се върне към нормалността

marieta-sivkova-3Отдавна за нормалните хора в Ямбол, управлението на сегашния кмет не е нищо повече от олицетворение на наглост, безхаберие и безскрупулност, коментира инж. Мариета Сивкова. Затова днешната информация, че няма да е кандидат на ГЕРБ, радва хората. Гражданските организации, алармиращи от поне две години за нарушенията му, се поздравяват с успех. Смущаваща е наглостта, с която обяви, че ще се явява като независим кандидат. Той не е независим. Това го доказа през дванадесетте години управление, защото си имаше съветници, помагачи, обръч от фирми, получаващи общинските поръчки. Работеха схемите на зависимости, а от тях трудно се излиза. Спечелените дела, при явни щети, каквото е водопроводното дело, напомнят, че всичко за него се е случвало с протекции.
Но вече не е нужен на тяхната си система и го захвърлят. Така е в политиката, изритват те като неудобен, особено когато се нелюбим и на съгражданите си.
Но славовщината в града ни е факт. Преди дванадесет години, когато дойдоха на власт, правеха списъци със своите хора, събираха ги, надъхваха ги. Който не е от ГЕРБ не си намира работа. Средното поколение се стъписа от завръщането на тоталитарното управление, мачкащо хората. Но това беше действителността и малцина се осмелиха да се противопоставят. Срещу куражлиите бе впрегната цялата държавна машина, обслужваща местния управленец за да ги подчини. И успяваше. Народът роптаеше, но в малкия голям град страхът от това да останеш без работа, да те проверяват и водят дела срещу теб, завладя града и вкара в подчинение нормалните хора. И те се нагодиха, лицемерието намери почва, лъжата стана ежедневие и слугинажа на властта стана нормално поведение, дори за част от интелигенцията в града, най-прогресивните хора. Нямаше кой да се противопостави, освен няколкото донкихотовци... 
От днес тръгва промяната, защото Славов няма да стане отново кмет. Няма шанс. И градът трябва да се върне към нормалността.
А може да имаме безплатни детски градини и ясли, намален обхват на Синята зона, почистена река Тунджа и наказани за замърсяването и, залесен Боровец и озеленен град, по ниска такса смет и ефективно сметосъбиране с общинско предприятие, временен център за настаняане на бездомни и много още социални придобивки. Трудно ще е за тясното обкръжение на кмета, преките му слуги. Знаят се поименно и не пропускаха през тези години да се изявяват. И те са пътници… Но за повечето няма да е проблем, със свободата бързо се свиква!
Ямбол хвърля оковите на феодалното владичество на местните, считайте ги за бивши, управници!
СПРАВЕДЛИВОСТ СЕГА!

инж. Мариета Сивкова
rssfeed
Email Drucken Twitter Facebook googleWebSzenario