Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

НФСБ постави паметна плоча на връх Българка

Понеделник, 08 Януари 2018г. 16:39ч.

2-nfsb-slПаметна плоча на връх Българка в Сливенския балкан, свързана с четата на Панайот Хитов със знаменосец Васил Левски, поставиха членове на НФСБ от Сливен. Инициативата бе на зам. областния управител на Сливен Димитринка Петкова. Зам.-областният управител от квотата на Обединените патриоти Петкова пое ангажимента и спомоществователството за изработката на паметния знак на връх Българка, в района на пребиваване на четата на Хитов, където на 28 май 1867 година е приет „Закон за българското народно въстание, по който да се управлява българската народна войска”, съставен от Раковски във връзка с плановете за освобождаване на България от турско робство.

Продължение...

 
 

Стралджа регламентира отпускането на студентски стипендии

Четвъртък, 28 Декември 2017г. 09:30ч.

straldja-01В последното си редовно заседание за годината Общинският съвет в Стралджа прие Наредба за отпускане на студентски стипендии. Добрата новина доказва, че общинското ръководство твърдо и целенасочено изпълнява политика за насърчаване на учащите се за постигане на по-високи резултати в обучението им и завръщане в родното място, с цел подпомагане развитието чрез квалифицирани и млади специалисти, нужни за просперитета и по-доброто развитие на Община Стралджа.

Продължение...

 
 

Промени в графика на линията Стралджа - София и обратно

Сряда, 20 Декември 2017г. 16:21ч.

autobass1 QVgaОбластната транспортна комисия промени маршрутното разписание по автолиния София – Стралджа и Стралджа – София, част от републиканската транспортна схема. Промяната е поискана от кмета на община Стралджа Атанас Киров. Тя е свързана с по-голямата скорост, която позволява движението по автомагистрала „Тракия“ и с увеличаването на допустимата средна техническа скорост на движението на автобусите.

Продължение...

 
 

Турски шофьор остава в ареста заради контрабанда на хероин

Петък, 15 Декември 2017г. 12:22ч.

lesovo-tursko-znameПо искане на Окръжна прокуратура Ямбол съдът задържа под стража 40-годишен турски гражданин, обвинен с контрабандно пренасяне на хероин. На 10 декември през ГКПП Лесово водачът на товарен автомобил Юсуф А. пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, 50 пакета с хероин (с общо тегло 25,666 кг.), като предметът на престъпление е в особено големи размери и е особено тежък – престъпление по чл.242, ал.4, предл. 1, вр.ал.2, предл.1 от НК.

Продължение...

 
 

Наредба за студентски стипендии приемат в Стралджа

Четвъртък, 14 Декември 2017г. 16:11ч.

straldja-01Наредба за отпускане на стипендии на студенти от Община Стралджа ще обсъдят съветниците на предстоящото си редовно заседание, насрочено за 22 декември. В началото на сесията на Общинския съвет е дискусията по План-сметката за дейност „Чистота“ за 2018 година. Ще бъде направено и предложение за кандидатстване на общината по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населени места“ на проект „Красива България“ за финансиране на проектно предложение „Рехабилитация на обществена тоалетна и прилежащи сгради в двора на общинска администрация гр.Стралджа“.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 288


Подробна 5-дневна прогноза