Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Политика
Политика

М. Кунева за доклада на еврокомисията

Сряда, 20 Юли 2011г. 14:01ч.

Годишният доклад на Европейската комисия за напредъка на България в областта "Правосъдие и вътрешен ред" е много по-лош и критичен в сравнение с миналогодишния. Това заяви кандидатът за президент Меглена Кунева по време на посещението си в Ямбол. Според Меглена Кунева липсата на консенсус е довела страната ни до ниво на разпад в правохранителната система. "Днес се избират двама нови членове на Висшия съдебен съвет, без тяхната кандидатура да е предварително обсъдена. И се тропва на масата, дори и да са най-добрите, наложени с тропане по масата, това означава липса на реноме, липса на репутация и това се случва в деня, в който излиза доклада и вътре е разкритикуван начина на назначаване на членове на ВСС", посочи кандидатът за президент. Меглена Кунева беше категорична, че целият доклад е особено критичен и това е знак за състоянието на правосъдната система.

 

Атака: Кой саботира европрограмите в града?

Вторник, 19 Юли 2011г. 16:13ч.

Председателят на областното ръководство на ПП Атака в Ямбол Кръстьо Петров разпространи декларация на ръководството на формацията, която поместваме тук: "Реализацията на проекта за възстановяване на градската градина и парк Боровец е застрашен от саботиране на процедурата за теглене на нисколихвен кредит по фонд „ФЛАГ” от група съветници около БСП и „ДРУГИ” в Обински съвет Ямбол, се казва в декларацията на ръководството на ПП Атака. Това ще доведе до невъзможност от подписване на договор и усвояване на Европейски средства. Аргументите на общинските съветници от БСП и „ДРУГИ” са явно политически бойкот за всичко което е започнато в Ямбол до момента. Не разбираме с какво упорство се проваля такъв мащабен инфраструктурен проект. Заблуждавайки обществеността за теглене на голям кредит от община Ямбол те премълчават, че кредитът ще се тегли за оборотни средства и стойността му ще бъде възстановена на общината след изпълнението на проекта. Позицията на Политическа Партия „АТАКА” е да не се допусне поредния опит на БСП и „ДРУГИ политически недоразумения” да саботират усвояването на Европейските фондове в града ни.

 
 

Атака поиска Зафиров, Петков и Кескинов да напуснат Съвета

Петък, 08 Юли 2011г. 11:02ч.

Oбластното ръководство на ПП Атака в Ямбол настоява тримата изключени от партията общински съветници - Георги Зафиров, Иван Петков и Станимир Кескинов, да напуснат Общинския съвет. Решение за това е гласувано единодушно по време на снощното заседание на областното ръководство на Атака. Мотивите - заради поведение, несъвместимо с устава на партията, заради саботиране участието на Атака в парламентарните избори за 41-о Народно събрание, разпространяване на неверни агитационни материали за водача на предизборната листа на партията, саботиране работата на секционните комисии, непредставени отчетни документи за дейността на организацията в Ямбол, авторитарен стил на работа и умишлено забавяне приемането на нови членове. Зафиров, Петков и Кескинов бяха изключени от Атака в началото на август 2009 година, а малко преди това беше отнето назначението на Георги Зафиров като председател на общинския сбор и областен кординатор на ПП Атака в Ямбол.

 
 

Достъпът забранен!

  This video is not published

Позиционната война продължава

Понеделник, 04 Юли 2011г. 12:46ч.

slavov-vs-stefanovКметът на община Ямбол Георги Славов и председателят на Общинския съвет Наско Стефанов не изневериха на традицията и отново влязоха в задочен спор по време на срещите си с представители на медиите от града. Коментарите бяха по повод решенията от последното заседание на съвета. Тук ще намерите основните акценти в изявленията на двамата.
 
The video (Video ID: 301) is not published
 
 
 

ДПС поиска оставката на общински съветник

Вторник, 28 Юни 2011г. 10:33ч.

Областната структура на Движението за права и свободи в Ямбол настоява общинският съветник Ахмед Неджадов Мехмедов да си подаде оставката. Във връзка с неизпълнението на колективните партийни решения и уронване на престижа на партията, Мехмедов беше изключен от местната структура на ДПС, както и от Централния оперативен съвет на Младежкото ДПС. Ахмед Мехмедов влезе в Общински съвет – Ямбол през лятото на 2010 г. Само два-три месеца след това се присъедини към т. нар. група на “взятките”, като забрави основните ценности на Движението за права и свободи и клетвата, която е положил като общински съветник да работи за благоденствието на гражданите. С всички свои действия в Общинския съвет той подкрепя корупционните схеми на кмета Георги Славов и гласува против интересите на гражданите на Ямбол. Това е причината Областната структура на ДПС да настоява Мехмедов да напусне Общински съвет – Ямбол, се посочва в разпространеното съобщение на областната организация.

 
 

Страница 54 от 57


Подробна 5-дневна прогноза