Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Ямбол Политика
Политика

Мерки в интерес на младите семейства предлагат от БСП

Сряда, 23 Януари 2019г. 09:46ч.

sosialiskiВноската за ипотечен кредит за основно жилище да се приспада от доходите на семейството за получаване на детски, това предложиха от ямболската организация на Обединението на жените социалистки на среща разговор за майчинството и отглеждането на деца по повод Деня на родилната помощ. Председателката на ямболската организация на жените социалистки Мария Чиповска припомни символиката и обредите на обичая на Бабинден и разясни, че от 1951г. той се чества като Ден на родилната помощ, след което младите майки споделиха какви проблеми имат при отглеждането на децата и какво, според тях, може да се промени и подобри.

Продължение...

 

Поздрави от ПП ГЕРБ в ДКЦ-1 за Деня на родилната помощ

Понеделник, 21 Януари 2019г. 16:13ч.

6Денят на родилната помощ, по-известен в обредния календар като „Бабинден“, беше отбелязан и в Диагностично-консултативен център №1 в Ямбол. По стара българска традиция празникът започна с пресъздаване на обичая „Бабуване“, представен от Певческа група при Квартален клуб „Младен Сербезов“. „Продължавайте да упражнявате професията си с любов, защото тя е символ на всеотдайност и достойнство, нека трудът ви бъде благословен и ценен, а дните ви изпълнени с обичта и уважението на любимите хора“, отбеляза в приветствието си общинският организационен секретар на ГЕРБ-Ямбол и зам.-областен управител Волен Дичев.

Продължение...

 
 

ПП Атака създава Интелектуален кръг "17 януари" в Ямбол

Петък, 18 Януари 2019г. 17:07ч.

priemnaVS3Ръководството на Политическа партия „АТАКА“ в област Ямбол инициира създаването на местен неформален интелектуален кръг, наречен „17 януари“. Главна цел на този проект е подготовка и създаване на документално-художествен филм за освобождението на град Ямбол от турското робство. При спазване на лична дискретност и зачитане на индивидуалните политически пристрастия на всеки, приканваме ямболски учени, учители, будители, журналисти, писатели и други духовни хора с чувствителност към историческата истина и чистата национална идея, нека да ни потърсят и да допринесат за създаването на филма.

Продължение...

 
 

Вигенин подкрепи идеята за референдум за дълга

Понеделник, 14 Януари 2019г. 17:29ч.

vigenin-shatraНародният представител Кристиан Вигенин подкрепи идеята за провеждане на местен референдум за дълга в Ямбол. Той изрази позиция, че не е достатъчно обосновано искането на кмета за поемане на такова голямо задължение за града и то буквално в последните месеци от този мандат на местната власт. „Смятам, че една голяма част от проектите, които управляващите в Ямбол искат да финансират сега и веднага могат да бъдат реализирани, включително и с европейски средства, през следващите години.

Продължение...

 
 

Съветниците от БСП дадоха на прокурор решенията за дълга

Петък, 11 Януари 2019г. 15:52ч.

savetniciBSPИскане за проверка на законосъобразността на решенията на Общински съвет Ямбол, свързани с емитирането на дългосрочен общински дълг и на правила за избор на финансов посредник, внесе в Окръжна прокуратура Ямбол групата общински съветници от БСП. Те сигнализират на окръжния прокурор, че Общинският съвет е приел две решения за емитиране на дългосрочен общински дълг за изпълнение на едни и същи проекти, но на различна стойност – едното на 08.12.2017г., а другото на 28.12.2018г.

Продължение...

 
 

Страница 7 от 45