Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Прессъобщения
Новини от Община "Тунджа"

Бояджик: Да научим, за да знаем

Вторник, 16 Юли 2019г. 13:10ч.

boazhikСтремежът към знание е от основните двигатели на желанието да се усъвършенстваме и да творим. Музеите са хранилища на човешката памет, поглед отстрани на извървения от човечеството път. Каквото и да кажем за целта, ролята и предназначението  на музеите, те са обект на нашето любопитство. Техните фондове и експозиции помагат на хората да видят постиженията на предците ни, да черпят идеи и вдъхновение.

Продължение...

 
 

100 години от рождението на Георги Калчев (Ламята)

Понеделник, 08 Юли 2019г. 13:00ч.

kalchevo100 години от рождението на Георги Калчев (Ламята) бяха отбелязани тържествено пред неговия паметник в центъра на родното му село Митирис, сега Калчево. Събитието се организира от Инициативен комитет в селото, сред гостите бяха Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Петрана Георгиева, кмет на село Калчево, Станчо Ставрев, заместник-кмет на община „Тунджа“, кметове от населени места в общината, сродници на Георги Калчев, жители и гости на село Калчево.

Продължение...

 
 

В приказния свят на Андерсен с децата от Бояджик

Петък, 05 Юли 2019г. 12:51ч.

boajikИмало едно време един разказвач на приказки, който влязъл в детския свят, донесен на крилете на дивите лебеди, разказал историята на малката русалка, изпял най-красивата песен на славея. От приказките му се долавя ароматът от цветята на малката Ида, радостта на грозното патенце, превърнало се в красив лебед. Андерсен е този приказник. Вероятно няма някой, който да не се е срещал с името или приказките на големия разказвач Ханс Кристиян Андерсен.

Продължение...

 
 

Последният учебен ден за седмокласниците от Роза

Вторник, 02 Юли 2019г. 12:47ч.

rozzaНа 28 юни 2019 година бе последният учебен ден за завършващите седмокласници на Основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, с. Роза. По този случай беше организирано празнично тържество, в чиято подготовка се включиха ученици, родители и учители. Словото на класните ръководители от начален и прогимназиален етап, припомни на завършващите вълнуващи моменти от училищния живот и им благодариха за желанието, с което са се включвали във всички инициативи на училището – концерти, турнири, изложби, олимпиади, конкурси, клубове по интереси, отбори.

Продължение...

 
 

На добър час на седмокласниците от Роза!

Събота, 29 Юни 2019г. 09:14ч.

zavarshvashti28 юни бе последният учебен ден за завършващите седмокласници на Основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, с. Роза. По този случай беше организирано празнично тържество, в чиято подготовка се включиха ученици, родители и учители. Словото на класните ръководители от начален и прогимназиален етап припомни на завършващите вълнуващи моменти от училищния живот и им благодариха за желанието, с което са се включвали във всички инициативи на училището – концерти, турнири, изложби, олимпиади, конкурси, клубове по интереси, отбори.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 41