Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 10:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 12:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 13:24ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

За да пребъде българското!

Неделя, 08 Април 2018г. 13:38ч.

z-loznetcС пролетно настроение и момини песни, с усмивки и пожелания за добра нова стопанска година отбелязаха в Лозенец празниците Лазаровден, Цветница, Великден. Във всеки дом влязоха лазарките, които тази година бяха три групи. Най-нетърпеливите, децата от детската градина, зарадваха служителите и посетителите в кметството с представяне на обичая „Лазаруване“. Като пролетни цветя след тях грейнаха участниците в Танцовия състав „Росна китка“, за да бъдат последвани от групата „Буенек“.

Продължение...

 
 

Благотворително от Зимница

Неделя, 08 Април 2018г. 13:32ч.

z-hramaa.jpg640Седмият ден на април влиза в календара на село Зимница като ден на благотворителността и добротата. След призива на Инициативен комитет десетки жители се присъединиха към идеята да подпомогнат възстановяването на ценните стенописи в храма „Св.Димитър“. Свой дял добавиха и хора от Стралджа, Пловдив, Варна и други населени места, които изработиха и дариха красиви изделия за благотворителния базар, организиран от клуб „Вяра, надежда и любов“ при НЧ “Възраждане 1926“.

Продължение...

 
 

Пасхално послание на Сливенския митрополит

Неделя, 08 Април 2018г. 09:39ч.

yoanikiiДо боголюбивите пастири, всечестните монаси и монахини и до всички православни християни от Сливенска епархия:
Христос Воскресе!
Много векове изминаха от Христовото Възкресение. Много промени се извършиха в света. Много събития записа историята. Едни от тях бяха забравени, а други възвеличавани. Чудото на Христовото Възкресение не бе забравено, защото е ново чудо от всички древни чудеса. Това чудо имаше многобройни свидетели. Много църковни песнописци възпяха това свято събитие.

Продължение...

 
 

Празник във Воденичане

Събота, 07 Април 2018г. 13:13ч.

z-voudОрганизиран с много ентусиазъм и желание да се достави радост на гости и мести жители на Воденичане, Великденският празник с участието на Донка и Тодор Кожухарови и техния оркестър „Южни ритми“ наистина привлече много хора. Допълнителна красота и вълнение осигуриха красивите лазарки от селото, които изпълниха обичая такъв какъвто са го наследили от старо време. Изявиха се още певческата група „Здравец“ от Воденичане и самодейците от НЧ “П.Енчев“ Палаузово.

Продължение...

 
 

Арест за каналджиите, превели мигранти край Тунджа

Сряда, 04 Април 2018г. 11:45ч.

YAS-vitrajПо искане на Районна прокуратура Елхово, съдът задържа под стража двама души, подпомогнали седем чужди граждани да преминат на българска територия и да пребивават и преминават през територията на страната. Задържаните са 30-годишен мъж от тополовградското село Радовец и 20-годишен гражданин на Ирак. Бараз Д. е обвинен за това, че на 30 март в района на гранична пирамида 277, в землището на Лесово, превел през границата седем души, граждани на Ирак – престъпление по чл.280, ал.2, т.3, вр.ал.1 от НК.

Продължение...

 
 

Страница 10 от 307

abc-02-18


Подробна 5-дневна прогноза