Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Прессъобщения
Новини от Община "Тунджа"

Творческо ателие, посветено на Коледа

Четвъртък, 21 Декември 2017г. 15:24ч.

st.franciscoПоредното творческо ателие на учениците от четвърти клас на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Веселиново и техните приятели от Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св. Франциск” беше посветено на предстоящите празници. По време на арт-дейностите, учениците поздравиха потребителите на социалната услуга с традиционни коледни песни. Пенчо Пенев, потребител в дневния център, направи специален музикален подарък за всички гости на ателието, с изпълнение на песента „Хиляди слънца”.

Продължение...

 
 

Веселиново спечели Общинския турнир по футбол за ученици

Понеделник, 04 Декември 2017г. 09:51ч.

footballlФутболният отбор на Основното училище във Веселиново спечели шампионската титла в Общинския кръг на ученическото първенство по футбол в Община Тунджа. На второ място се класираха младите футболисти от Тенево, трети остана съставът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от Бояджик. Отборите на Кукорево и Роза допълват първата петица. Oбщинското ученическо първенство по футбол, етап от Националния спортен календар на МОН, се проведе на стадиона в село Роза.

Продължение...

 
 

Традиции и обичаи в Детската градина в Скалица

Петък, 01 Декември 2017г. 16:12ч.

deca-skalicataПразничният календар е богат и вълнуващ, всеки празник има своята специфика, отразява бита и вярванията на българина. Традициите се превърнаха в българската приказка, която да разказваме на следващите поколения.  Детска градина „Звездица“,в село Скалица отбеляза Андреевден или още наричан Мечкин ден. „Запознахме децата с традицията, вярванията, ритуалите, свързани с него. Разказахме легендата за силният и смел Андрей, който преборил мечката.

Продължение...

 
 

Денят на будителите в тунджанските села

Петък, 03 Ноември 2017г. 14:38ч.

Rooza 1Големият общобългарски празник – Деня на народните будители, беше отбелязан  в почти всички села от община „Тунджа“. Той е посветен на делото на българските просветители, книжовниците, борците за национално освобождение и свети будители на възраждащия се национален дух, съхранили през вековете стремежът към образование и книжовност, духовните ценности на нацията и нейния морал – Йоасаф Бдински, Григорий Цамблак, Константин Костенечки, Владислав Граматик, поп Пейо, Матей Граматик, Св. Иван Рилски, Неофит Бозвели, братята Димитър и Константин Миладинови, Георги Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Любен Каравелов, Добри Чинтулов и още стотици радетели за българско самосъзнание.

Продължение...

 
 

Кукорево празнува на Димитровден

Петък, 27 Октомври 2017г. 12:28ч.

1-cherkva-kukorevoПроливният дъжд не можа да спре ентусиазма на едно село, което обедини усилията си, за да отбележи един красив празник. По традиция, за поредна година село Кукорево отбеляза своя храмов празник „Св. Димитър” и празника на селото – Димитровден. Отец Стоян отслужи литургия за здраве, а със събрани средства от жители на Кукорево беше приготвен и раздаден курбан в двора на църквата „Свети Димитър”.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 23