Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Политика
Политика

Атака Ямбол с категорична подкрепа за Сидеров

Четвъртък, 22 Декември 2011г. 11:16ч.

Структурите на Партия Атака в Ямбол и региона заявиха категорична подкрепа на лидера на формацията Волен Сидеров по време на петия национален конгрес на партията. Това съобщи областният координатор на Атака в Ямбол Кръстьо Петров. Въпреки опитите за саботаж конгресът премина в делови и конструктивен дух в присъствието на близо 400 делегати от цялата страна, каза Кръстьо Петров. Конгресът взе и редица важни решения за организационната и кадрова политика на формацията. Контролният сбор на партията беше сменен изцяло. Гласува се и за отстраняването на Димитър Стоянов, прието единодушно от всички присъстващи делегати. В Централния сбор на партията бяха избрани Явор Нотев и Магдалена Ташева. Делегатите на конгреса не приеха оставката на народната представителка Деница Гаджева и тя остава в Централния сбор на Политическа партия Атака.
 

БСП прекрати членството на четирима

Понеделник, 05 Декември 2011г. 14:53ч.

Общопартийната контролна комисия на БСП прекрати членството на четирима социалисти от Ямбол и региона в партията, заради участието им в последните местни избори като кандидати на други политически формации или като независими кандидати. Решението засяга Стоян Проданов (членуващ в общинската организация на БСП - Тунджа), Александър Братанов и Александър Петров (Ямбол) и Янулка Иванова (Стралджа). Решението на контролната комисия от 26 ноември бе оповестено по време на днешния брифинг на председателя на Областния съвет на БСП в Ямбол Атанас Мерджанов. Копие от документа е изпратен до общинските партийни организации за сведение и изпълнение. На последното си заседание комисията е прекратила членството в партията на близо 100 души от страната.
 
 

Младите от БСП тръгнаха за Брюксел

Сряда, 09 Ноември 2011г. 10:34ч.

Група от 30 млади социалисти от Ямболска област замина за Брюксел. Това са младежите, които завършиха Училището за млади лидери на левицата в региона. Училището започна в Ямбол и завършва със следдипломен модул в Брюксел, където в продължение на два дни предстоят срещи с европейски депутати. И това не е случайно, тъй като идеята се роди в Брюксел. „От колегите ми в Европейския парламент се научих да работя активно с младите, видях капацитета им и реших да предложа на областния лидер на БСП - Ямбол Атанас Мерджанов да организираме училище за млади политически лидери. Той прие, отдавна мислел за същото”, уточнява евродепутатът Илияна Йотова.

Продължение...

 
 

ОДС и Зелените готвят широка коалиция за местните избори

Петък, 29 Юли 2011г. 11:12ч.

В център-дясното политическо пространство в града продължават консултации за формиране на широка коалиция, която да излъчи номинация за кмет на града, каза за zonayambol.com председателят на Общински съвет Ямбол инж. Наско Стефанов. Обсъждаме няколко кандидатури, вероятно ще се появят и други, целта ни е градът да има кмет, който ще работи за интересите на Ямбол, а не за определена партия. Искаме да обединим и хората с дясно политическо мислене, но и не само тях, в нов проект около Общността на демократичните сили и Партията на зелените, посочи Стефанов. На последния конгрес на Партията на зелените (с председател Валентин Симов) в столицата Наско Стефанов беше избран за председател на Националния политически съвет на формацията. В Ямбол зелените вече са с над 250 души членска маса, но сред тях няма да откриете други общински съветници от сегашния Съвет, каза Наско Стефанов. Той отрече, че ще се кандидатира за кмет на общината в предстоящите избори, а по всяка вероятност няма да участва и в предизборните листи с кандидати за съветници.

 
 

Атака настоява Зафиров и компания да напуснат Съвета

Четвъртък, 28 Юли 2011г. 08:39ч.

Ръководството, членовете и симпатизантите на Политическа партия "Атака" настояват тримата общински съветници Георги Веселинов Зафиров, Иван Иванов Петков и Станимир Петров Кескинов, да напуснат незабавно Общински съвет – Ямбол, се посочва в разпространена днес позиция на местната структура на партията. Надяваме се, че у тримата са останали поне малко морал, етика и отговорност към нашите съграждани, които са ги избрали като представители на Политическа партия "Атака" в Общинския съвет. Относно изявлението, направено от тримата: "Не желаем повече имената ни да се отъждествяват с политическа партия Атака", то това може да се случи само и единствено след напускането им на Общински съвет – Ямбол, завършва разпространеното съобщение на областното ръководство на партията.
 
 

Страница 53 от 57


Подробна 5-дневна прогноза