Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Политика
Политика

Стоян Проданов: "Вотът бе режисиран"

Понеделник, 27 Юни 2011г. 09:00ч.

Ексдепутатът Стоян Проданов разпространи становище по повод проведеното гласуване на номинациите за кмет на Ямбол в съботната конференция на общинската организация на БСП в Ямбол. "Отричам категорично частта от информацията, където се твърди, че съм си дал отвод в полза на кандидата за кмет на Ямбол инж. Мариета Сивкова. Всички, които присъстваха на партийния форум разбраха, че си дадох отвод, поради несъгласието си да участвам в предварително режисираната конференция, на която изборът беше предрешен в полза на инж. Сивкова. През цялото време на номинациите, преди и по време на партийните събрания се оказваше натиск върху председателите на партийни организации да номинират определения от ръководството кандидат. Още повече, че името на инж. Мариета Сивкова беше оповестено пред ямболската общественост много преди да се проведат събранията на партийните организации и преди да се проведе общинската конференция.

Продължение...

 

ГЕРБ поиска оставката на Н. Стефанов

Петък, 17 Юни 2011г. 07:12ч.

Предложение на общински съветници от ПП „ГЕРБ” и група общински съветници е внесено в Общинския съвет с искане за свикване на извънредно заседание за предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на Общински съвет– Ямбол. Искането е на основание чл.21,ал.1, т.3 от ЗМСМА във връзка с чл.42.7 от Правилника за организацията и дейността на ОбС -Ямбол, неговите комисии и взаимодействието им с общинската администрация на община Ямбол. Вече близо шест месеца председателят на ОбС – Ямбол Наско Стефанов системно не изпълнява задълженията си на председател, регламентирани в ЗМСМА и Правилника за организацията и дейността на общински съвет Ямбол, неговите комисии и взаимодействието им с общинската администрация, се посочва в разпространеното съобщение от пресцентъра на ГЕРБ. Със своите действия и бездействия той целенасочено работи срещу интересите на града и блокира работата на съвета и общинска администрация, от което потърпевши са гражданите на Ямбол. В тази връзка е наложително незабавно да бъдат прекратени правомощията на председателя на ОбС – Ямбол Наско Стефанов, се казва в прессъобщението.
 
 

Пл. Майсторов: ГЕРБ демонстрира неуважение

Вторник, 14 Юни 2011г. 11:03ч.

Отсъствието на представителите на ГЕРБ по време на тържествената сесия на Общинския съвет на 13 юни направи изключително неприятно впечатление, това е преди всичко неуважение към наградените, но и към гражданите на Ямбол, това каза пред ZONAYAMBOL.COM общинският съветник Пламен Майсторов, който в началото на юни стана председател на местната структура на БДС "Радикали". Тържествената сесия се насрочи, за да бъде отдадено необходимото уважение към заслужилите, а в същото време общинската администрация, съветниците от ГЕРБ, областният управител, заместниците, депутатите от ГЕРБ си позволиха да бойкотират събитието. Всички тези хора бяха на ритуала по издигането на флаговете пред общината, но няколко минути след това демонстративно не влязоха в Ритуалната зала, каза Пламен Майсторов. Според него, за някои предизборната кампания неофициално вече е започнала, всеки може да направи своите изводи за нейния стил.

 
 

Пейчев ще решава за вота преди обсъждането

Понеделник, 13 Юни 2011г. 14:38ч.

След като прегледаме материалите по вота за недоверие с другите ми двама колеги, ще вземем окончателно решение как да гласуваме. Това каза бившият депутат от Атака Огнян Пейчев, който се присъедини към проявите за Деня на Ямбол. Според ямболския народен представител решението на тримата бивши депутати от Атака ще бъде единно и ще стане ясно непосредствено преди обсъждането на вота в пленарната зала. Ще подкрепим това, което е добро за България, в момента аз разсъждавам така, дали е необходимо на България да има нови сътресения, в смисъл отпадане на едно правителство, допълнителни сътресения, при положение, че самата ситуация е много тежка и около нас също, каза Пейчев. Запитан дали се страхува след напускането на Атака, депутатът отговори, че изпитва страх, но когато човек е приел да отстоява каузата и истината, това е по-достойно и по-точно.
 
 

Огнян Пейчев напусна партия Атака

Сряда, 25 Май 2011г. 18:57ч.

Депутатите Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напуснаха парламентарната група на "Атака". На спонтанен брифинг в парламента те се разграничиха от действията на "Атака" от последните седмици, които били недопустими за цивилизована страна. Тримата обясниха, че напускането на групата е дълго обмисляно решение. Те изброиха действията на партия "Атака" и нейното ръководство на Великден при храм-паметника "Александър Невски", на Атонския манастир, в Батак, разправиите с посланици на различни държави и "екшънът" пред джамията в центъра на София. Отношенията между ГЕРБ и "Атака" няма да се повлияят от напускането на трима депутати, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов, цитиран от БТА. Това е официалната позиция на ГЕРБ, допълни той. По думите му това е вътрешнопартиен въпрос на "Атака" и от ГЕРБ не могат да коментират причините за случващото се. Това, което се случи в последните седмици, води до лумпенизация на национализма като идея, каза Кирил Гумнеров.

Продължение...

 
 

Страница 55 от 57


Подробна 5-дневна прогноза