Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Политика
Политика

Пл. Майсторов: ГЕРБ демонстрира неуважение

Вторник, 14 Юни 2011г. 11:03ч.

Отсъствието на представителите на ГЕРБ по време на тържествената сесия на Общинския съвет на 13 юни направи изключително неприятно впечатление, това е преди всичко неуважение към наградените, но и към гражданите на Ямбол, това каза пред ZONAYAMBOL.COM общинският съветник Пламен Майсторов, който в началото на юни стана председател на местната структура на БДС "Радикали". Тържествената сесия се насрочи, за да бъде отдадено необходимото уважение към заслужилите, а в същото време общинската администрация, съветниците от ГЕРБ, областният управител, заместниците, депутатите от ГЕРБ си позволиха да бойкотират събитието. Всички тези хора бяха на ритуала по издигането на флаговете пред общината, но няколко минути след това демонстративно не влязоха в Ритуалната зала, каза Пламен Майсторов. Според него, за някои предизборната кампания неофициално вече е започнала, всеки може да направи своите изводи за нейния стил.

 

Пейчев ще решава за вота преди обсъждането

Понеделник, 13 Юни 2011г. 14:38ч.

След като прегледаме материалите по вота за недоверие с другите ми двама колеги, ще вземем окончателно решение как да гласуваме. Това каза бившият депутат от Атака Огнян Пейчев, който се присъедини към проявите за Деня на Ямбол. Според ямболския народен представител решението на тримата бивши депутати от Атака ще бъде единно и ще стане ясно непосредствено преди обсъждането на вота в пленарната зала. Ще подкрепим това, което е добро за България, в момента аз разсъждавам така, дали е необходимо на България да има нови сътресения, в смисъл отпадане на едно правителство, допълнителни сътресения, при положение, че самата ситуация е много тежка и около нас също, каза Пейчев. Запитан дали се страхува след напускането на Атака, депутатът отговори, че изпитва страх, но когато човек е приел да отстоява каузата и истината, това е по-достойно и по-точно.
 
 

Огнян Пейчев напусна партия Атака

Сряда, 25 Май 2011г. 18:57ч.

Депутатите Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напуснаха парламентарната група на "Атака". На спонтанен брифинг в парламента те се разграничиха от действията на "Атака" от последните седмици, които били недопустими за цивилизована страна. Тримата обясниха, че напускането на групата е дълго обмисляно решение. Те изброиха действията на партия "Атака" и нейното ръководство на Великден при храм-паметника "Александър Невски", на Атонския манастир, в Батак, разправиите с посланици на различни държави и "екшънът" пред джамията в центъра на София. Отношенията между ГЕРБ и "Атака" няма да се повлияят от напускането на трима депутати, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов, цитиран от БТА. Това е официалната позиция на ГЕРБ, допълни той. По думите му това е вътрешнопартиен въпрос на "Атака" и от ГЕРБ не могат да коментират причините за случващото се. Това, което се случи в последните седмици, води до лумпенизация на национализма като идея, каза Кирил Гумнеров.

Продължение...

 
 

Позиция на "Справедливост" Ямбол за вандалщината в столицата

Събота, 21 Май 2011г. 08:30ч.

В своя декларация Гражданска инициатива „Справедливост” Ямбол определи инцидентите край джамията в столицата преди дни като хулиганска провокация, циничен акт за насаждане на религиозна нетърпимост, евтина политическа манипулация и пример за безпомощна власт в България. Това е вандалски акт, заслужаващ прилагането на закона с цялата му строгост, се посочва в документа. Боят с пръти и замерянето с яйца на хора, които се молят, са средства за въздействие на хулиганските орди. Претенциите на АТАКА, че представлява някаква значима група от гражданите на столицата, на които единствената джамия много им пречи, изглеждат смехотворни на фона на данните за актуалната подкрепа на тази политическа партия. Държавата разполага с достатъчно институции, пред които АТАКА цивилизовано може да отнесе своите претенции, вместо да прибягва до пиянски изстъпления и насилие. Този акт е типичен за национал-политическите маргинали в България, търсещи по този начин своя образ и разпознаваемост, като демонстрират и разпространяват омраза. Волен Сидеров сее ненавист и разчита на нея, за да може да се види и в следващия парламент, за да усвоява милионна държавна субсидия и да търгува със своето влияние в политиката. Настояваме Прокуратурата да изпълни законовите си правомощия и да подведе под отговорност погазилите закона функционери на АТАКА и самозабравилия се техен фюрер, се казва още в декларацията на "Справедливост" Ямбол.

 
 

Обединени за Ямбол с концепция за местните избори

Неделя, 15 Май 2011г. 14:16ч.

Коалиция „Обединени за Ямбол” е с готова концепция за предстоящите местни избори, стана ясно от  проведеното общо събрание на сдружението. Една от целите на събранието беше равносметка за изминалите 4 години от работата на кметския екип и общинския съвет, в който коалицията има своите двама представители – Йордан Милков и Димчо Ненчев. Изводите от тази равносметка, направена в отчета на председателя на „Обединени за Ямбол” Йордан Милков,  са нелицеприятни за сегашното управление на Ямбол – беше подчертано, че  за пореден път Ямбол се размина с прозрачното и демократично управление, че авторитарният стил на този кметски екип е повече от очевиден за всички ямболци; че съдебната власт нищи важни обществени поръчки, при които има сериозни съмнения за корупция и т.н. В същото време от „Обединени за Ямбол” са категорични, че гражданската идея няма алтернатива засега, че гражданският контрол над властимащите и партиите ще продължава да бъде част от идейната програма на коалицията и за тези избори. „ От нас зависи настоящето и бъдещето ни като индивиди и общност”, заяви Йордан Милков и потвърди за пореден път готовността на коалицията да брани своите принципи на хоризонтално управление, на морала и прозрачността във властта и на гражданската кауза. Милков определи присъствието на двамата съветници в местния парламент като градивна опозиция, която обаче при сегашното статукво в съвета не може да извърши чудеса при вземането на решения. Беше подчертан обаче фактът, че съветниците на „Обединени за Ямбол” съвсем не плахо, а категорично неведнъж са заявявали в медиите и от трибуната позицията си относно ненужното разрушаване на блок 20 в ромската махала, относно неоправданите разходи за водопровода по „Граф Игнатиев” и някои неуредици в начина на харчене на общински пари. Председателят очерта и приоритетите на  коалицията – целенасочена  работа за защита на гражданското обществео в Общинския съвет, активизиране на участието на  ямболлии в местното самоуправление, привличане на млади и интелигентни хора за организирана гражданска кауза, кактo и обединяване на политическиа и човешки ресурс в името на просперитета на Ямбол.

 
 

Страница 56 от 58