Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Политика
Политика

НДСВ събира подписи в Ямбол в кампанията за детските добавки

Понеделник, 29 Октомври 2012г. 16:07ч.

0-logok-qОбластната структура на НДСВ-Ямбол започна събирането на подписи за националната кампания „Детски добавки за всяко дете”. Желаещите да подкрепят искането могат да поставят подписи в офиса на партията на ул.”Търговска” 2, а от следващата седмица и на специални места в центъра на Ямбол. Доброволци ще има и в кварталите, където ще очакват гражданите да подкрепят предложението. Подписи ще се събират и в останалите четири общини в областта. НДСВ е формацията, която единствена настоява детските добавки да се превърнат от социална помощ в насърчителна мярка за семействата. Днес 400 000 български деца са лишени от тази привилегия, защото доходите на семействата им надвишават 350 лева на човек. Децата на България са равнопоставени, но държавата не намира пари за всички. В същото време харчи по 100 милиона годишно за подслушване и губи по 2 милиарда лева от контрабанда. За да има детски добавки за всички до 18г. са нужни само 170 млн. лева на година.
 

България на гражданите избра координатор и общинско ръководство

Вторник, 09 Октомври 2012г. 16:49ч.

bng-logoД-р Георги Стефанов, специалист по обща и съдова хирургия бе определен за областен кординатор на Движение България на гражданите в Ямболска област, съобщиха от пресцентъра на формацията. Председател на общинското ръководство в Ямбол е Светла Неделчева, управител на софтуерна фирма, организационен секретар ще бъде предприемачът Николай Касидов, а административен секретар юристът Венета Григорова. Икономистите Диана Динкова, Атанас Обрешков, Димитър Димитров са останалите в ръководството на общинската структура. Днес бяха избрани областни координатори и общински ръководства в 12 региона на страната, информират от централата на Движение България на гражданите.
 
 

Станишев: Идеята за регионални заплати нарушава основни принципи

Събота, 06 Октомври 2012г. 19:17ч.

sergei-stanishev-03Като пълно безобразие и нарушаване на основни принципи определи идеята за въвеждане на минимална работна заплата с различен размер за всеки регион в страната лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който в събота гостува в региона. "Това е нарушаване на основен принцип, европейски принцип - равно заплащане за равен труд. Искат хората в Ямбол, в Бургас с по-малка заплата. Това правителство непрекъснато експериментира върху гърба на хората", каза Станишев. Що се отнася до бюджета за следващата година председателят на НС на БСП заяви,

Продължение...

 
 

Сергей Станишев ще гостува на младите социалисти в Ямбол

Понеделник, 01 Октомври 2012г. 15:20ч.

sergei-stanishev-03Председателят на Националния съвет на БСП и лидер на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев ще се включи в събота в дискусия в Ямбол, посветена на проблемите с младежката безработица. Това съобщиха от младежкото обединение на БСП в Ямбол, които са организатори на дискусията. В дебатите ще участват евродепутатите Илияна Йотова и Кристиян Вигенин, народните представители Атанас Мерджанов и Драгомир Стойнев, който ще е основен лектор на форума, членове на националното младежко обединение на БСП и млади социалисти от региона. В същия ден, шести октомври, Станишев ще се присъедини и към честванията за 25-тата годишнина от създаването на Община Тунджа в село Симеоново.
 
 

Социалистите от Ямбол тръгват към Бузлуджа

Събота, 28 Юли 2012г. 00:22ч.

01buzlija-300Близо 800 членове на БСП и симпатизанти на левицата от Ямболска област тръгват рано в събота за традиционния национален събор на Бузлуджа, съобщиха от клуба на БСП в Ямбол. 15-те автобуса и организираните частни автомобили потеглят в 05.45. Общинската организация на социалистите в Ямбол ще има над 150 представители на събора. Проявите на Историческата поляна под връх Бузлуджа започват от петък вечер, митингът на левицата е в събота предиобед. От БСП очакват рекордно посещение тази година. Националният събор Бузлуджа`2012 е посветен на 121-та годишнина на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския конгрес.
 
 

Страница 53 от 60