Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Прессъобщения
Новини от Община "Тунджа"

Награди и престиж за фолклористите от Генерал Тошево

Понеделник, 17 Юни 2019г. 15:40ч.

tallashmanlii19Самодейната певческа група „Талашманлийски напеви“ с ръководител Донка Стоянова и детската танцова група „Талашманлийски божурчета“ с ръководител Таня Георгиева участваха в VIII-ия Международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“ в град Китен. Двете групи се завърнаха със сертификати за отлично представяне и дипломи „Лауреат първа степен за опазване на традиционната култура“.

Продължение...

 
 

"Здравей, ваканция!" с пленер в Роза

Понеделник, 03 Юни 2019г. 12:33ч.

deca-rozzaВ Основно училище „Св. Паисий Хилендарски” - село Роза се проведе пленер на тема „Здравей, ваканция!”, посветен на 1 юни – Международен ден на детето. В пленера взеха участие всички ученици от I до IV клас, които бяха разпределени в четири групи. Музика, танци, игри, творчески работилници и добро настроение съпътстваха празника. Ден на творчество, който протече с много усмивки, емоции и креативни дейности.

Продължение...

 
 

В памет на героите

Неделя, 02 Юни 2019г. 13:40ч.

02june2019„Има дати от календара, които за нас, като народ, винаги ще бъдат специални. Такъв е и Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. И макар да осъзнаваме, че не само сега, а всекидневно те заслужават нашата признателност, ние имаме нужда от този паметен втори юни, в който се прекланяме пред героите...

Продължение...

 
 

Тенево: Изкуството - спасителна надежда

Сряда, 22 Май 2019г. 15:07ч.

ceco-i-seganetataПо повод Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура, учениците от Школата по изобразително изкуство към Обединено училище „Васил Левски”, с. Тенево, подредиха своята първа изложба. Гости на откриването на изложбата бяха Станчо Ставрев, заместник-кмет на община „Тунджа”, Димитър Комитов, кмет на с. Тенево, директорът на Регионална библиотека Ямбол Димитър Бечев, и разбира се, художникът с национална и международна известност Цветан Казанджиев. Със страстна любознателност и нетърпение ученици от Школата по изобразително изкуство подготвяха своите представителни творби.

Продължение...

 
 

Вечер на героите в Симеоново

Вторник, 21 Май 2019г. 15:01ч.

semeonowoС „Вечер на героите“ в Симеоново отбелязаха 75-та годишнина от разстрела на антифашистите - жители на селото. Емоционалните думи на водещата Жана Николова пред паметника на загиналите антифашисти поставиха начало на тази паметна вечер, на която присъстваха Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа“, Николай Пенев- народен представител, Кирчо Карагьозов- народен представител от 42-то и 43-то Народно събрание, Ели Василева-заместник-кмет на община „Тунджа“, представители на Областен съвет на Български антифашистки съюз и на Общински съвет на Български антифашистки съюз „Тунджа”, кметове на населени места, жители и гости на с. Симеоново.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 40