Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 08:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

"Розите на България"

Петък, 11 Май 2018г. 11:52ч.

z-horoВсички училища и ДГ “Здравец“ от община Стралджа се включиха в инициативата на МОН „Розите на България“. Деца, ученици и учители играха право хоро под звуците на „Празнична сюита“. Така не само отбелязаха 11 май – празника на Светите братя Кирил и Методий, но доказаха любовта си към всичко българско и родно. В СУ “П.Яворов“ дворът се изпълни с шарено вито хоро, от което никой не искаше да се пусне. В ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“ Стралджа ученици и учители танцуваха в народни носии, в Зимница и Войника учители и ученици истински се забавляваха, изразявайки готовността да прилагат инициативата всеки ден.

Продължение...

 
 

Ще пее и танцува Мараш!

Петък, 11 Май 2018г. 11:41ч.

straldja-liato-4Грaд Стралджа вече е готов да посрещне участници и гости за Традиционния народен събор „Мараш пее“. В подготвения сценарен ред за участие са включени 25 танцови колективи, между които има и не малко детски и младежки. С това съборът за пореден път ще докаже, че не остарява и успешно предава напред във времето богатите танцови традиции. Историята разказва, че от древни времена народния събор се е провеждал като молебен за дъжд.

Продължение...

 
 

С признателност и с достойнство

Петък, 11 Май 2018г. 11:37ч.

z-pencЩом имаме памет, значи имаме и бъдеще! Членовете на БАС и клуб“Дълголетие“ знаят това и спазват традицията за отбелязване на паметни дати. На 9 май клубът се изпълни с хора, които станаха участници в едно тържество – поклонение пред героизма на участниците във Великата Отечествена война. Николинка Тенева, председател на БАС, представи историческите факти. Даде възможност на присъстващите да вземат отношение по темата, за да се превърне вечерта в разговор за съдбата на човечеството, за ролята на съвременниците, за дългът ни пред бъдещите поколения да запазим мира.

Продължение...

 
 

Тематични магнити за благотворителност

Четвъртък, 10 Май 2018г. 11:32ч.

z-magnitiСувенирни магнити с емблематични снимки на стралджански самодейци ще бъдат предложени за разпродажба на Традиционният народен събор „Мараш пее“ в Стралджа. Срещу символичната цена от два лева желаещите да си ги купят веднага стават участници в благотворителната инициатива на ИК за възстановяване подовата настилка в храма „Св.Архангел Михаил“ – Стралджа.

Продължение...

 
 

Да бдим, да пазим мира!

Сряда, 09 Май 2018г. 11:24ч.

z-frontНа Девети май светът отбелязва Деня на победата над хитлерофашизма. С паради, манифестации, поклонения пред паметниците на загиналите, с марш на безсмъртния полк… И винаги с мисълта да запазим мира, да бдим, да не допускаме отново жестокостите на войната. В името на живота, на бъдещето на нашите деца. Както Стралджа, така и всяко селище от общината има своите герои, загинали във Втората световна война.

Продължение...

 
 

Страница 10 от 311

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза