Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Тунджа Прессъобщения
Новини от Община "Тунджа"

Награди за самодейците от Кабиле

Четвъртък, 29 Август 2019г. 14:38ч.

kabileНа провелия се IX-ти Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“, с. Царевец, община Свищов Певческа група „Детелини“, с. Кабиле бе удостоена със златен медал и грамота за представянето си. Ансамбъл „Кабиле“ получи Приз за най-добро представяне в областта на автентичния фолклор, статуетка и парична награда от 1000 лв.

 
 

Отбелязват 40 години Етнографски комплекс в Инзово

Понеделник, 26 Август 2019г. 14:44ч.

akbunarska40 години от откриването на етнографски комплекс „Старата Акбунарска къща“ ще бъдат отбелязани на 31 август, съобщават от Община Тунджа. Етнографският комплекс, който пресъздава бита на акбунарци през столетията, е открит през 1979 година. Тук се съхранява споменът за миналото.

Продължение...

 
 

Лято с книга в ръка

Събота, 24 Август 2019г. 14:33ч.

02decaboiadjikЛято е, библиотеката ни разполага с богат книжен фонд и така за да съчетаем приятното с полезното (защото книгата е в препоръчителния списък по литература  за четвъртокласниците) с нашите малки читатели се спряхме на класиката „Приключенията на Том Сойер” на американския автор Марк Твен, разказва Красимира Атанасова, секретар на читалището в село Бояджик. Неостаряваща  момчешка история, която проследява преживелиците на типично американско момче, живеещо в малко американско градче на брега на Мисисипи през 19-и век.

Продължение...

 
 

Постигнато е съгласие за състава на ОИК Тунджа

Сряда, 21 Август 2019г. 14:27ч.

sgrada-liato-2На 19 август 2019 г., в сградата на община „Тунджа“ се проведоха консултации с парламентарно представените партии за определяне състава на Общинска избирателна комисия (ОИК) при изборите за общински съветници и кметове. Кметът на община „Тунджа“- Георги Георгиев, запозна присъстващите с Решение на Централната избирателна комисия, според което Общинска избирателна комисия– „Тунджа“ трябва да е в състав от 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар.

Продължение...

 
 

Бояджик: Да научим, за да знаем

Вторник, 16 Юли 2019г. 14:10ч.

boazhikСтремежът към знание е от основните двигатели на желанието да се усъвършенстваме и да творим. Музеите са хранилища на човешката памет, поглед отстрани на извървения от човечеството път. Каквото и да кажем за целта, ролята и предназначението  на музеите, те са обект на нашето любопитство. Техните фондове и експозиции помагат на хората да видят постиженията на предците ни, да черпят идеи и вдъхновение.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 42