Red Purple Black Blue
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Топ: Свободни работни места в Бюро по труда - Ямбол - Вторник, 22 Януари 2013г. 11:01ч.
Топ: Културен календар на Община Ямбол - Сряда, 20 Юни 2012г. 13:00ч.
Топ: НТС - Ямбол - предстоящи курсове - Понеделник, 14 Ноември 2011г. 14:24ч.
Топ: ВиК авариите днес, запасете се (и с търпение) - Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 09:06ч.
Вие сте тук: Зона Ямбол Регион

Кукерите от Стралджа се превърнаха в атракция край морето

Сряда, 21 Август 2019г. 20:03ч.

kukeri-straldzhaКукерската група при Народно читалище “Стралджа 2016“ се превърна в атракцията на Фестивалния празник в Китен. Красивите, зрелищни кукерски костюми, танцът на маскираните мъже предизвикаха жив интерес сред многобройните гости на курорта. Групата беше поканена да вземе участие и в дефилето, когато малки и големи имаха възможност да се снимат с кукерите, да се докоснат до богатството и красотата на стралджанското народно изкуство.

Продължение...

 
 

Движението по пътя Ямбол - Сливен през Крушаре е възстановено

Четвъртък, 15 Август 2019г. 10:47ч.

kroshariДвижението по главния път Сливен – Ямбол е възстановено, съобщи областният управител на Сливен Чавдар Божурски, цитиран от пресцентъра на Областната администрация. Блокадата, организирана от протестиращи против мерките срещу разпространението на африканската чума по свинете, е вдигната. „Извинявам се на гражданите за търпението, което се наложи да проявят, въпреки сериозните за тях затруднения заради блокадата. Изказвам благодарност за съдействието на кмета на Община Сливен Стефан Радев, на директора на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков, на началника на РУ на МВР Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов, както и на служителите на реда, които бяха на терен”, заяви Чавдар Божурски. Главният път Сливен – Ямбол в участъка на село Крушаре бе блокиран на 2 август от протестиращи срещу предприетите мерки в 20-километровите зони около промишлените свинекомплекси. Областният управител бе инициатор на редица срещи с тях, информира за исканията им земеделския министър Десислава Танева и многократно ги призова да спазват законите, като преместят протеста встрани от главния път и освободят движението. Със съдействието на институциите в Сливен не бяха допуснати инциденти по време на протеста.
 
 

Пенко Пенков завладя читателите в Стралджа с дебютната си книга

Вторник, 13 Август 2019г. 11:28ч.

penko-penkovНад 80 почитатели на хубавата българска книга от Стралджа, Ямбол, София, Варна, Воденичане, Зимница си дадоха среща в Стралджа, където местният Литературен клуб организира своята първа творческа вечер, с посвещение на първата книга на земляка Пенко Пенков „Тополи по пътя“. В приятна и задушевна атмосфера, след представяне на автора, водещата Надя Жечева сподели своите мисли за тази „ фантастична и толкова човешка книга, която деликатно докосва най-тънките струни на човешката душа“.

Продължение...

 
 

"Захари Стоянови четения" в Медвен

Понеделник, 12 Август 2019г. 10:41ч.

medvenПредставителна група от наскоро учредения литературен клуб в Стралджа взе участие в организираните за първи път „Захари Стоянови четения" в село Медвен. Проведени под надслов „От медвенските поля до Народното събрание“ и посветени на родения в Медвен летописец на Априлското въстание, както и във връзка със 130 годишнината от неговата кончина, четенията събраха множество гости.

Продължение...

 
 

Поредна престижна награда за ансамбъл "Въжички"

Понеделник, 12 Август 2019г. 10:22ч.

vazhicnkiЧестита поредна награда на Фолклорен ансамбъл „Въжички“ при Народно читалище “Стралджа 2016“! Участието на прекрасните ни танцьорки на празника в Свищов „Фолклорен извор“ се увенча с успех. Журито удостои стралджанки с една от най-големите и престижни награди, тази на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Продължение...

 
 

Страница 10 от 352