Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Стралджа се готви за "Мараш пее '2018"

Вторник, 20 Март 2018г. 14:49ч.

maxresdefaultОбщина Стралджа е в подготовка за поредния народен събор „Мараш пее“, който по традиция се провежда в средата на месец май. Статутът на събора вече се разпространява, изпращат се покани към читалища, танцови колективи и фолклорни клубове за участие. Целите на събора са неизменни – съхраняване на българското народно творчество в неговото многообразие, богатство и колорит, стимулиране интереса и любовта към фолклорните традиции, осъществяване на приемственост към поколенията.

Продължение...

 
 

Пробив на оградата край Шарково

Понеделник, 19 Март 2018г. 14:29ч.

01granitsa-300По искане на Районната прокуратура в Елхово, съдът задържа под стража 21-годишен сириец, обвинен в противозаконно подпомагане на чужди граждани да проникнат на българска територия. Той е обвинен за това, че на шести март в района на гранична пирамида в землището на село Шарково, превел през границата на страната десет чужди граждани от Иран, Ирак и Сирия - престъпление по чл.280, ал.2, т.3, вр. ал.1 от НК.

Продължение...

 
 

Ателиета по психосоциална подкрепа в СУ "Яворов"

Петък, 16 Март 2018г. 11:57ч.

psp1Доброволците от Младежкия Червен кръст в Стралджа стартираха ателиета по психосоциална подкрепа в Средно училище „П. Яворов“. Учениците имаха възможност да се запознаят с теми, посветени на емоциите, стреса и междуличностните взаимоотношения. Доброволците представиха различни теми чрез активното участие на учениците в дискусии, казуси и ролеви игри.

Продължение...

 
 

РДГ Сливен в акция срещу незаконната сеч

Петък, 09 Март 2018г. 14:10ч.

karucarСлужители на Регионалната дирекция по горите - Сливен задържаха нарушител в момент на нерегламентирано транспортиране на дървесина. Нарушението е констатирано на осми март на територията на ТП „Държавно горско стопанство Сливен“. Проверката е направена в местността „Бармук баир“, след продължително наблюдение от получени сигнали на граждани за нарушения. Извършителят фигурира в горските регистри и е познат като системен нарушител.

Продължение...

 
 

Четирима задържани в полицейска акция

Неделя, 04 Март 2018г. 09:51ч.

police-car-4Криминалистите от Елхово задържаха четирима мъже, извършили взломни кражби в различно съучастие, с прокурорски постановления те са задържани за 72 часа. На втори март служителите на реда реагирали незабавно на сигнал за взломно проникване в наследствен имот в село Трънково. В хода на предприетите бързи издирватени действия на място, униформените попадат в следите на извършителите. Изяснено е, че те са напуснали селото и са навлезли пеш в открита пресечена местност между селата Трънково, Изгрев, Дряново и Маломир.

Продължение...

 
 

Страница 1 от 290

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза